Δημοφιλείς Κατηγορίες

Προγράμματα Πτυχίων Νομικής (LLB)

Προγράμματα Πτυχίων Νομικής (LLB)

Ένα LLB, ή Πτυχίο Νομικής, είναι το επαγγελματικό πτυχίο νομικής που χορηγείται μετά την ολοκλήρωση της προπτυχιακής εκπαίδευσης. Στις περισσότερες χώρες, η απόκτηση ενός Πτυχίου Νομικής (LLB) με επιπλέον πιστοποίηση, επιτρέπει την άσκηση της δικηγορίας. Τα προγράμματα Πτυχίων Νομικής (LLB) δίνουν στους σπουδαστές μια στερεά κατανόηση του νόμου, καθώς και τις κριτικές, αναλυτικές και στρατηγικής σκέψης ικανότητες που είναι απαραίτητες για τον τομέα της νομικής.

Ορισμένα παραδείγματα προγραμμάτων Πτυχίων Νομικής(LLB) είναι σε τομείς δικαίου όπως το επιχειρηματικό δίκαιο, το Ευρωπαϊκό δίκαιο, το διεθνές δίκαιο και το ποινικό δίκαιο. Μερικά πανεπιστήμια επιτρέπουν επίσης στους μαθητές να αναπτύξουν τα δικά τους εξειδικευμένα προγράμματα Πτυχίων Νομικής (LLB), ειδικά για τα επαγγελματικά τους συμφέροντα. Τα προγράμματα Πτυχίων Νομικής (LLB) μπορούν συνήθως να ολοκληρωθούν σε 3 ή 4 χρόνια.

Η ποικιλία των διαφόρων προγραμμάτων Πτυχίων Νομικής (LLB) μπορεί να είναι εντυπωσιακή - μην αφήσετε να σας σταματήσει! Ξεκινήστε την αναζήτησή σας με τα πιο δημοφιλή προγράμματα Πτυχίων Νομικής (LLB) που αναφέρονται παρακάτω.

Πρόσφατα προστιθέμενα LLB

University of Lincoln

Πτυχίο Νομικής

Σεπτέμβριος 3, 2018
Το πτυχίο αυτό καλύπτει τις βασικές αρχές του αγγλικού νομικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του ποινικού δικαίου, του συνταγματικού δικαίου και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και υποστηρίζει τους μαθητές να αναπτύξουν σημαντικές νομικές δεξιότητες.… [+] [-]

University of Zimbabwe

Πτυχίο Νομικής (LLB)

Σεπτέμβριος 8, 2018
Η είσοδος στο πρόγραμμα LL.B (Hons) είναι πολύ ανταγωνιστική και τα τελευταία χρόνια η ελάχιστη βαθμολογία εισόδου ήταν 15 βαθμοί "Α". Από το 2010, ο διαγωνισμός για τις κενές θέσεις εργασίας έχει αυξηθεί τόσο πολύ ώστε μόνο οι υποψήφιοι με 15 βαθμούς εγγυάται μια θέση.… [+] [-]

KIMEP University

Bachelor στο Διεθνές Δίκαιο

Ιούλιος 16, 2018
Το πρόγραμμα Bachelor of International Law παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στη νομική ρύθμιση των διακρατικών σχέσεων, στις ιδιωτικές σχέσεις μεταξύ φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων και στις επιχειρηματικές σχέσεις εταίρων που εκπροσωπούν διαφορετικές δικαιοδοσίες. Αυτές οι γνώσεις και οι αποκτηθείσες δεξιότητες θα επιτρέψουν στους αποφοίτους να γίνουν αποτελεσματι… [+]κοί δικηγόροι σε δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς: κρατικά όργανα, διεθνείς διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδιωτικές εταιρείες και εταιρείες παροχής νομικών συμβουλών. [-]

Πανεπιστήμια σε Ελληνική Δημοκρατία

Αλλάξτε τοποθεσία

Τι είναι το LLB;

Τα διπλώματα Νομικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως μερικά από τα πρώτα ακαδημαϊκά διπλώματα που έχουν απονεμηθεί σε πανεπιστημιακούς λογίους. Σήμερα, υπάρχει διαθέσιμη ποικιλία προγραμμάτων Πτυχίων Νομικής.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα LLB, ένα BA Νομικής και ένα BSc στη Νομική;

Ένα LLB, από το Λατινικό Legum Baccalaureus, είναι ένα Πτυχίο Νομικής που προσφέρεται στις περισσότερες χώρες κοινού δικαίου, ως το πρώτο επαγγελματικό δίπλωμα νομικής. Ένα Πτυχίο Τεχνών (BA) στη Νομική είναι ένα προπτυχιακό δίπλωμα Νομικής που δίνει στους φοιτητές την ευελιξία να συνδυάσουν τις νομικές τους σπουδές με άλλον ένα κλάδο, όπως οι πολιτικές επιστήμες, οι επικοινωνίες ή οι επιχειρήσεις. Ένα Πτυχίο Επιστημών (BSc) στη Νομική συχνά συνδυάζει κάποιο άλλο πρόγραμμα σπουδών μαζί με τη Νομική, όπως τα Οικονομικά, οι Επιχειρήσεις, η Εγκληματολογία ή η Διοίκηση.

Ποια είναι τα οφέλη της απόκτησης ενός LLB;

Οι απόφοιτοι ενός τριετούς έως τετραετούς προγράμματος Πτυχίου Νομικής, είτε αυτό είναι ένα LLB, ένα BA Νομικής ή BSc Νομικής, έχουν τα ιδιαίτερα προσόντα για να εργαστούν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα προγράμματα LLB, BA Νομικής ή BSc Νομικής μπορεί να είναι προαπαιτούμενα για μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική όπως, για παράδειγμα, ένα Μεταπτυχιακό Νομικής ή ένα Juris Doctor. Ορισμένα πανεπιστήμια προσφέρουν διαδικτυακά προγράμματα Νομικής, δίνοντας μια ευέλικτη εναλλακτική για όσους ενδιαφέρονται για μια αλλαγή σταδιοδρομίας ή να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα.

Τι είδους μαθήματα διδάσκονται σε ένα Πτυχίο Νομικής;

Τα προγράμματα LLB εστιάζουν στο να προετοιμάσουν τους φοιτητές να γίνουν εισαγγελείς, νομικοί σύμβουλοι ή δικηγόροι, κι έτσι συνήθως εστιάζουν στις ίδιες βασικές ενότητες (π.χ. δίκαιο συμβάσεων, συνταγματικό δίκαιο, ποινικό δίκαιο, κλπ), ανεξάρτητα από το πανεπιστήμιο. Τα προγράμματα Πτυχίων Τεχνών (BA) στη Νομική και Πτυχίων Επιστημών (BSc) στη Νομική μπορούν επίσης να ενσωματώσουν άλλους τομείς σπουδών, συνδυάζοντάς τους με την κατανόηση του Νόμου. Παραδείγματος χάρη, οι φοιτητές Πτυχίου Νομικής μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μαθήματα στο εταιρικό δίκαιο, το μεταναστευτικό δίκαιο, το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διεθνή πολιτική, τα μέσα επικοινωνίας, τις επιχειρήσεις και άλλα.

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις για ένα Δίπλωμα LLB;

Μια βασική προϋπόθεση για οποιοδήποτε πρόγραμμα Πτυχίου Νομικής είναι η ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα σε ένα πρόγραμμα LLB ή Πτυχίου Νομικής, οι φοιτητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν βασικές ενότητες πρακτικού προσανατολισμού που έχουν καθοριστεί από το Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου ή το Δικηγορικό Σύλλογο. Αυτοί είναι οι ίδιοι φορείς που αργότερα θα διαχειριστούν τις εξετάσεις που πρέπει να περάσει ένας απόφοιτος ούτως ώστε να μπορέσει να ασκήσει τη δικηγορία στην περιοχή του. Οι φοιτητές που εγγράφονται σε προγράμματα διπλωμάτων BSc Νομικής και BA Νομικής ίσως έχουν την επιλογή να εγγραφούν σε μαθήματα που θα τους προετοιμάσουν για τις επαγγελματικές τους εξετάσεις νομικής (συχνά ονομάζονται "εξετάσεις Δικηγορικού Συλλόγου").

Πόσο κοστίζει η απόκτηση ενός Πτυχίου Νομικής;

Το κόστος ενός προγράμματος LLB, ενός BA Νομικής ή ενός BSc Νομικής μπορεί να διαφέρει σημαντικά από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο. Η τιμή ενός τριετούς ή τετραετούς Πτυχίου Νομικής μπορεί επίσης να εξαρτάται από τη χώρα ή την περιοχή όπου σπουδάζει ο φοιτητής. Ο τρόπος μελέτης - όπως διαδικτυακά, εξ αποστάσεως ή στο χώρο του πανεπιστημίου - μπορεί να επηρεάζει την ικανότητα του φοιτητή να εργάζεται και να σπουδάζει συγχρόνως.

Γιατί να λάβει κανείς ένα Διαδικτυακό LLB;

Τα διαδικτυακά προγράμματα Πτυχίων Νομικής προσφέρουν στους υποψήφιους σπουδαστές την ευκαιρία να εργαστούν προς την κατεύθυνση ενός προπτυχιακού διπλώματος στη Νομική, ενώ εργάζονται γύρω από ένα γεμάτο πρόγραμμα. Τα Διαδικτυακά Πτυχία Νομικής προσφέρονται από μια σειρά ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και μπορεί να αποκτηθούν οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Μπορείτε να βρείτε αρκετά πανεπιστήμια στην Ασία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ωκεανία, που προσφέρουν προγράμματα διαδικτυακών Πτυχίων Νομικής.

Που προσφέρονται προγράμματα Πτυχίων Νομικής;

Προγράμματα LLB προσφέρονται σε πανεπιστήμια στις περισσότερες χώρες κοινού δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Μπαγκλαντές, του Καναδά, της Ινδίας, της Μαλαισίας, του Πακιστάν, της Σιγκαπούρης, της Νοτίου Αφρικής και του Ηνωμένου Βασιλείου. Προγράμματα BA Νομικής και BSc Νομικής προσφέρονται σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, όπως στη Βραζιλία, τη Γερμανια, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και διαβάστε περισσότερα για τα προγράμματα Πτυχίων Νομικής. Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σε μόλις λίγα λεπτά, από τα πανεπιστήμια τις επιλογής σας.