Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη ΠεριγραφήΜε τους φοιτητές από αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες, από την πρακτική και τον ακαδημαϊκό κόσμο, από το νομικό, τεχνικό και άλλο μορφωτικό υπόβαθρο στο μυαλό, ήταν σαφές ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο. Έτσι ο Δρ. Bludau και ο καθηγητής Straus ξεκίνησαν να εντοπίζουν τους κατάλληλους συνεργάτες με ισχυρά προσόντα στη διδασκαλία του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, του νόμου εν γένει, καθώς και των οικονομικών και των επιχειρήσεων.

Βρήκαν το Πανεπιστήμιο του Augsburg. το Technische Universität München. και τη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου George Washington (Washington, DC).

Μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις, εγκαινιάστηκε το MIPLC Κέντρο Νομικού Πνευματικής Ιδιοκτησίας ( MIPLC ) σε τελετή έναρξης στις 17 Μαρτίου 2003. Με τη γενναιόδωρη συνεργασία του Υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τεχνών της Βαυαρίας, οι τέσσερις εταίροι μπόρεσαν να κερδίσουν επίσημα έγκριση του Προγράμματος Δασκάλου "Νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ανταγωνισμού" σε χρόνο ρεκόρ. Ταυτόχρονα, ήταν απασχολημένοι με την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού από όλο τον κόσμο, οριστικοποιώντας τις διοικητικές λεπτομέρειες του προγράμματος και αρχίζοντας να διαφημίζουμε τους σπουδαστές.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2003, είχαμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε φοιτητές από οκτώ χώρες που βρίσκονται σε πέντε ηπείρους. Τον Αύγουστο του 2004, αυτοί οι 13 μαθητές της πρώτης τάξης αποφοίτησαν από το MIPLC , με το Πανεπιστήμιο του Augsburg να απονείμει το πτυχίο «Master of Laws». Το πρώτο μας ακαδημαϊκό έτος - παρά όλα τα προβλήματα οδοντοφυΐας αυτής της φιλόδοξης νέας προσπάθειας - είχε τελειώσει με επιτυχία. Κατά το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος, η εγγραφή μας αυξήθηκε σε 18 φοιτητές από 13 χώρες. Επιπλέον, το MIPLC LL.M. το πρόγραμμα επελέγη για να συμβάλει στην περαιτέρω εκπαίδευση επτά επιστημόνων του ASEAN, οι οποίοι προσχώρησαν στο πρόγραμμα για το χειμερινό έτος 2004/05 στο πλαίσιο του προγράμματος ECAP II.

Μέχρι το 2008, μπορέσαμε να εγγραφήσουμε για πρώτη φορά 30 νέους φοιτητές και βρισκόμασταν στη μέση μιας διαδικασίας διαπίστευσης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η τρέχουσα τάξη 2013/14 κατέχει 23 μαθητές από 15 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ασία.

Είμαστε υπόχρεοι σε πολλούς ανθρώπους για την κριτική συμβολή τους σε αυτό το νέο εγχείρημα. Από την αρχή, οι ηγέτες των τεσσάρων εταίρων της MIPLC έδειξαν τη σταθερή δέσμευσή τους σε αυτή τη μοναδική συνεργασία και χειρίστηκαν πολύπλοκα ζητήματα επιδέξια και με ευέλικτο τρόπο.

Οι ειλικρινείς ευχαριστίες οφείλονται ιδίως στους καθηγητές Wolfgang A. Herrmann και Ludwig Kronthaler, Πρόεδρο και (στη συνέχεια) Kanzler του Technische Universität München. Ο καθηγητής Wilfried Bottke, ο καθυστερημένος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Augsburg. Ο καθηγητής Michael K. Young, τότε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής George Washington (Washington, DC) και ο καθηγητής Martin J. Adelman του νόμου GW.

Όλα αυτά τα άτομα συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία του MIPLC ως ισχυρής συνεργασίας πολλών εταίρων. Επιπλέον, οι ευχαριστίες οφείλονται στον Καθηγητή Thomas MJ Möllers του Πανεπιστημίου του Augsburg και στον πρόσφατο Δρ. Manfred Scholz, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι μαζί εξασφάλισαν σημαντική χρηματοδοτική στήριξη από το Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Τέλος, ο καθηγητής Josef Drexl, τώρα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MIPLC , συνέβαλε στη σύνταξη των Κανονισμών Μελέτης και Εξετάσεων στους οποίους MIPLC όλοι MIPLC σπουδαστές MIPLC .

Χωρίς την υποστήριξή τους και χωρίς την φιλική και εξυπηρετική προσέγγιση του Υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τεχνών της Βαυαρίας, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ξεκινήσουμε το LL.M. πρόγραμμα το φθινόπωρο του 2003, μόλις έξι μήνες μετά τη δημιουργία του Κέντρου.

Και φυσικά, χωρίς τα περισσότερα από 65 μέλη των διδασκόντων μας, δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα τόσο ποικίλο και πολύπλευρο πρόγραμμα. Λόγω της συνεχιζόμενης δέσμευσής τους στο πρόγραμμα MIPLC , οι αφιερωμένες διαλέξεις τους εγγυώνται την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρει η MIPLC .

Επίσης, ευχαριστούμε τους ακαδημαϊκούς διδάσκοντες μας, οι οποίοι, με τη διεξαγωγή των συναντήσεων ενός με ένα με ένα μαθητή, συμβάλλουν σημαντικά στην ποιότητα του LL.M. πρόγραμμα.

Στη βάση αυτή προσβλέπουμε στην ανάπτυξη των τρεχουσών και μελλοντικών ακαδημαϊκών χρόνων και προσπαθούμε να βελτιώσουμε συνεχώς την ποιότητα του προγράμματος μας ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη διασύνδεση των μαθημάτων προσαρμόζοντας τα μαθήματα στις ανάγκες των μαθητών και, και όχι μόνο, προσφέροντας νέα μαθήματα.

Τοποθεσίες

Μόναχο

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Μόναχο, Βαυαρία, Γερμανία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+49 (89) 24246-5321

FAQ

Άλλη