Νόμος LLB

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Ένα ειδικό πτυχίο νομικής που θα σας προσφέρει μια μαθησιακή εμπειρία που θα προσφέρει στους μαθητές εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας.

Το πτυχίο μας LLB παρέχει τις γνώσεις που απαιτούνται για την υπεροχή του νόμου και την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για μια σειρά σταδιοδρομιών. Πρόκειται για ένα πτυχίο νομικής, το οποίο έχει εγκριθεί από την Αρχή Κανονισμών για τους Αιτητές και το Συμβούλιο Προτύπων για τα Μπαρ.

Βασικά στοιχεία

 • Κωδικός UCAS - M100
 • Τοποθεσία - Πανεπιστημιούπολη του York
 • Διάρκεια - 3 έτη πλήρους απασχόλησης
 • Ημερομηνία έναρξης - Σεπτέμβριος 2020
 • Σχολείο - Ψυχολογικές και Κοινωνικές Επιστήμες

Επισκόπηση μαθημάτων

Αυτό το πρόγραμμα δίνει στους φοιτητές μας την ευκαιρία να μελετήσουν τα θεμελιώδη θέματα του βρετανικού δικαίου, ενώ επιδιώκουν μια σειρά από προαιρετικές ενότητες που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα και τους στόχους σας. Το πρώτο έτος του προγράμματος LLB Law (Hons) αποτελείται από υποχρεωτικές ενότητες που προωθούν τις τεχνικές επιτυχούς νομικής μελέτης σε θεμελιώδεις τομείς δικαίου. Κατά το δεύτερο και τρίτο έτος, εκπονούνται περαιτέρω υποχρεωτικές ενότητες μαζί με προαιρετικές ενότητες όπως το εργατικό δίκαιο και ο νόμος της τρομοκρατίας. Το φάσμα των προαιρετικών ενοτήτων σας επιτρέπει να επιλέξετε τη διαδρομή μέσω του προγράμματος που σας ταιριάζει καλύτερα - είτε αυτό απευθύνεται στο δικηγορικό επάγγελμα, μία από τις πολλές άλλες σταδιοδρομίες που απευθύνονται σε πτυχιούχους του δικαίου, ή απλώς προσωπικό ή ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Σε όλο αυτό το πτυχίο νομικής πρακτικής, υπάρχουν επίσης ευκαιρίες συμμετοχής σε αμφισβητήσεις, δοκιμαστικές δοκιμασίες, δραστηριότητες παρουσίασης, πρακτική επίλυση νομικών προβλημάτων και νομική έρευνα.

Το πτυχίο μας LLB θα σας προσφέρει μια εξαιρετική μαθησιακή εμπειρία - εργάζεστε με μια μικρή ομάδα μαθητών και ακαδημαϊκών που σας γνωρίζουν εξ ονόματός σας μέσα σε ένα περιβάλλον επικεντρωμένο στους φοιτητές. Το York St Law John School έχει επίσης εξαιρετικούς δεσμούς με τους τοπικούς δικηγόρους. Εκτός από τις επίσημες μαθησιακές σας τάξεις, υπάρχει μια σειρά εξωσχολικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νόμο για να εμπλακείτε, όπως η κοινωνία του φοιτητικού δικαίου, να συζητήσετε και να μιλήσετε.

Δομή μαθημάτων

Επίπεδο 1

Το πρώτο έτος του προγράμματος LLB Law (Hons) αποτελείται από υποχρεωτικές ενότητες που προωθούν τις τεχνικές επιτυχούς νομικής μελέτης σε θεμελιώδεις τομείς δικαίου.

Ενότητες

Οι ενότητες περιλαμβάνουν:

 • Βασικές αρχές δικαίου: Αυτή η ενότητα αποτελεί τη βάση του προγράμματος που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις δεξιότητες σπουδών, τις επαγγελματικές σας δεξιότητες και τις βασικές γνώσεις του αγγλικού νομικού συστήματος. Εξασφαλίζει ότι ανεξάρτητα από το προηγούμενο ιστορικό σας, έχετε τις ικανότητες να πετύχετε από την πρώτη μέρα. Η ενότητα αυτή χρησιμεύει ως βασική εισαγωγή στο αγγλο-ουαλικό νομικό σύστημα και τους συνιστώμενους θεσμούς, κύριες πηγές δικαίου, νομικά επαγγέλματα και μορφές νομικής σχέσης. Επιπλέον, η ενότητα θα εισαγάγει τις σχετικές νομικές και πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή ανάληψη νομικού πτυχίου.
 • Το δίκαιο των συμβάσεων: Η ενότητα αυτή παρέχει μια εισαγωγή στις νομικές αρχές που σχετίζονται με τη διαμόρφωση, το περιεχόμενο και την κατανομή των συμβατικών ρυθμίσεων. Οι δραστηριότητες της ενότητας θα αναπτύξουν την ικανότητά σας να εντοπίζετε και να αντιμετωπίζετε προβλήματα, να αναλαμβάνετε έρευνες με βάση το γραφείο και να συνθέτετε συναφή θεωρητικά και πολιτικά ζητήματα σε αυτόν τον τομέα. Είναι ένας από τους θεμελιώδεις τομείς της νομικής μελέτης (όπως απαιτείται για τους σκοπούς ενός ειδικευμένου πτυχίου δικαίου).
 • Συνταγματικός νόμος: Το συνταγματικό δίκαιο παρέχει βασική κατανόηση του δημοσίου δικαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, εισάγοντας τις βασικές έννοιες παραδόσεις και αρχές καθώς και πιο πρόσφατες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Ως εκ τούτου, θα σας παρέχει μια σταθερή κατανόηση των βασικών αρχών του δημόσιου δικαίου που θα αποτελέσουν τη βάση για τη μελέτη σας σε άλλες ουσιαστικές περιοχές του δημόσιου δικαίου στο πρόγραμμα. Είναι ένας από τους θεμελιώδεις τομείς της νομικής μελέτης (όπως απαιτείται για τους σκοπούς ενός ειδικευμένου πτυχίου δικαίου).
 • Ποινικό Δίκαιο: Η ενότητα θα σας δώσει την ευκαιρία να συζητήσετε τις διάφορες και ενίοτε αντιφατικές λειτουργίες του ποινικού δικαίου και να επικρίνετε τις εννοιολογικές υποδομές που σχετίζονται με το ποινικό δίκαιο. Εκτός από την εισαγωγή ορισμένων από τα σοβαρά αδικήματα στο αγγλο-ουαλλικό ποινικό δίκαιο, η ενότητα θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε δεξιότητες για την κριτική αξιολόγηση του σύγχρονου ποινικού δικαίου και προτάσεις για μεταρρυθμίσεις. Αυτή η ενότητα παρέχει γνώση και κατανόηση ενός θεμελιώδους τομέα της νομικής μελέτης (όπως απαιτείται για τους σκοπούς ενός ειδικού πτυχίου νομικής). Θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε μια εργασιακή γνώση ενός βασικού ουσιαστικού τομέα του δημοσίου δικαίου, αξιοποιώντας έτσι τις προηγούμενες σπουδές σας.
 • Ο νόμος περί γης: Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει μια καλή αντίληψη των εννοιών και των αρχών που στηρίζουν το δίκαιο της γης στην Αγγλία και την Ουαλία. Θα αναπτύξει την ικανότητά σας να εντοπίζετε αποτελεσματικά, να εφαρμόζετε και να επικρίνετε τους κανόνες και τις αρχές που διέπουν την κυριότητα, την απόκτηση και την εκτελεστότητα των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στη γη. Η ενότητα παρέχει τη βάση για να αποκτήσετε μια γείωση σε δεξιότητες στο δίκαιο της γης που θα αποτελέσει τη βάση για πιο προηγμένες ενότητες αργότερα στο πρόγραμμα. Είναι ένας από τους θεμελιώδεις τομείς της νομικής μελέτης (όπως απαιτείται για τους σκοπούς ενός ειδικευμένου πτυχίου δικαίου).
 • Δίκαιο σε Δράση (1): Αυτή η ενότητα θα σας δώσει την ευκαιρία να σχεδιάσετε, να αναπτύξετε και να αναλάβετε ένα έργο της δικής σας επιλογής, με βάση (και με βάση) τις προηγούμενες σπουδές σας στο πρόγραμμα. Θα προσδιορίσετε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα από τις σπουδές σας μέχρι τώρα και στη συνέχεια θα υποστηρίξετε να αναλάβετε ένα έργο που θα εξετάσει αυτόν τον τομέα «εν δράσει» ή στην πράξη, θα εμπλακεί και θα εφαρμόσει τις δεξιότητες έρευνας και πληροφόρησης που έχετε μάθει μέχρι στιγμής. Η ενότητα αυτή σας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ανεξάρτητη δραστηριότητα, προβληματισμό και έρευνα, ενώ ταυτόχρονα έχετε υψηλό επίπεδο υποστήριξης για να δημιουργήσετε και να βελτιώσετε αυτές τις δεξιότητες σε εργαστήρια και συνεδρίες εποπτείας

Όλες οι ενότητες αξίζουν 20 μονάδες, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Επίπεδο 2

Ενότητες

Υποχρεωτικές ενότητες

 • Νόμος περί αδικοπραξίας: Το δίκαιο των αδικοπραξιών αποτελεί το δεύτερο ουσιαστικό στοιχείο του νόμου των υποχρεώσεων (το πρώτο είναι η σύμβαση). έτσι αυτή η ενότητα θα βασιστεί στην προηγούμενη εκμάθηση σας ιδιωτικού δικαίου. Στο πλαίσιο της ενότητας, θα μάθετε να επικοινωνείτε με ακρίβεια και συνοπτικά σε σχέση με την αντικειμενική ευθύνη και να συνθέτετε πληροφορίες από μια σειρά πρωτογενών και δευτερογενών νομικών πηγών. Οι δραστηριότητες της ενότητας θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε και να κοινοποιήσετε βάσιμα επιχειρήματα σχετικά με την αντικειμενική ευθύνη και να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας σε πραγματικά προβλήματα. Ο νόμος περί αδικοπραξίας θα σας επιτρέψει να εξετάσετε κριτικά το ρόλο των αδικοπραξιών στη σύγχρονη κοινωνία, να αναλογιστείτε τις μεταβαλλόμενες χρήσεις και τους σκοπούς της και να διαμορφώσετε μια ρεαλιστική εκτίμηση των περιορισμών της. Είναι ένας από τους θεμελιώδεις τομείς της νομικής μελέτης (όπως απαιτείται για τους σκοπούς ενός ειδικευμένου πτυχίου δικαίου).
 • Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να σας δώσει μια γενική εικόνα του διεθνούς πλαισίου της αγγλο-ουαλικής νομοθεσίας εισάγοντάς σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: τη δημιουργία της, το σύνταγμα, τους θεσμούς και τους ουσιαστικούς νόμους. Η ενότητα παρέχει γνώσεις και την ευκαιρία να αναπτύξουν μια κατανόηση ενός από τους θεμελιώδεις τομείς της νομικής μελέτης (όπως απαιτείται για τους σκοπούς ενός ειδικευμένου πτυχίου δικαίου). Στο πλαίσιο της ενότητας, θα μάθετε να επικοινωνείτε με ακρίβεια και συνοπτικά σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο και να συνθέτετε πληροφορίες από διάφορες πηγές (εγχώριες και ευρωπαϊκές).
 • Ανθρώπινα Δικαιώματα: Αυτή η ενότητα παρέχει μια διεξοδική γείωση στο δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας τις γνώσεις σας για το δημόσιο δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου που άρχισε το συνταγματικό δίκαιο (όπως απαιτείται για τους σκοπούς ενός ειδικευμένου πτυχίου δικαίου). Στο πλαίσιο της ενότητας, θα μάθετε να επικοινωνείτε με ακρίβεια και συνοπτικά σε σχέση με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και να συνθέτετε πληροφορίες από μια σειρά πρωτογενών και δευτερογενών νομικών πηγών (εσωτερικών και διεθνών).

Προαιρετικές ενότητες

Οποιοδήποτε τρία από *

 • Το Ποινικό Δίκαιο και η Πρακτική: Το Ποινικό Δίκαιο και η Πρακτική (PLP) σας δίνει την ευκαιρία να μελετήσετε έναν τομέα που είναι ο πυρήνας για την άσκηση των δικηγόρων (και έχει προταθεί από την Αρχή Κανονισμών Ρυθμιστών ως τομέας της «λειτουργικής νομικής γνώσης»). Το PLP όχι μόνο θα βασίζεται στις προηγούμενες γνώσεις σας για το Δασικό Δίκαιο αλλά και σε τομείς Συμβόλαιο και Αδίκημα, εξετάζοντας περαιτέρω τα συμφέροντα της γης και τη μεταφορά της γης σε πρακτικά επιχειρηματικά και οικιστικά πλαίσια.
 • Εμπορικό Δίκαιο και Πρακτική: Αυτή η ενότητα αναπτύσσει τις γνώσεις σας για το ιδιωτικό δίκαιο, ιδίως εκείνες που έχουν αποκτηθεί στο δίκαιο των συμβάσεων και της ΕΕ, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αναπτύξετε την κατανόησή σας για το δίκαιο που διέπει τις συναλλαγές και τις σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, του εμπορίου και των καταναλωτών. Το Εμπορικό Δίκαιο και η Πρακτική σας δίνουν την ευκαιρία να σπουδάσετε σε έναν τομέα που είναι ο πυρήνας για την άσκηση δικηγόρων (το Εμπορικό Δίκαιο και η Πρακτική έχουν προταθεί από την Αρχή Κανονισμών για τους Δικαιούχους ως τομέα «λειτουργικών νομικών γνώσεων»).
 • Προηγμένο Ποινικό Δίκαιο και Πρακτική: Το Σύνθετο Ποινικό Δίκαιο και η Πρακτική αναπτύσσει τις γνώσεις σας για το ουσιαστικό δίκαιο (που μελετάται στο Ποινικό Δίκαιο) εξετάζοντας την ποινική διαδικασία από τη σύλληψη μέχρι τη διάθεση (τα ζητήματα των αποδείξεων αναφέρονται σύντομα). Έτσι, η ενότητα αυτή σας δίνει την ευκαιρία να σπουδάσετε σε έναν τομέα που είναι πυρήνας για την άσκηση δικηγόρων (η προτεινόμενη Ποινική Νομοθεσία και Πρακτική έχουν προταθεί από την Αρχή Ρυθμιστικών Εταίρων ως τομέα «λειτουργικών νομικών γνώσεων»).
 • Το έγκλημα και η κοινωνία: Το έγκλημα και η κοινωνία σας επιτρέπουν να επεκτείνετε τις γνώσεις σας για το ποινικό δίκαιο τοποθετώντας το μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο. Αυτή η ενότητα στοχεύει να σας εξοπλίσει με μια σωστή κατανόηση των κρίσιμων συζητήσεων και των κορυφαίων θεωριών σε αυτόν τον τομέα, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε με ακρίβεια και συνοπτικά, να συνθέτετε πληροφορίες από μια σειρά πηγών. Η ενότητα θα σας δώσει την ευκαιρία να αναλύσετε την έννοια του εγκλήματος από διάφορους κρίσιμους φακούς και να εξετάσετε τα έντονα και αμφισβητούμενα ερωτήματα σχετικά με το πώς αποφασίζουμε τι είναι έγκλημα, γιατί οι άνθρωποι εμπλέκονται σε εγκλήματα και πώς, ως κοινωνία, Αντιμετωπίζουμε το έγκλημα.
 • Ο νόμος σε δράση (2): Ο νόμος σε δράση (2) σας δίνει μια ακόμα ευκαιρία να εξετάσετε λεπτομερέστερα έναν τομέα του «νόμου σε δράση» ή στην πράξη. Αυτή η ενότητα θα σας δώσει την ευκαιρία να σχεδιάσετε, να αναπτύξετε και να αναλάβετε ένα έργο με δική σας επιλογή, βασισμένο σε (και με βάση) προηγούμενες σπουδές σας στο πρόγραμμα. Θα προσδιορίσετε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα από τις σπουδές σας μέχρι τώρα και στη συνέχεια θα υποστηρίξετε να αναλάβετε ένα έργο που θα εξετάσει αυτόν τον τομέα «εν δράσει» ή στην πράξη, θα εμπλακεί και θα εφαρμόσει τις δεξιότητες έρευνας και πληροφόρησης που έχετε μάθει μέχρι στιγμής. Η ενότητα αυτή σας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ανεξάρτητη δραστηριότητα, προβληματισμό και έρευνα, ενώ ταυτόχρονα έχετε υψηλό επίπεδο υποστήριξης για να δημιουργήσετε και να βελτιώσετε αυτές τις δεξιότητες σε εργαστήρια και συνεδρίες εποπτείας
 • Νόμος για την Απασχόληση: Ο στόχος αυτής της ενότητας είναι να σας παρουσιάσει το εργατικό δίκαιο: ένα θέμα που δεν είναι μόνο ακαδημαϊκό, αλλά και σχετικό σε πλήθος επαγγελματικών και πρακτικών πλαισίων. Η απασχόληση είναι ένας ιδιαίτερα συναρπαστικός τομέας εξαιτίας των πολλαπλών επιρροών στη νομοθεσία σε αυτόν τον τομέα και της δυνατότητας ταχείας αλλαγής και μεταρρύθμισης. Στο πλαίσιο της ενότητας, θα μάθετε να επικοινωνείτε με ακρίβεια και συνοπτικά σε σχέση με το νόμο σε αυτόν τον τομέα και να συνθέτετε πληροφορίες από μια σειρά πρωτογενών και δευτερογενών πηγών. Αυτή η ενότητα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση του εργατικού δικαίου στο κοινωνικό και πολιτικό της πλαίσιο και θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξετάσετε εάν και πώς το εργατικό δίκαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την κοινωνική δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό, η ενότητα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ηθική πρακτική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

* Οι προαιρετικές ενότητες υπόκεινται σε αλλαγές ανάλογα με τη ζήτηση των σπουδαστών και την εμπειρογνωμοσύνη του προσωπικού

Όλες οι ενότητες αξίζουν 20 μονάδες, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά

Επίπεδο 3

Ενότητες

Υποχρεωτικές ενότητες

 • Equity and Trusts: Αυτή η ενότητα αποσκοπεί να δώσει στους φοιτητές μια κριτική εκτίμηση των βασικών αρχών του σύγχρονου νόμου των καταπιστευμάτων και των αντιπαραθέσεων και των δυσκολιών που μπορεί να συναντήσουν σε αυτόν τον τομέα του δικαίου. Το Equity and Trusts παρέχει γνώση και κατανόηση ενός από τους θεμελιώδεις τομείς της νομικής μελέτης (όπως απαιτείται για τους σκοπούς ενός ειδικού πτυχίου νομικής). Η ενότητα βασίζεται σε παλαιότερες εργασίες που έχετε αναλάβει σχετικά με το πρόγραμμα, ιδίως δε το Land Law. Εντός της ενότητας, θα μάθετε να αξιολογείτε κριτικά τις θεμελιώδεις έννοιες και αρχές της δικαιοσύνης και να εφαρμόζετε το νόμο σε σενάρια πραγματικού κόσμου.

Προαιρετικές ενότητες

Κάθε πέντε (ή τέσσερις και μια διατριβή) που επιλέγονται από τα ακόλουθα:

 • Νόμος περί διαδοχής: Ο νόμος περί διαδοχής σας δίνει την ευκαιρία να σπουδάσετε σε έναν τομέα που είναι ο πυρήνας για την άσκηση δικηγόρων (η Wills and Probate έχει προταθεί ως τομέας της «λειτουργικής νομικής γνώσης» από την Αρχή Ρυθμιστικών Εταίρων). Αυτή η ενότητα στοχεύει να σας εξοπλίσει με μια σωστή κατανόηση των κρίσιμων πτυχών του νόμου της διαδοχής και την πρακτική των διαθηκών και των δοκιμαστών. Στο πλαίσιο της ενότητας, θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να αξιολογήσετε κριτικά θεμελιώδεις έννοιες αλλά και να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας σε τυπικά σενάρια πρακτικής.
 • Επαγγελματική Συμπεριφορά και Δεοντολογία: Ο σκοπός αυτής της ενότητας είναι διττός. Σε πρώτη φάση, η ενότητα στοχεύει να σας δώσει την ευκαιρία να εξετάσετε και να εξετάσετε κριτικά τα πρότυπα και τη δεοντολογική συμπεριφορά που θα πρέπει να αναμένουν οι νομικοί επαγγελματίες. Το δεύτερο στοιχείο της ενότητας σας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξετε και να βελτιώσετε την πρακτική σας σε νομικές δεξιότητες, όπως η υπεράσπιση και η διαπραγμάτευση.
 • Προηγμένη Νομική Έρευνα: Η προηγμένη νομική έρευνα σας δίνει την ευκαιρία να εξετάσετε με κριτικό πνεύμα τον ρόλο της εμπειρικής έρευνας στο δίκαιο με περισσότερες λεπτομέρειες και βασικές έννοιες στον τομέα αυτό. Παράλληλα με την ανάπτυξη της γνώσης και της κατανόησης των κύριων θεωριών και μεθοδολογιών στην έρευνα κοινωνικών επιστημών, η ενότητα θα σας δώσει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε μια κριτική εκτίμηση των τρόπων με τους οποίους η έρευνα μπορεί να μας βοηθήσει στην αξιολόγηση, ανάλυση και κατανόηση βασικών πτυχών του δικαίου νομικών θεσμών.
 • Η σεξουαλικότητα του φύλου και ο νόμος: Αυτή η ενότητα θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξετάσετε κριτικά τις διεπαφές και τις βασικές συζητήσεις στο φύλο, τη σεξουαλικότητα και το νόμο. Παράλληλα με την παροχή της δυνατότητας να εξετάσει κριτικά μερικές από τις σημαντικότερες θεωρίες σχετικότητας, όπως ο φεμινισμός, η ενότητα θα χρησιμοποιήσει μια προσέγγιση διαδραστικής μελέτης περιπτώσεων σε εργαστήρια.
 • Αποδεικτικά στοιχεία: Αυτή η ενότητα θα σας παρέχει μια βάση στις θεωρητικές αρχές που διέπουν το δίκαιο των αποδεικτικών στοιχείων και το ουσιαστικό δίκαιο και τη διαδικασία σχετικά με την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων σε ποινικές και αστικές διαδικασίες στην Αγγλία και την Ουαλία. Ως εκ τούτου, θα σας δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσετε και να εφαρμόσετε τις έννοιες, τις θεωρίες, τις αξίες και τις αρχές των αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και να αναλύσετε αυτούς τους κανόνες στο ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό πλαίσιο.
 • Τρομοκρατία: Η ενότητα αυτή σας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξετε τις νομικές σας δεξιότητες σε έναν τομέα της σύγχρονης νομικής έρευνας που εφαρμόζεται: ο νόμος της τρομοκρατίας. Η ενότητα αυτή σας επιτρέπει να αναπτύξετε περαιτέρω τις γνώσεις και την ικανότητα που έχετε αποκτήσει σε παλαιότερες ενότητες, ιδιαίτερα το συνταγματικό δίκαιο, το ποινικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα εφαρμόζοντας και διερωτώντας αυτές τις θεμελιώδεις αρχές στο πλαίσιο της τρομοκρατίας και των αντιληπτών «τρομοκρατικών απειλών» στη σύγχρονη κοινωνία. Η εξέταση του νόμου και της πολιτικής μαζί με τον κοινωνικό και πολιτικό λόγο που περιβάλλει την «τρομοκρατία» θα σας επιτρέψει να ακολουθήσετε μια κριτική και αναλυτική προσέγγιση στην περιοχή, εντοπίζοντας τα ηθικά και ηθικά προβλήματα που θέτει ο νόμος και τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε ένα δημοκρατικό κράτος.
 • Νόμος περί στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας: Η ενότητα αυτή σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τις νομικές σας δεξιότητες και γνώσεις σε δύο συναφείς τομείς ουσιαστικού αγγλο-ουαλικού δικαίου: στέγαση και ευημερία. Ο νόμος περί στέγασης και ευημερίας θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε και να επεκτείνετε τις γνώσεις και την κατανόηση του αστικού δικαίου σε έναν τομέα ο οποίος είναι υψίστης σημασίας για τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία. Αυτή η ενότητα θα σας δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσετε τις νομικές σας δεξιότητες σε έναν σημαντικό τομέα της σύγχρονης νομικής πρακτικής.
 • Διατριβή: Η ενότητα διατριβής βασίζεται σε όλες τις προηγούμενες εργασίες σας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για το πρόγραμμα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ακολουθήσετε μια εις βάθος έρευνα της μελέτης ενός νόμου (ή νόμου) θέμα που επιλέγετε. Η ενότητα σας επιτρέπει να αναπτύξετε τις ικανότητές σας στη νομική έρευνα, τη σύνθεση, την κριτική ανάλυση, την αξιολόγηση, την ανάπτυξη επιχειρημάτων και τη σύνταξη. (40 μονάδες).
 • Οικογενειακό Δίκαιο: Το οικογενειακό δίκαιο σας δίνει την ευκαιρία να εξετάσετε κριτικά το ουσιαστικό δίκαιο και τη διαδικασία που ρυθμίζει τις εγχώριες σχέσεις στην Αγγλία και την Ουαλία. Αυτή η ενότητα παρέχει μια λεπτομερή εισαγωγή σε μια περιοχή που δεν είναι μόνο ακαδημαϊκά ενδιαφέρουσα, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης έναν σημαντικό τομέα της νομικής πρακτικής. Στο πλαίσιο της ενότητας, επομένως, θα έχετε την ευκαιρία να εξετάσετε το νόμο όπως είναι γραμμένο και πώς λειτουργεί στην πράξη.
 • Νομολογία: Η νομολογία είναι η φιλοσοφία του νόμου. Ως εκ τούτου, είναι στενά συνδεδεμένη με όλους τους άλλους τομείς που έχετε μελετήσει στο πρόγραμμα. ενώ άλλες ενότητες εστιάζουν σε αυτό που είναι ο νόμος, η νομολογία ρωτά γιατί είναι ο νόμος. Αυτή η ενότητα θα σας απασχολήσει σε κριτική σκέψη για την οντολογική βάση του νόμου, τη λογική του και την έννοια των βασικών εννοιών, όπως η δικαιοσύνη και η ισότητα. Εντός της ενότητας, θα βυθιστείτε στη δουλειά μιας σειράς θεωρητικών και συγγραφέων που έχουν αγωνιστεί με τη νομιμότητα του νόμου και προσπαθούν να εξακριβώσουν τα όριά τους.
 • Race, Religion and Law: Η ενότητα αυτή σας δίνει την ευκαιρία να εξετάσετε κριτικά τόσο την ιστορική όσο και τη σύγχρονη αναγνώριση και ρύθμιση της φυλής και της θρησκείας στο βρετανικό δίκαιο. Θα υπάρξουν επίσης ευκαιρίες να εξεταστεί η διαφορετική επιβολή του νόμου μεταξύ των φυλετικών και θρησκευτικών ομάδων και οι τρόποι με τους οποίους ο νόμος μπορεί να εφαρμοστεί ή να καταστρατηγηθεί σε σενάρια πραγματικού κόσμου. Η φυλή, η θρησκεία και ο νόμος θα χρησιμοποιήσουν μια προσέγγιση μελέτης περιπτώσεων για να εξετάσουν την αλληλεπίδραση της ρύθμισης, της φυλής και της θρησκείας σε διάφορα πλαίσια.
 • Διεθνές ποινικό δίκαιο: Το διεθνές ποινικό δίκαιο είναι ένας συναρπαστικός σύγχρονος χώρος σπουδών στον τομέα του διεθνούς διεθνούς δικαίου. Η ενότητα αυτή σας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσετε κριτικά τις θεμελιώδεις έννοιες και τους βασικούς θεσμούς του διεθνούς ποινικού δικαίου και να εφαρμόσετε βασικές πτυχές του διαδικαστικού και ουσιαστικού δικαίου σε σενάρια «πραγματικού κόσμου».
 • Νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας: Αυτή η ενότητα αποσκοπεί στο να σας εξοπλίσει με μια σωστή κατανόηση των κρίσιμων πτυχών του νόμου σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία - δηλαδή τα δικαιώματα ιδιοκτησίας που αποδίδουν αποτελέσματα πνευματικών, επιχειρηματικών και δημιουργικών προσπαθειών, όπως είναι τα λογοτεχνικά έργα και οι εφευρέσεις. Ως εκ τούτου, η ενότητα βασίζεται στις προηγούμενες γνώσεις και δεξιότητες που έχετε αναπτύξει στο πρόγραμμα, ιδιαίτερα στο Land Law and Tort. Οι θεμελιώδεις αρχές της πνευματικής ιδιοκτησίας θα εξεταστούν στο ευρύτερο πολιτικό, γεωγραφικό, οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο.
 • Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι ένα δομοστοιχείο που θα σας επιτρέψει να εξετάσετε και να εξετάσετε κριτικά ένα από τα βασικά σύγχρονα προβλήματα στον έλεγχο του εγκλήματος - οι πρόσφατες εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αντιπροσωπεύει την πλέον διαδεδομένη μορφή εγκληματικής συμπεριφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα. Αυτή η ενότητα σας δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχετε αναπτύξει προηγουμένως στο Ποινικό Δίκαιο σε αυτήν την συναρπαστική και ταχέως μεταβαλλόμενη περιοχή.
 • Εταιρικό Δίκαιο: Η ενότητα αυτή σας παρέχει μια κριτική εκτίμηση των βασικών αρχών του σύγχρονου εταιρικού δικαίου. Το εταιρικό δίκαιο θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε μια σταθερή βάση στις βασικές νομικές αρχές σχετικά με τη διαχείριση των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης στην Αγγλία και την Ουαλία, καθώς και μια αντιληπτική και κριτική αντίληψη των πεποιθήσεων και αξιών που υποστηρίζουν αυτόν τον τομέα του δικαίου. Στο έργο σας σχετικά με την ενότητα, θα μάθετε να αναγνωρίζετε και να επικρίνετε τη σημασία των συζητήσεων που διεξάγονται σήμερα στο εταιρικό δίκαιο, ιδίως στο πλαίσιο σχετικών ευρύτερων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών παραμέτρων.
 • Νόμος για το άσυλο και τη μετανάστευση: Αυτή η ενότητα θα σας δώσει την ευκαιρία να εφαρμόσετε και να βελτιώσετε τις δεξιότητες κριτικής ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και νομικής έρευνας σε συγκεκριμένο και σημερινό νομικό τομέα: το άσυλο και τη μετανάστευση. Ο τομέας αυτός βασίζεται σε μερικές από τις προηγούμενες ενότητες που μελετήθηκαν, ιδίως δε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκαιο της ΕΕ. Η ενότητα εξετάζει τις σχετικές νομικές έννοιες, αρχές και ρυθμίσεις σε αυτόν τον αμφιλεγόμενο και ταχύτατα μεταβαλλόμενο τομέα του δικαίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και θα εξετάσετε, θα συζητήσετε και θα αναλύσετε τις σύγχρονες νομικές αρχές στο ευρύτερο ιστορικό, πολιτικό και οικονομικό τους πλαίσιο.
 • Νόμος για το άσυλο και τη μετανάστευση: Αυτή η ενότητα θα σας δώσει την ευκαιρία να εφαρμόσετε και να βελτιώσετε τις δεξιότητες κριτικής ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και νομικής έρευνας σε συγκεκριμένο και σημερινό νομικό τομέα: το άσυλο και τη μετανάστευση. Ο τομέας αυτός βασίζεται σε μερικές από τις προηγούμενες ενότητες που μελετήθηκαν, ιδίως δε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκαιο της ΕΕ. Η ενότητα εξετάζει τις σχετικές νομικές έννοιες, αρχές και ρυθμίσεις σε αυτόν τον αμφιλεγόμενο και ταχύτατα μεταβαλλόμενο τομέα του δικαίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και θα εξετάσετε, θα συζητήσετε και θα αναλύσετε τις σύγχρονες νομικές αρχές στο ευρύτερο ιστορικό, πολιτικό και οικονομικό τους πλαίσιο.
 • Το Ποινικό Δίκαιο και η Πρακτική: Το Ποινικό Δίκαιο και η Πρακτική (PLP) σας δίνει την ευκαιρία να μελετήσετε έναν τομέα που είναι ο πυρήνας για την άσκηση των δικηγόρων (και έχει προταθεί από την Αρχή Κανονισμών Ρυθμιστών ως τομέας της «λειτουργικής νομικής γνώσης»). Το PLP όχι μόνο θα βασίζεται στις προηγούμενες γνώσεις σας για το Δασικό Δίκαιο αλλά και σε τομείς Συμβόλαιο και Αδίκημα, εξετάζοντας περαιτέρω τα συμφέροντα της γης και τη μεταφορά της γης σε πρακτικά επιχειρηματικά και οικιστικά πλαίσια.
 • Εμπορικό Δίκαιο και Πρακτική: Αυτή η ενότητα αναπτύσσει τις γνώσεις σας για το ιδιωτικό δίκαιο, ιδίως εκείνες που έχουν αποκτηθεί στο δίκαιο των συμβάσεων και της ΕΕ, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αναπτύξετε την κατανόησή σας για το δίκαιο που διέπει τις συναλλαγές και τις σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, του εμπορίου και των καταναλωτών. Το Εμπορικό Δίκαιο και η Πρακτική σας δίνουν την ευκαιρία να σπουδάσετε σε έναν τομέα που είναι ο πυρήνας για την άσκηση δικηγόρων (το Εμπορικό Δίκαιο και η Πρακτική έχουν προταθεί από την Αρχή Κανονισμών για τους Δικηγόρους ως τομέα «λειτουργικών νομικών γνώσεων»).
 • Προηγμένο Ποινικό Δίκαιο και Πρακτική: Το Σύνθετο Ποινικό Δίκαιο και η Πρακτική αναπτύσσει τις γνώσεις σας για το ουσιαστικό δίκαιο (που μελετάται στο Ποινικό Δίκαιο) εξετάζοντας την ποινική διαδικασία από τη σύλληψη μέχρι τη διάθεση (τα ζητήματα των αποδείξεων αναφέρονται σύντομα). Έτσι, η ενότητα αυτή σας δίνει την ευκαιρία να σπουδάσετε σε έναν τομέα που είναι πυρήνας για την άσκηση δικηγόρων (η προτεινόμενη Ποινική Νομοθεσία και Πρακτική έχουν προταθεί από την Αρχή Ρυθμιστικών Εταίρων ως τομέα «λειτουργικών νομικών γνώσεων»).
 • Νόμος για την Απασχόληση: Ο στόχος αυτής της ενότητας είναι να σας παρουσιάσει το εργατικό δίκαιο: ένα θέμα που δεν είναι μόνο ακαδημαϊκό, αλλά και σχετικό σε πλήθος επαγγελματικών και πρακτικών πλαισίων. Η απασχόληση είναι ένας ιδιαίτερα συναρπαστικός τομέας εξαιτίας των πολλαπλών επιρροών στη νομοθεσία σε αυτόν τον τομέα και της δυνατότητας ταχείας αλλαγής και μεταρρύθμισης. Στο πλαίσιο της ενότητας, θα μάθετε να επικοινωνείτε με ακρίβεια και συνοπτικά σε σχέση με το νόμο σε αυτόν τον τομέα και να συνθέτετε πληροφορίες από μια σειρά πρωτογενών και δευτερογενών πηγών. Αυτή η ενότητα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση του εργατικού δικαίου στο κοινωνικό και πολιτικό της πλαίσιο και θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξετάσετε εάν και πώς το εργατικό δίκαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την κοινωνική δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό, η ενότητα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ηθική πρακτική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

* Οι προαιρετικές ενότητες υπόκεινται σε αλλαγές ανάλογα με τη ζήτηση των σπουδαστών και την εμπειρογνωμοσύνη του προσωπικού.

Όλες οι ενότητες αξίζουν 20 μονάδες, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Διδασκαλία και αξιολόγηση

Η διδασκαλία και η εκτίμηση ενσωματώνει τη δέσμευση της ομάδας του προγράμματος για αρχές μάθησης όχι μόνο για να αυξήσει την αφοσίωση και την ικανοποίησή σας αλλά και για να βοηθήσει την ανάπτυξή σας ως αυτόνομων ανεξάρτητων μαθητών.

Το πρόγραμμα θα παραδοθεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ευέλικτων μεθόδων, ανάλογα με τον συγκεκριμένο τομέα μελέτης. Το πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνολογική μάθηση, χρησιμοποιώντας το σύστημα Moodle για να προσελκύσει τους φοιτητές με μια σειρά από διαφορετικές μεθόδους, όπως η ομαδική εργασία, τα κουίζ και η κατευθυνόμενη ανεξάρτητη μελέτη.

Οι ενότητες του προγράμματος θα παρέχονται κυρίως με διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια. Οι διαλέξεις συνήθως περιλαμβάνουν ολόκληρη την ηλικιακή ομάδα των σπουδαστών, ενώ το μέγεθος του εργαστηρίου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προτεινόμενες δραστηριότητες. Τα σεμινάρια προορίζονται για μικρότερες συνεδρίες σε ομάδες και, σύμφωνα με το ήθος και τους στόχους αυτού του προγράμματος, οι ομάδες σεμιναρίων θα περιλαμβάνουν περίπου 15 φοιτητές προκειμένου να αποκτήσετε την εξατομικευμένη υποστήριξη που απαιτείται για να πετύχουν οι σπουδές τους.

Προυποθέσεις εισόδου

Προσόντα

Οι ελάχιστες απαιτήσεις εγγραφής για αυτό το μάθημα είναι:

 • 104 Σημεία τιμών UCAS
 • 3 GCSEs βαθμού C / 4 ή παραπάνω (ή ισοδύναμο) συμπεριλαμβανομένης της αγγλικής γλώσσας.

Τέλη και χρηματοδότηση

Για να σπουδάσετε για προπτυχιακό τίτλο μαζί μας, θα χρειαστεί να πληρώσετε δίδακτρα για την πορεία σας. Πόσο πληρώνετε εξαρτάται από το αν είστε φοιτητής του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ ή ένας διεθνής φοιτητής (εκτός ΕΕ). Τα δίδακτρα χρεώνονται για κάθε έτος της πορείας σας.

Η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ το 2020

Τα δίδακτρα για την είσοδο στο Ίδρυμα, το πτυχίο BA και BSc, PGCE Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και Προπτυχιακής Υγείας είναι £ 9,250 ετησίως για φοιτητές με πλήρες ωράριο UK, EU, Jersey, Guernsey και Isle of Man.

Για τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ, του Jersey, του Guernsey και του Isle of Man οι οποίοι φοιτούν με μερική απασχόληση, τα δίδακτρα για την είσοδο στα παραπάνω μαθήματα για το 2020 ανέρχονται σε £ 4.265 ετησίως.

Τα δίδακτρα ενδέχεται να υποστούν πληθωρισμό τα επόμενα έτη.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρηματοδότηση του έτους Ίδρυμα ή τοποθέτησης, επισκεπτόμενοι τις σελίδες Συμβουλών Χρηματοδότησης του ιστότοπού μας.

Διεθνής (μη ΕΕ) το 2020 Είσοδος

Τα δίδακτρα για την ένταξη στο Ίδρυμα, το πτυχίο BA και BSc, το πτυχίο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και προπτυχιακής εκπαίδευσης PGCE είναι £ 12,750 ετησίως για τους διεθνείς φοιτητές (εκτός ΕΕ).

Λόγω των νόμων περί μετανάστευσης, οι διεθνείς φοιτητές με θεώρηση κατηγορίας 4 πρέπει να σπουδάζουν με πλήρη απασχόληση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεωρήσεις και τις βραχυπρόθεσμες θεωρήσεις σπουδών, επισκεφθείτε τις σελίδες της Διεθνούς Συμφωνίας για τις Θεωρήσεις και τη Μετανάστευση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδότηση των σπουδών σας είναι διαθέσιμες στη σελίδα Διεθνών Αμοιβών και Χρηματοδότησης.

Τα δίδακτρα ενδέχεται να υποστούν πληθωρισμό τα επόμενα έτη.

Πρόσθετα έξοδα και οικονομική υποστήριξη

Μπορεί επίσης να υπάρξουν ορισμένες επιπλέον δαπάνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε όλες τις σπουδές σας, συμπεριλαμβανομένου του κόστους διαμονής.

Κόστος που σχετίζεται με το μάθημα

Ενώ σπουδάζετε για το πτυχίο σας, μπορεί να υπάρχουν πρόσθετες δαπάνες που σχετίζονται με την πορεία σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αγορά προσωπικού εξοπλισμού και γραφικής ύλης, βιβλίων και προαιρετικών εκδρομών.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does.

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does. Διαβάστε Λιγότερα
Υόρκη , Λονδίνο + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη