Μεταπτυχιακό στη Νομική: Διεθνές Τεχνολογικό Δίκαιο

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Αποκατάσταση του κόσμου: αναμόρφωση του νόμου;

Η τεχνολογία δημιουργεί καταστάσεις που αποτελούσαν την ουσία της φαντασίας όταν δημιουργήθηκαν οι περισσότεροι από τους νόμους μας. Ρομπότ, βιοτεχνολογικά, αυτόνομα οχήματα και όπλα, και η ατελείωτη συσσώρευση και τραγάνισμα δεδομένων - τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος; Και πώς συνδέουμε μεταξύ μας και με τον φυσικό κόσμο; Αυτά είναι ερωτήματα που αναγκάζονται να αναρωτηθούμε και πάλι ενόψει της τεχνολογικής προόδου. Ο νόμος διαμορφώνει και αντανακλά τις απαντήσεις που βρίσκουμε.

Παράλληλα με τα βασικά μαθήματα του διεθνούς τεχνολογικού δικαίου και τα μεγάλα δεδομένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια, θα επιλέξετε από θέματα όπως: διεθνές νόμο περί όπλων, βιοτεχνολογία και νόμο, ρομπότ και τεχνητή νοημοσύνη, και blockchain και αναστατωτική τεχνολογία.

Θα συμμετάσχετε σε μια φιλική, προσιτή και διεθνή ομάδα καθηγητών και φοιτητών που ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τα σύνορα της ρύθμισης και της τεχνολογίας και θα αποφοιτήσετε ως ειδικός με γνώσεις και δεξιότητες κατά παραγγελία.

Το Διεθνές Τεχνολογικό Δίκαιο (ITL) είναι μια εξειδίκευση του προγράμματος Law LLM στο Vrije Universiteit Amsterdam .

Πρόγραμμα σπουδών

ITL είναι μια πλήρους απασχόλησης, ενός έτους εξειδίκευση του μεταπτυχιακού προγράμματος Law LLM. Υποχρεωτικά στοιχεία της εξειδίκευσης είναι:

 • Διεθνές Τεχνολογικό Δίκαιο (12 ΕΚ)
 • Μεγάλα δεδομένα, ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινη ασφάλεια (6 ΕΚ)
 • Νομικές μέθοδοι (6 ΕΚ)
 • Διατριβή (12 ΕΚ)


Επιπλέον, θα επιλέξετε τουλάχιστον ένα από αυτά τα μαθήματα:

 • Βιοηθική, τεχνολογία και δίκαιο
 • Ευρωπαϊκό δίκαιο των καταναλωτών σε μια ψηφιακή κοινωνία

Και θα επιλέξετε επίσης τουλάχιστον ένα από αυτά τα μαθήματα:

 • Νόμος και ηθική σχετικά με τα ρομπότ και την τεχνητή νοημοσύνη
 • Διεθνές Δίκαιο Όπλων (βλέπε εικόνα παρακάτω)
 • Blockchain και άλλες διαταραγμένες επιχειρησιακές τεχνολογικές προκλήσεις στο νόμο

Οι διεθνείς φοιτητές και προσωπικό του τεχνολογικού δικαίου επισκέπτονται τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) στη Χάγη.


Έχετε 12 EC για να επιλέξετε από τα πολλά μαθήματα που προσφέρονται ως μέρος του προγράμματος του μεταπτυχιακού, συμπεριλαμβανομένων των άλλων μαθημάτων παραπάνω Μπορείτε επίσης να κάνετε μια πρακτική άσκηση ή μια περίοδο σπουδών στο εξωτερικό.

Ακολουθούν δύο παραδείγματα μαθημάτων που προσφέρονται στο πρόγραμμα. αυτά είναι υποχρεωτικά στοιχεία της εξειδίκευσης:

Διεθνές Τεχνολογικό Δίκαιο
Το μάθημα αυτό παρέχει το πλαίσιο για την εξειδίκευση στο διεθνές τεχνολογικό δίκαιο και εξετάζει πώς η τεχνολογία αλλάζει τη σχέση της ανθρωπότητας με τον φυσικό (συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικού) κόσμου και πώς ο νόμος δημιουργεί, διευκολύνει ή εμποδίζει αυτές τις αλλαγές. Ο στόχος στο τέλος του μαθήματος είναι ότι θα έχετε μια ενημερωμένη ιδέα, με βάση τη θεωρία και τα παραδείγματα, για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τη σχέση μας με τη φύση, τους ανθρώπους, τα αντικείμενα και την κοινωνία. Θα καταλάβετε επίσης, βάσει παραδειγμάτων, πώς οι νόμοι και οι θεσμοί μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη τεχνολογιών και να κατευθύνουν την κατεύθυνση αυτής της ανάπτυξης.

Μεγάλα δεδομένα, ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινη ασφάλεια
Αυτό το μάθημα ασχολείται με το πώς χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες και τα μεγάλα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων σε τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασφάλειας και πώς αυτές οι χρήσεις απαιτούν από μας να επανεξετάσουμε τις βασικές αρχές των υφιστάμενων νομικών κανόνων και πρακτικών. Το μάθημα επικεντρώνεται κυρίως σε τρεις τομείς ανθρώπινων δικαιωμάτων και ασφάλειας: μεγάλα δεδομένα και κοινωνική και ποινική δικαιοσύνη. η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στον πόλεμο και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας · και τη χρήση της τεχνολογίας στη νομοθεσία για τη διαχείριση των συνόρων και τη μετανάστευση.

Προοπτικές καριέρας

Ως πτυχιούχος ITL, θα χρησιμοποιείτε, αναπτύσσετε ή ερευνάτε τη ρύθμιση των αναδυόμενων τεχνολογιών. Συνήθως, θα εργαστείτε σε δικηγορικά γραφεία, σε διεθνείς οργανισμούς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η ΕΕ ή διεθνείς ρυθμιστές τεχνολογίας, κυβερνήσεις ή ΜΚΟ.

Υπάρχουν σχετικά λίγοι δικηγόροι με μια σταθερή κατανόηση και γνώση του νόμου σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, έτσι ώστε οι απόφοιτοι θα είναι μέρος μιας εξειδικευμένης και σε ζήτηση ομάδας.

Γιατί VU Amsterdam ;

VU Amsterdam φιλοξενεί μια σημαντική και αυξανόμενη ομάδα ερευνητών και φοιτητών στον τομέα της τεχνολογίας, του διαδικτύου και του δικαίου. Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα ενδιαφέροντά σας και να μελετήσετε με τους ίδιους μαθητές και καθηγητές που μοιράζονται τον ενθουσιασμό σας.

Η εξειδίκευση ITL είναι ολοκαίνουργια και περιλαμβάνει μαθήματα αιχμής, μερικά από τα οποία προσφέρονται σε πολύ λίγα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Θα διδαχθούν από ακαδημαϊκούς και ανθρώπους από τη νομική πρακτική, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς οι θεωρίες και οι ιδέες σχετίζονται με τις τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Σύνδεση μελέτης
Η Digi Juridica είναι η ένωση φορέων μελέτης για φοιτητές του Διαδικτύου, των ΤΠΕ και του Δίπλωμα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και του Μεταπτυχιακού στη Διεθνή Τεχνολογική Νομοθεσία. Με τη διοργάνωση ουσιαστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, η Digi Juridica φέρνει τα μέλη της σε επαφή με την επιχειρηματική κοινότητα και μεταξύ τους. Έτσι, οι σπουδαστές αυξάνουν το δίκτυό τους και αποκτούν μια καλή εικόνα της νόμιμης αγοράς εργασίας.


Η Digi Juridica ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 λόγω της αυξανόμενης ανάγκης μεταξύ των φοιτητών για επίσημες και άτυπες δραστηριότητες σχετικές με την ΠΔ και τις ΤΠ. Η πρωτοβουλία έγινε με μεγάλη ενθουσιασμό από τους φοιτητές και τους καθηγητές της σχολής, με τους οποίους η Digital Juridica διατηρεί καλές επαφές. Η Digi Juridica διοργανώνει εκδηλώσεις σταδιοδρομίας, επισκέψεις σε δικηγορικά γραφεία, άλλους οργανισμούς και ιδρύματα και προγραμματίζει επίσης άτυπες εκδηλώσεις για τα μέλη.

Απαιτήσεις εισδοχής

Οι υποψήφιοι που έχουν πτυχίο Bachelor ή ισοδύναμο πτυχίο στη Νομοθεσία μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Για να γίνει δεκτή, χρειάζεστε άδεια από την επιτροπή εισδοχής.

Η εκπαίδευσή σας από το πανεπιστήμιο συγκρίνεται και αξιολογείται μέσω του συστήματος σύγκρισης Naric UK και, αν χρειαστεί, μέσω των προγραμμάτων σύγκρισης και επικύρωσης Nuffic. Ειδικά οι σπουδαστές από τρίτες χώρες θα πρέπει να επηρεάσουν το ενδεχόμενο ένα διεθνές πτυχίο Bachelor in Law να αποδειχθεί ανεπαρκές για να εγγραφεί στο πρόγραμμα Master's in Law.

Εάν έχετε ακαδημαϊκό πτυχίο που σχετίζεται με την εξειδίκευση που επιθυμείτε να ακολουθήσετε, ενδέχεται να δικαιούστε και εγγραφή. Πρέπει να έχετε γνώση και γνώση σε τουλάχιστον έναν τομέα του νόμου τουλάχιστον στο επίπεδο των τελικών όρων του νόμου Bachelor Law και να είστε σε θέση να το αποδείξετε με τουλάχιστον 60 EΚ σε ολοκληρωμένα μαθήματα δικαίου ή γνώσης και εμπειρίας στον ισοδύναμο τομέα του δικαίου. Αυτό καθορίζεται από το Συμβούλιο Εισαγωγής.

Η εκπαίδευσή σας από το πανεπιστήμιο συγκρίνεται και αξιολογείται μέσω του συστήματος σύγκρισης Naric UK και, αν χρειαστεί, μέσω των προγραμμάτων σύγκρισης και επικύρωσης Nuffic.

Μάθετε εάν είστε επιλέξιμοι πριν υποβάλετε αίτηση;
Ζητήστε από την επιτροπή εισδοχής (στοιχεία επικοινωνίας στην περιοχή 'Επικοινωνία').

Στείλτε μας τα ακόλουθα έγγραφα:

 • το δίπλωμα σάρωσης ή την απόδειξη εγγραφής στο πτυχίο
 • σάρωση (προσωρινή) μεταγραφή (τα)
 • περιγραφή των σχετικών μαθημάτων
 • προαιρετικό: αναφορά σχετικά με την σχετική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης της εξειδίκευσης των ευθυνών σας
 • καθορίστε ποια εξειδίκευση επιθυμείτε να ακολουθήσετε

Για τις αγγλικές ειδικότητες, η αγγλική σας επάρκεια πρέπει να είναι τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων γραφής και γραφής) ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν επιτυχώς το πρόγραμμα.

Παρακαλώ σημειώστε: ενδέχεται να ισχύουν πρόσθετες γλωσσικές απαιτήσεις για τη θεώρηση ή την άδεια παραμονής σας.

Εφαρμογή

Βήματα εφαρμογής

 1. Ελέγξτε εάν έχετε δικαίωμα εισαγωγής.
 2. Εγγραφείτε για τον πλοίαρχο πριν από την προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέσω του Studielink, επιλέξτε "Νόμος (Master)".
 3. Μετά την εγγραφή θα λάβετε λεπτομέρειες σύνδεσης για το VUnet. Για βοήθεια, ανατρέξτε σε αυτό το έγγραφο.
  • Επιλέξτε την ειδικότητα που επιθυμείτε να ακολουθήσετε στο Vunet.
   Αν επιθυμείτε να ακολουθήσετε δύο ειδικότητες, τότε επικοινωνήστε με τους ακαδημαϊκούς συμβούλους για να ενημερωθείτε πρώτα για τις απαιτήσεις συνδυασμού των ειδικοτήτων. Μπορείτε να προσθέσετε μια πρόσθετη εξειδίκευση σε μεταγενέστερο στάδιο.
  • Μεταφορτώστε το δίπλωμά σας (αν είναι διαθέσιμο).
  • Μεταφορτώστε το (προσωρινό) επίσημο αντίγραφό σας (PDF).
  • Μεταφορτώστε το βιογραφικό σας
  • Ολοκλήρωση της αίτησής σας.
 4. Η αίτησή σας αξιολογείται στη συνέχεια από την Επιτροπή Εισαγωγής. Γενικά λαμβάνετε απόφαση εντός 3 εβδομάδων από την ολοκλήρωση της αίτησής σας στη VUnet.
 5. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την κατάσταση της εφαρμογής σας στη VUnet.

Παρακαλείσθε να ελέγξετε την πλήρη διαδικασία για τους φοιτητές ή τους Ολλανδούς φοιτητές.
Για αυτό το μάστερ δεν χρειάζεται να παράσχετε μια επιστολή με κίνητρα, συστατικές επιστολές ή διατριβή.

Θα λάβετε πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την έναρξη του προγράμματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επισκόπηση alt = "Νόμος: Διεθνές Τεχνολογικό Δίκαιο.

 • Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά
 • Διάρκεια: 1 έτος
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιουλίου ή 1 Ιανουαρίου για τους φοιτητές των Κάτω Χωρών και της ΕΕ. Την 1η Απριλίου ή την 1η Νοεμβρίου για τους σπουδαστές εκτός ΕΕ.
 • Ημερομηνία έναρξης: 1η Σεπτεμβρίου ή 1η Φεβρουαρίου
 • Είδος σπουδών: Πλήρης απασχόληση
 • Ειδίκευση: Το Διεθνές Τεχνολογικό Δίκαιο είναι μια εξειδίκευση του προγράμματος LLM στο Νόμο
 • Τομέας ενδιαφέροντος: Οικονομικά, Επιχειρήσεις και Δίκαιο
Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2019

Σχετικά με τη Σχολή

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... περαιτέρω

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 130 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη