Διδακτορικό στη Νομική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

 • Διάρκεια Σπουδών (έτη): 3 έτη
 • Τίτλος Σπουδών: Διδακτορικό Δίπλωμα στη Νομική
 • Επίπεδο Τίτλου Σπουδών: Διδακτορικό Δίπλωμα (3ος Κύκλος Σπουδών)
 • Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική
 • Μέθοδος Φοίτησης: Πλήρης / Μερική Φοίτηση
 • Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS): 180

Περιγραφή Προγράμματος

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει Διδακτορικό πρόγραμμα στη Νομική που οδηγεί στην απόκτηση Διδακτορικού τίτλου. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ανώτατου επιπέδου επιστημονική γνώση και να προετοιμάσει τους φοιτητές για επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο της τριτοβάθμιας διδασκαλίας, στην επιστημονική έρευνα καθώς και στο γνωστικό πεδίο της νομικής, αλλά παράλληλα και να παράσχει αυξημένα εφόδια στο γνωστικό αντικείμενο της νομικής. Στόχος του διδακτορικού προγράμματος είναι η διάπλαση επιστημόνων οι οποίοι θα διεξάγουν έρευνα αιχμής, θα προτείνουν πρωτοποριακές και πρακτικά εφαρμόσιμες λύσεις, κατακτώντας ηγετικές θέσεις στο χώρο της νομικής επιστήμης.

Το πρόγραμμα κατευθύνει τους φοιτητές στη χρήση των πλέον σύγχρονων διεπιστημονικών μεθόδων έρευνας για την παραγωγή και εφαρμογή γνώσης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές σε τομείς που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την νομική επιστήμη. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές διατριβής τους σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, έχοντας ως υπόβαθρο τη γνώση ή/και την εμπειρία τους στη νομική επιστήμη.

Προοπτικές Σταδιοδρομίας

Οι απόφοιτοι του διδακτορικού προγράμματος στη νομική θα είναι έτοιμοι να:

 • αναλάβουν ακαδημαϊκές θέσεις σε πανεπιστήμια ή σε ερευνητικούς οργανισμούς,
 • αναλάβουν ηγετικές θέσεις κατά την άσκηση της νομικής επιστήμης,
 • διεξάγουν έρευνα σε αυτούς τους τομείς και να γίνουν εμπειρογνώμονες στο γνωστικό αντικείμενο της νομικής.

Απαιτήσεις Αποφοίτησης

Η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος είναι τρία (3) ακαδημαϊκά έτη και η μέγιστη οκτώ (8).

Το πρόγραμμα αποτελείται από 180 Ευρωπαϊκές Πιστωτικές μονάδες (ΕΠΜ) από τις οποίες οι 60 αποτελούν τη συγγραφή και επιτυχή υποστήριξη της διδακτορικής πρότασης και οι 120 αφορούν τη συγγραφή και επιτυχή υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Με την ολοκλήρωση του Διδακτορικού προγράμματος στη Νομική οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου θα:

 1. αποκτήσουν τη γνώση για τις πλέον σύγχρονες θεωρίες και μεθόδους σχετικές με τη νομική επιστήμη,
 2. οικοδομήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες στη μελέτη περίπλοκων θεωρητικών και πρακτικών προβλημάτων και να είναι σε θέση να παράγουν εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα αυτά,
 3. εξειδικευθούν στην αναζήτηση, κατανόηση και αντιμετώπιση των προβληματικών τομέων της νομικής επιστήμης καθώς και στην εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων για την αντιμετώπιση τους,
 4. παρακολουθούν την εξέλιξη του γνωστικού πεδίου και των πρακτικών που ακολουθούνται σε παγκόσμιο επίπεδο και θα είναι σε θέση να εισηγούνται και να εφαρμόζουν τις βέλτιστες μεθόδους και πρακτικές.

Οικονομική Βοήθεια -Υποτροφίες

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση σε προπτυχιακούς φοιτητές πλήρους φοίτησης (30 ECTS/τετράμηνο), υπό τη μορφή υποτροφιών ακαδημαϊκής επίδοσης, οικονομικής κατάστασης, αθλητικών υποτροφιών, καθώς και προγράμματα εργασίας-σπουδών στην πανεπιστημιούπολη.

Τελευταία ενημέρωση Νοέμβριος 2018

Σχετικά με τη Σχολή

UNIC is the largest university in Cyprus, with over 12,000+ students, from over 70 countries across the globe, coming together in an innovative and transformative learning space.

UNIC is the largest university in Cyprus, with over 12,000+ students, from over 70 countries across the globe, coming together in an innovative and transformative learning space. Διαβάστε Λιγότερα
Λευκωσία , Αθήνα + 1 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη