Σχετικά με

Το ITL είναι μια εξειδίκευση πλήρους απασχόλησης για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Law LLM. Υποχρεωτικά στοιχεία της εξειδίκευσης είναι:

  • Διεθνές Τεχνολογικό Δίκαιο (12 ΕΚ)
  • Μεγάλα δεδομένα, ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινη ασφάλεια (6 ΕΚ)
  • Νομικές μέθοδοι (6 ΕΚ)
  • Διατριβή (12 ΕΚ)

Θα επιλέξετε επιπλέον τουλάχιστον ένα από αυτά τα μαθήματα:

  • Βιοηθική, τεχνολογία και δίκαιο
  • Ευρωπαϊκό δίκαιο των καταναλωτών σε μια ψηφιακή κοινωνία

Και θα επιλέξετε επίσης τουλάχιστον ένα από αυτά τα μαθήματα:

  • Νόμος και ηθική σχετικά με τα ρομπότ και την τεχνητή νοημοσύνη
  • Διεθνές δίκαιο περί όπλων
  • Blockchain και άλλες διαταραγμένες επιχειρησιακές τεχνολογικές προκλήσεις στο νόμο

Έχετε 12 EC για να επιλέξετε από τα πολλά μαθήματα που προσφέρονται ως μέρος του προγράμματος του μεταπτυχιακού, συμπεριλαμβανομένων των άλλων μαθήματα παραπάνω Μπορείτε επίσης να κάνετε μια πρακτική άσκηση ή μια περίοδο σπουδών στο εξωτερικό.

Ακολουθούν δύο παραδείγματα μαθημάτων που προσφέρονται στο πρόγραμμα. αυτά είναι υποχρεωτικά στοιχεία της εξειδίκευσης:

Διεθνές Τεχνολογικό Δίκαιο

Αυτό το μάθημα παρέχει το πλαίσιο για την εξειδίκευση στο διεθνές τεχνολογικό δίκαιο και εξετάζει πώς η τεχνολογία αλλάζει τη σχέση της ανθρωπότητας με τον φυσικό (συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικού) κόσμου και πώς ο νόμος δημιουργεί, διευκολύνει ή εμποδίζει αυτές τις αλλαγές. Ο στόχος στο τέλος του μαθήματος είναι ότι θα έχετε μια ενημερωμένη ιδέα, με βάση τη θεωρία και τα παραδείγματα, για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τη σχέση μας με τη φύση, τους ανθρώπους, τα αντικείμενα και την κοινωνία. Θα καταλάβετε επίσης, βάσει παραδειγμάτων, πώς οι νόμοι και οι θεσμοί μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη τεχνολογιών και να κατευθύνουν την κατεύθυνση αυτής της ανάπτυξης.

Μεγάλα δεδομένα, ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινη ασφάλεια

Αυτό το μάθημα ασχολείται με το πώς χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες και τα μεγάλα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων σε τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασφάλειας και πώς αυτές οι χρήσεις απαιτούν από μας να επανεξετάσουμε τις βασικές αρχές των υφιστάμενων νομικών κανόνων και πρακτικών. Το μάθημα επικεντρώνεται κυρίως σε τρεις τομείς ανθρώπινων δικαιωμάτων και ασφάλειας: μεγάλα δεδομένα και κοινωνική και ποινική δικαιοσύνη. τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στον πόλεμο και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας · και τη χρήση της τεχνολογίας στη νομοθεσία για τη διαχείριση των συνόρων και τη μετανάστευση.

Προοπτικές καριέρας

Ως πτυχιούχος ITL, θα χρησιμοποιείτε, αναπτύσσετε ή ερευνάτε τη ρύθμιση των αναδυόμενων τεχνολογιών. Συνήθως, θα εργαστείτε σε δικηγορικά γραφεία, σε διεθνείς οργανισμούς όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η ΕΕ ή διεθνείς ρυθμιστές τεχνολογίας, κυβερνήσεις ή ΜΚΟ.

Υπάρχουν σχετικά λίγοι δικηγόροι με μια σταθερή κατανόηση και γνώση του νόμου σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, έτσι ώστε οι απόφοιτοι θα είναι μέρος μιας εξειδικευμένης και σε ζήτηση ομάδας.

Γιατί VU Amsterdam ;

Vrije Universiteit Amsterdam φιλοξενεί μια σημαντική και αναπτυσσόμενη ομάδα ερευνητών και φοιτητών στον τομέα της τεχνολογίας, του διαδικτύου και του δικαίου. Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα ενδιαφέροντά σας και να μελετήσετε με τους ίδιους μαθητές και καθηγητές που μοιράζονται τον ενθουσιασμό σας.

Η εξειδίκευση ITL είναι ολοκαίνουργια και περιλαμβάνει μαθήματα αιχμής, μερικά από τα οποία προσφέρονται σε πολύ λίγα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Θα διδαχθούν από ακαδημαϊκούς και ανθρώπους από νομική πρακτική, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς θεωρίες και ιδέες σχετίζονται με τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά

Κοιτάξτε4 περισσότερα μαθήματα αποVrije Universiteit Amsterdam »

Τελευταία ενημέρωση November 8, 2018
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Duration
1 Έτος
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
2,083 EUR
για σπουδαστές ΕΟΧ-ΕΕ.
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 1, 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης

Σεπτ. 1, 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη