Δημοφιλείς Κατηγορίες

Προγράμματα LLM

Ένα LLM, ή Μεταπτυχιακό Νομικής, είναι ένα πτυχίο που απονέμεται σε όσους κατέχουν ήδη ένα επαγγελματικό πτυχίο νομικής, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την ανώτερη εκπαίδευση και την έρευνα σε ένα συγκεκριμένο τομέα του δικαίου. Οι δικηγόροι μπορεί να επιλέξουν να συνεχίσουν τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) για να αποκτήσουν τεχνογνωσία σε ένα συγκεκριμένο τομέα, για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους, και για να χτίσουν ένα επαγγελματικό δίκτυο.

Ορισμένα παραδείγματα προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) είναι σε τομείς δικαίου όπως η τεχνολογία των πληροφοριών, το φορολογικό δίκαιο, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το περιβαλλοντικό δίκαιο και το εμπορικό δίκαιο. Μερικά πανεπιστήμια επιτρέπουν επίσης στους σπουδαστές να αναπτύξουν τις δικά τους εξειδικευμένα προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM), ειδικά για τα επαγγελματικά τους συμφέροντα. Τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) συνήθως απαιτούν τουλάχιστον ένα έτος για την ολοκλήρωσή τους, κι ενώ ορισμένα προγράμματα αποτελούνται κυρίως από την έρευνα, άλλα απαιτούν και παρακολούθηση μαθημάτων. Οι σπουδαστές των προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) αναμένεται να ολοκληρώσουν μια διατριβή για να τους απονεμηθεί το πτυχίο.

Η ποικιλία των διαφορετικών προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) μπορεί να είναι συντριπτική - μην αφήσετε να σας σταματήσει! Ξεκινήστε την αναζήτησή σας με τα πιο δημοφιλή προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) που αναφέρονται παρακάτω.

Πρόσφατα προστιθέμενα LLM

Real Madrid International School

Μεταπτυχιακό σε Αθλητικό Δίκαιο, LLM

Ιούνιος 11, 2018
Πτυχίο Μεταπτυχιακών Σπουδών Πτυχίο Πανεπιστημίου της Ευρώπης, το LLM απευθύνεται σε πτυχιούχους του δικαίου από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να αναπτύξουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον τομέα του διεθνούς αθλητικού δικαίου.… [+] [-]

SOAS University of London

LLM στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο και την Αειφόρο Ανάπτυξη

Μάιος 9, 2018
Το LLM στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο και την Αειφόρο Ανάπτυξη παρέχει μια μοναδική εξειδίκευση σε έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα του δικαίου. Το περιβαλλοντικό δίκαιο έχει αυξηθεί ραγδαία τις τελευταίες πέντε δεκαετίες και είναι πλέον ένας από τους βασικούς τομείς τόσο του εγχώριου όσο και του διεθνούς δικαίου. Το όλο και μεγαλύτερο πεδίο εφαρμογής του περιβαλλοντικο… [+]ύ νόμου αντανακλάται στην ομπρέλλα έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία συλλαμβάνει τους δεσμούς μεταξύ των παραδοσιακών περιβαλλοντικών ζητημάτων και των ευρύτερων ανησυχιών για την ανάπτυξη. Έτσι, το περιβαλλοντικό δίκαιο καλύπτει όχι μόνο τα παραδοσιακά θέματα διατήρησης της φύσης και τον έλεγχο της ρύπανσης αλλά και την ευρύτερη χρήση και διατήρηση των φυσικών πόρων. Επιπλέον, τονίζουμε τους δεσμούς μεταξύ της περιβαλλοντικής ρύθμισης και άλλων συναφών νομικών τομέων, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το εμπόριο ή τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. [-]

Universidad Central Chile

Μεταπτυχιακό στη Νομοθεσία Εγγραφής και Κτηματολογίου

Απρίλιος 29, 2018
Η επαγγελματική κατάρτιση του μεταπτυχιακού διπλώματος και του δικαίου περί ακινήτων του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Χιλής εκπαιδεύει τους επαγγελματίες που μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται στον τομέα του δικαίου ακινήτων και μητρώου, ειδικότερα των ειδικών ακινήτων και της ανάπτυξης ακινήτων.… [+] [-]

Πανεπιστήμια σε Ελληνική Δημοκρατία

Αλλάξτε τοποθεσία

Μεταπτυχιακό στα Νομικά (LLM)

Για να μπορέσει κανείς να ασκήσει τη δικηγορία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, θα πρέπει να ολοκληρώσει ένα πτυχίο νομικής και να περάσει μια σειρά εξετάσεων, οι οποίες συχνά ονομάζονται εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, για να αποδείξει την κατανόησή του όσον αφορά τον νομικό τομέα. Αυτοί οι σπουδαστές που επιθυμούν να προχωρήσουν περαιτέρω την εκπάιδευσή τους έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα μετά την εκπλήρωση αυτών των βασικών προϋποθέσεων. Ένα από αυτά είναι το Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM), ένα κοινό πρόγραμμα για τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται να ασκήσουν τη δικηγορία διεθνώς. Αν εξετάζετε το ενδεχόμενο απόκτησης ενός Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM), το να μάθετε περισσότερα γι' αυτό το πτυχίο θα σας βοηθήσει να καθορίσετε αν είναι η κατάλληλη επιλογή για τους στόχους σας.

 

Τι είναι ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM);

Τα αρχικά LLM σημαίνουν Μεταπτυχιακό δίπλωμα της Νομικής. Αυτό το μεταπτυχιακό δίπλωμα νομικής συχνά επιλέγεται από σπουδαστές νομικής που επιθυμούν να ακολουθήσουν περαιτέρω εκπαίδευση σε ένα συγκεκριμένο τομέα της νομικής, όπως το δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας ή το Τραπεζικό δίκαιο.

Το πτυχίο LLM είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Στις περισσότερες χώρες, αυτό από μόνο του δε δίνει στον σπουδαστή τα προσόντα για να ασκήσει τη δικηγορία. Αλλά μάλλον, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το πτυχίο Νομικής ή το Juris Doctor. Για να μπορέσει να ασκήσει τη δικηγορία, ο σπουδαστής θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει το επαγγελματικό του δίπλωμα και να περάσει τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου ή κάποιο ισοδύναμο τεστ. Το Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) απλώς προσθέτει επιπλέον προσόντα στα ήδη υπάρχοντα προσόντα του σπουδαστή.

Ενώ τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) είναι διεθνώς αναγνωρισμένα, δεν είναι παγκοσμίως καθορισμένα. Αυτό σημαίνει ότι ένα δίπλωμα LLM σε μια σχολή στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να καλύψει διαφορετικά θέματα από αυτό μιας σχολής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συχνά, τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν τη διδασκαλία, σε ξένους δικηγόρους, της βάσης της δικηγορίας στη συγκεκριμένη χώρα.

 

Οφέλη της Παρακολούθησης ενός Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM)

Ένα πτυχίο LLM δεν απαιτείται για την είσοδο στην αγορά εργασίας ως δικηγόρος, όμως πολλές δικηγορικές εταιρείες προτιμούν να εργάζονται με σπουδαστές που έχουν αποκτήσει αυτό το πτυχίο. Όχι μόνο υποδεικνύει ότι ο σπουδαστής έχει λάβει ειδική εκπαίδευση, αλλά δείχνει επίσης ότι ο σπουδαστής είναι αφοσιωμένος στο νομικό επάγγελμα και πρόθυμος να τα δώσει όλα ​​για να βελτιώσει την κατάρτισή του/της.

Όπως με τις περισσότερες μεταπτυχιακές εργασίες, ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) βελτιώνει συχνά την οικονομική εξασφάλιση του δικηγόρου. Ορισμένοι δικηγόροι έχουν δει μια μισθολογική αύξηση περίπου επτά τοις εκατό μετά την απόκτηση ενός Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM). Αυτό δεν αποτελεί εγγύηση, μιας και ο κάθε εργοδότης θα έχει τους δικούς του κανόνες για τις μισθολογικές αυξήσεις με μεταπτυχιακή εργασία, αλλά οι μισθολογικές αυξήσεις είναι συνηθισμένες.

Ως διεθνώς αναγνωρισμένα πτυχία, τα προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) παρέχουν στους δικηγόρους τα προσόντα να εργαστούν σε πολυεθνικές ρυθμίσεις. Οι δικηγορικές εταιρείες που εργάζονται τακτικά σε διεθνείς υποθέσεις μπορούν να επωφεληθούν από την πρόσληψη δικηγόρων με ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM), και αυτό μπορεί να αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους αποφοίτους. Δεδομένου ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο μικρός, η ζήτηση για δικηγόρους που μπορούν να εργασθούν σε διεθνές επίπεδο αυξάνεται γρήγορα, κι ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) βοηθά να καλυφθεί αυτή η ανάγκη.

Οι δικηγόροι που σχεδιάζουν να μετακινηθούν σε μια νέα χώρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) για να έχουν τα προσόντα να ασκήσουν τη δικηγορία στη νέα τους τοποθεσία. Οι κανονισμοί που περιβάλλουν αυτό διαφέρουν δραματικά, αλλά σε ορισμένους τομείς ένα διεθνές πτυχίο νομικής και το σωστό πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM) είναι τα μόνα που είναι απαραίτητα για να έχει ένας δικηγόρος τα προσόντα για να δώσει τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου και να ασκήσει τη δικηγορία σε μια νέα χώρα. Ορισμένες φορές, ο δικηγόρος θα πρέπει να λάβει ένα πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης προτού κάνει αίτηση για τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου.

Αυτά είναι ορισμένα από τα πιο προφανή οφέλη από την απόκτηση ενός Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM). Ένα άλλο όφελος, και αυτό που προκαλεί αρχικά πολλούς να παρακολουθήσουν ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM), είναι η ευκαιρία να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο σε ένα συγκεκριμένο τομέα του δικαίου. Τα άτομα που συναντάτε στην τάξη, συμπεριλαμβανομένων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των σπουδαστών, μπορούν να χρησιμεύσουν ως πολύτιμες επαφές στο μέλλον, μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου σας.

 

Πόσο Κοστίζει η Απόκτηση ενός Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM);

Ο υπολογισμός κόστους ενός Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM) είναι δύσκολος επειδή κάθε πανεπιστήμιο έχει τη δική του δομή. Όχι μόνο αυτό, αλλά το κόστος θα ποικίλλει από τη μία χώρα στην άλλη, και θα ποικίλει ανάλογα με το αν ο σπουδαστής εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα πλήρους ή μερικής παρακολούθησης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) μπορεί να κοστίσει κάπου ανάμεσα στα $30.000 με $50.000 μόνο για τα δίδακτρα. Προσθέτοντας άλλα έξοδα, ένας σπουδαστής θα πρέπει να προετοιμαστεί να πληρώσει μεταξύ $70.000 και $80.000 για ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM). Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα υψηλό κόστος, δεν θα πρέπει να το αφήσετε να σας αποτρέψει από την επιδίωξη αυτού του πτυχίου. Υποτροφίες και ευκαιρίες δανείου μπορούν να βοηθήσουν να γίνει το Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) αρκετά προσιτό.

 

Προϋποθέσεις Πτυχίου LLM

Αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε ένα πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM), η κατανόηση των βασικών προϋποθέσεων θα σας βοηθήσει να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Τα περισσότερα προγράμματα απαιτούν από τους σπουδαστές να έχουν λάβει ένα πτυχίο νομικής. Αν το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει δεν έχει την προϋπόθεση αυτή, θα απαιτήσει ένα προπτυχιακό δίπλωμα σε κάποιον σχετικό τομέα. Τα προγράμματα αυτά συχνά βασίζονται στην έρευνα και απαιτούν λίγο χρόνο στην αίθουσα διδασκαλίας, αν και ο χρόνος στην αίθουσα διδασκαλίας δεν είναι κάτι το περίεργο. Τα περισσότερα προγράμματα Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM) θα απαιτούν από τον σπουδαστή να γράψει μια διατριβή για να δείξει τι διδάχτηκε στο πρόγραμμα.

 

Χώρες που Προσφέρουν Προγράμματα Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM)

Ιστορικά, το Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) αρχικά προσφέρθηκε σε αγγλόφωνες χώρες, καθώς αυτές ήταν οι αγορές που χρησιμοποιήτο το σύστημα των Πτυχίων και των Μεταπτυχιακών. Ωστόσο, από τότε έχει εξαπλωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές κι Ασιατικές χώρες, με ορισμένες χώρες, όπως η Φινλανδία, πραγματικά να απαιτούν το Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) ως βασικό πτυχίο για την άσκηση της δικηγορίας.

Αν σας ενδιαφέρει η παρακολούθηση ενός προγράμματος Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM), θα πρέπει να αποφασίσετε ποια χώρα είναι η καλύτερη για εσάς. Προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) μπορούν να βρεθούν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Καναδάς, πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και αρκετές χώρες στην Ασία προσφέρουν επίσης προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM). Οι σπουδαστές συνήθως αποκτούν ένα Μεταπτυχιακό Νομικής (LLM) στη χώρα όπου ζουν ή τη χώρα στην οποία θα ήθελαν να εργαστούν. Λάβετε υπόψη ότι οι τάξεις μπορούν να διδάσκονται στην μητρική γλώσσα της εν λόγω χώρας.


Τύποι Πτυχίων LLM

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Νομικής (LLM) είναι διαθέσιμα σε πολλούς τομείς του δικαίου. Τα πτυχία Φορολογικού Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM) και Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM) Διεθνούς Δικαίου είναι ορισμένα από τα πιο δημοφιλή. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πνευματική ιδιοκτησία, το ναυτικό, τις επιχειρήσεις, τα τραπεζικά, την υγεία, τη χρηματοδότηση και τη διεθνή φορολογία. Η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και η ακίνητη περιουσία είναι επίσης επιλέγονται, ορισμένες φορές, ως μια εξειδίκευση Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM).

Για δικηγόρους που ενδιαφέρονται να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες κερδοφορίας τους, ενώ ανοίγουν την πόρτα σε διεθνείς ευκαιρίες, η απόκτηση ενός Μεταπτυχιακού Νομικής (LLM) έχει νόημα. Βρίσκοντας το σωστό πρόγραμμα, αυτοί οι δικηγόροι μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση και τις προοπτικές εργασίας τους σε μόλις ένα έτος.