ευρωπαϊκός νομικός και οικονομικός (emle)

Γενικά

10 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

Ευρωπαϊκό Μάστερ στα Νομικά και Οικονομικά (EMLE)

Αυτό το πρόγραμμα ευρωπαϊκού μεταπτυχιακού στη νομική και οικονομική (EMLE) προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία για διεπιστημονικές μελέτες του δικαίου και της οικονομίας σε δύο ή και τρία ευρωπαϊκά και μη ευρωπαϊκά πανεπιστήμια . Κάθε πανεπιστήμιο εταίρου απονέμει πτυχίο Master (LL.M. / MA / M.Sc. ή ένα κοινό δίπλωμα). Το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές με μια προηγμένη κατανόηση των οικονομικών επιπτώσεων των διαφορετικών νόμων και προετοιμάζει τους μαθητές για μια επαγγελματική σταδιοδρομία, για παράδειγμα, σε δημόσιους οργανισμούς, σε επιχειρήσεις πολυεθνικές νόμου ή εταιρείες συμβούλων. Οι απόφοιτοι είναι επίσης καλά προετοιμασμένες για το διδακτορικό της έρευνας σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα, όπως το Ευρωπαϊκό Διδακτορικό Νομικών και Οικονομικών (EDLE). Το EMLE έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένα πρόγραμμα Erasmus + της "εξαιρετικής ακαδημαϊκής ποιότητας». Το + ετικέτα Erasmus επιτρέπει το πρόγραμμα EMLE να χορηγεί κάθε χρόνο ένα σημαντικό αριθμό υποτροφιών (μεταξύ των οποίων αρκετά πλήρεις υποτροφίες σε φοιτητές από «Χώρες Εταίροι»). Για τους φοιτητές του νόμου, η γνώση των ειδικών κανονισμών της πατρίδας τους είναι πολύ περιορισμένη βάση για την παροχή συμβουλών επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διεθνές εμπόριο. Επιπλέον, η εξοικείωση με τις οικονομικές επιπτώσεις των νομικών κανόνων που έχει καταστεί απαραίτητη για την κατανόηση εμπορικές ανάγκες των πελατών τους. Ομοίως, τα οικονομικά μαθητές θα επωφεληθούν από μια ακριβή κατανόηση του θεσμικού νομικού πλαισίου της οικονομίας της αγοράς. Και για τις δύο δικηγόρους και οικονομολόγους, η γνώση των άλλων πειθαρχία και τις διεθνείς επαφές είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη μελλοντική σταδιοδρομία. Το πρόγραμμα EMLE είναι η θεσμική απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις.

Χαρακτηριστικά Πρόγραμμα EMLE

Το πρόγραμμα EMLE προσφέρει τον ακόλουθο μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών: Μια πραγματικά διεπιστημονική προσέγγιση: - Διαλέξεις τόσο στο δίκαιο όσο και στο οικονομικό - Πρόγραμμα που είναι ανοιχτό για αποφοίτους νομικών ή οικονομικών σχολών - Μια μεγάλη σχολή αποτελούμενη από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες στον τομέα της το δίκαιο και την οικονομία Ένα διεθνές πρόγραμμα σπουδών, σχολή και φοιτητικό σώμα - Η δυνατότητα να σπουδάσουν σε τρία διαφορετικά πανεπιστήμια από τους επτά ευρωπαίους εταίρους και από πολλά πανεπιστήμια μη ευρωπαϊκών εταίρων - Ένα δίκτυο υψηλά ειδικευμένων φοιτητών από περισσότερα από 30 έθνη Ένα μικρό φοιτητικό σώμα σε κάθε πανεπιστήμιο-εταίρο για να εξασφαλίσει μια εντατική μαθησιακή εμπειρία

Δομή Προγράμματος

Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ακαδημαϊκό έτος , για το οποίο επιτυχημένοι φοιτητές θα λάβουν 60 μονάδες ECTS . Τα μαθήματα αρχίζουν στις αρχές Οκτωβρίου και τελειώνει τον Ιούνιο. Το ακαδημαϊκό έτος χωρίζεται σε τρεις όρους . Ο μοναδικός διεθνής και διεπιστημονικός χαρακτήρας του προγράμματος EMLE εξασφαλίζεται μέσω μιας εντατικής συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και οικονομολόγων σε οκτώ ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και δύο μη ευρωπαϊκούς εταίρους.

Οι φοιτητές μπορούν να σπουδάσουν σε έως και τρία διαφορετικά πανεπιστήμια, αλλά δεν μπορούν να περάσουν όλους τους όρους στην ίδια θέση. Στα πρώτα δύο όρους οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών κέντρων διδασκαλίας. Αυτό οδηγεί σε μια μέση τάξη μεγέθους έως και 35 μαθητές, δίνεται ένα μέγιστο των 105 εισακτέων σε ολόκληρο το πρόγραμμα. -

- Κατά την πρώτη περίοδο , προσφέρονται μαθήματα στα Πανεπιστήμια του Ρότερνταμ, του Αμβούργου και της Χάιφα. Οι τάξεις γενικά αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στα τέλη Δεκεμβρίου.

- Στη δεύτερη περίοδο οι φοιτητές θα σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια της Γάνδης, του Αμβούργου ή του Ρότερνταμ. Οι τάξεις γενικά ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στα τέλη Μαρτίου.

- Στην τρίτη περίοδο υπάρχουν περισσότερα κέντρα διδασκαλίας και χαμηλότερο μέσο μέγεθος τάξης. Μαθήματα προσφέρονται σε Aix-en-Provence, Βαρκελώνη, Ρώμη, Αμβούργο, Βομβάη, Βαρσοβία και Βιέννη. Τα μαθήματα ξεκινούν συνήθως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου? εξετάσεις τελειώσει στα τέλη Ιουνίου.

Το κύριο επίπεδο του προγράμματος τεκμηριώνεται μέσω της χρήσης μιας συστατικής μεθόδου (οικονομική ανάλυση) σε ένα συγκεκριμένο θέμα (νόμος) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτή η οικονομική ανάλυση βασίζεται σε μια συνεχή νομική σύγκριση.

Ο πρώτος και ο δεύτερος όρος περιλαμβάνει εισαγωγικά μαθήματα καθώς και βασικά μαθήματα στα βασικά θέματα της οικονομικής ανάλυσης του δικαίου, ενώ στην τρίτη περίοδο, οι φοιτητές λαμβάνουν εξειδικευμένα μαθήματα και γράφουν τη διδακτορική τους διατριβή.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία είδη μαθημάτων . Προκειμένου οι φοιτητές του δικαίου να εξοικειωθούν με τη βασική οικονομική λογική, ορισμένα μαθήματα είναι πιο οικονομικά προσανατολισμένα. Ορισμένα μαθήματα ασχολούνται με το συγκριτικό δίκαιο προκειμένου να διεθνοποιηθεί το νομικό πλαίσιο των σπουδαστών. Τα περισσότερα μαθήματα ασχολούνται άμεσα με την οικονομική ανάλυση των σημαντικότερων κλάδων του ιδιωτικού, δημόσιου, διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Οι αναφορές στο νόμο στα μαθήματα θα είναι μια συγκριτική είδους, λόγω του πανευρωπαϊκού χαρακτήρα του προγράμματος και τη διεθνή σύνθεση του ακροατηρίου. Οι μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με παραδείγματα τη δική τους και των άλλων νομικών συστημάτων.

Για την επόμενη φοίτηση των σπουδαστών 2018-2019 , το πρόγραμμα EMLE θα εισαγάγει τη δυνατότητα εξειδίκευσης σε τρία κομμάτια:

1) το Public and International Track,

2) την πίστα καινοτομίας και πνευματικής ιδιοκτησίας (IP), και

3) Παρακολούθηση των αγορών, των εταιρειών και των ρυθμιστικών αρχών (MCR).

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το EMLE είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποψηφίους οι οποίοι έχουν ήδη ένα πρώτο πτυχίο master. Η ελάχιστη απαίτηση εισδοχής είναι πτυχίο πανεπιστημίου , υπό την προϋπόθεση ότι ο βαθμός αυτός οδηγεί στην απασχολησιμότητα στη σχετική αγορά εργασίας. Οι υποψήφιοι με ένα πτυχίο μόνο που χρειάζεται να προσκομίσει την απόδειξη ότι αυτός ο βαθμός είναι ένα κατάλληλο επίπεδο επαγγελματικών προσόντων στην αγορά εργασίας στη χώρα καταγωγής τους. Εκτός από τους αποφοίτους στο νόμο ή Οικονομικών, οι μαθητές με ένα πρώτο πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ή σε άλλες κοινωνικές επιστήμες μπορούν επίσης να ζητήσουν, εάν το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό μαθημάτων από το νόμο ή / και την οικονομία. Η παραπάνω απαίτηση σε σχέση με την απασχολησιμότητα στην αγορά εργασίας ισχύει εξίσου.

Διαδικασία Εφαρμογής

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων διαφέρει ανάλογα με το αν ο αιτών θεωρείται «σπουδαστής Πρόγραμμα-ανάλογα τη χώρα» ή «Εταίρος-Country-μαθητή», σύμφωνα με τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως «φοιτητές του προγράμματος-χώρας-σπουδαστές» νοούνται όσοι - έχουν διαβατήριο κράτους μέλους της ΕΕ ή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας, της Ελβετίας, της Τουρκίας ή - κ.λπ.) για περισσότερο από 12 μήνες συνολικά τα τελευταία πέντε χρόνια σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω χώρες. Όλοι οι υποψήφιοι οι οποίοι χαρακτηρίζονται από καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις θεωρούνται ως «Εταίρος-Country-μαθητών. Σημειώστε ότι οι σπουδαστές με πολλαπλές εθνικότητες που είναι πολίτες μιας από τις χώρες που απαριθμούνται στον ορισμό, καθώς και ενός «εταίρου-χώρας» και οι οποίοι δεν έχουν περάσει 12 μήνες στην Ευρώπη, μπορούν να επιλέξουν εάν επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ως " Χώρα-φοιτητές ή μαθητές-εταίροι-χώρες ".

Διάρκεια & Τιμή

Τιμή € 5,500.- για «φοιτητές του προγράμματος-ανάλογα τη χώρα»? € 9,500.- για «Εταίρος-Country-μαθητών.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a ... περαιτέρω

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a broad disciplinary spectrum with numerous interdisciplinary opportunities and pursues cooperation with an extensive network of top regional, national and international institutions. Universität Hamburg is devoted to long-term scholarship and science and promotes sustainability research in all schools. Διαβάστε Λιγότερα
Αμβούργο , Βιέννη , Γάνδη , Aix-en-Provence , Βομβάη , Χάιφα , Ρώμη , Ρότερνταμ , Βαρσοβία , Βαρκελώνη + 9 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη