Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Πίστωση για την Ιδέα σπόρων MIPLC του οφείλεται στον καθηγητή Schricker, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Max Planck για την Πνευματική Ιδιοκτησία και Δίκαιο του Ανταγωνισμού (τώρα MPI για την καινοτομία και τον ανταγωνισμό). Από αυτή την ιδέα σπόρο να μεγαλώσει το σχέδιο για τη δημιουργία ενός διεθνούς υψηλής ποιότητας LL.M. πρόγραμμα για να διδάξει το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας σε ένα ποικίλο σώμα των φοιτητών. Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού είχε αντιμετωπιστεί από τον καθηγητή Joseph Straus, ένας από τους διαδόχους του καθηγητή Schricker ως Διευθυντή του Ινστιτούτου Max Planck, και το Max Planck Society, ειδικά του τότε Γενικού Γραμματέα Δρ Barbara Bludau.

Με μαθητές από τις αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες χώρες, από την πρακτική και την ακαδημαϊκή κοινότητα, από νομικά, τεχνικά και άλλα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα στο μυαλό, ήταν σαφές ότι το πρόγραμμα που προκύπτουν θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερο. Έτσι, ο Δρ Bludau και ο καθηγητής Straus έθεσε ως στόχο να εντοπίσει τους κατάλληλους εταίρους με ισχυρά διαπιστευτήρια στη διδασκαλία του δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας, του νόμου εν γένει, καθώς και την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Βρήκαν το Πανεπιστήμιο του Augsburg? το Technische Universität München? και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου George Washington (Washington, DC).

Μετά από μακρά διαπραγμάτευση, η Μόναχο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας Κέντρο (MIPLC) εγκαινιάστηκε σε μια τελετή Ίδρυση στις 17 Μαρτίου του 2003. Με την ευγενική συνεργασία του βαυαρικού υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τεχνών, οι τέσσερις εταίροι ήταν σε θέση να κερδίσει την επίσημη έγκριση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Πνευματική Ιδιοκτησία και Δίκαιο του Ανταγωνισμού" σε χρόνο ρεκόρ. Την ίδια στιγμή, ήμασταν απασχολημένοι σχολή πρόσληψη από όλο τον κόσμο, την ολοκλήρωση των διοικητικών στοιχείων του προγράμματος, και αρχίζουν να διαφημίζουν για τους φοιτητές.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2003, είχαμε τη δυνατότητα να προσελκύσει φοιτητές από οκτώ χώρες που βρίσκονται στις πέντε ηπείρους. Τον Αύγουστο του 2004, οι 13 μαθητές της πρώτης τάξης μας αποφοίτησε από MIPLC, με το Πανεπιστήμιο του Augsburg παρέχουν το "Master of Laws" βαθμό. Πρώτου ακαδημαϊκού έτους μας - παρά τις αρχικές δυσκολίες αυτής της νέας φιλόδοξης προσπάθειας - είχε τελειώσει με επιτυχία. Κατά το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος, η εγγραφή μας ανήλθε σε 18 φοιτητές από 13 χώρες. Επιπλέον, η MIPLC LL.M. πρόγραμμα είχε επιλεγεί για να συμβάλει στην περαιτέρω εκπαίδευση των επτά ASEAN μελετητές, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα για το χειμερινό εξάμηνο 2004/05, στο πλαίσιο του προγράμματος ECAP II.

Μέχρι το 2008, ήμασταν σε θέση να εγγραφούν 30 νέους φοιτητές για πρώτη φορά και ήταν στη μέση της διαδικασίας πιστοποίησης, η οποία έχει εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Η τρέχουσα κατηγορία 2013/14 κατέχει το 23 φοιτητές από 15 χώρες στην Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ασία.

Είμαστε υπόχρεοι σε πολλούς ανθρώπους για τις κρίσιμες συνεισφορές τους σε αυτό το νέο εγχείρημα. Από την αρχή, οι ηγέτες των τεσσάρων εταίρων MIPLC έδειξε τη σταθερή δέσμευσή τους σε αυτό το μοναδικό συνεργασία, και χειρίζεται πολύπλοκα θέματα με δεξιοτεχνία και με ευελιξία.

Ειλικρινείς ευχαριστίες οφείλονται κυρίως με τον καθηγητή Wolfgang A. Herrmann και ο Δρ Ludwig Kronthaler, Πρόεδρος και (στη συνέχεια) Kanzler του Technische Universität München? Καθηγητής Wilfried Bottke, ο αείμνηστος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Augsburg? Ο καθηγητής Michael K. Young, τότε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του George Washington (Washington, DC), και ο καθηγητής Martin J. Adelman της GW νόμου.

Όλα αυτά τα άτομα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παροχή βοήθειας που έχει συσταθεί το MIPLC ως μια ισχυρή συνεργασία με πολλούς εταίρους. Περαιτέρω ευχαριστίες οφείλονται στον καθηγητή Thomas MJ Möllers του Πανεπιστημίου Augsburg και τα τέλη της Δρ Manfred Scholz, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας, οι οποίοι εξασφάλισαν μαζί σημαντική χρηματοδοτική στήριξη από την Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ο καθηγητής Josef Drexl, τώρα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου MIPLC, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παροχή βοήθειας για την εκπόνηση των μελετών και την εξέταση των κανονισμών στο οποίο όλοι οι μαθητές MIPLC υπόκεινται.

Χωρίς την υποστήριξή τους, και χωρίς το φιλικό και εξυπηρετικό προσέγγιση του βαυαρικού υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τεχνών, θα μπορούσαμε ποτέ να ξεκινήσει το LL.M. πρόγραμμα το φθινόπωρο του 2003, μόλις έξι μήνες μετά το Κέντρο είχε δημιουργηθεί.

Και φυσικά, χωρίς περισσότερα από 65 μέλη ΔΕΠ μας, δεν θα ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα τόσο ποικίλο και πολυδιάστατο πρόγραμμα. Όχι μόνο λόγω της συνεχούς δέσμευσής τους στο πρόγραμμα MIPLC, αφιερωμένο διαλέξεις τους εξασφαλίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης οι προσφορές MIPLC.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ακαδημαϊκή καθηγητές μας, οι οποίοι, με τη διεξαγωγή των συνόδων φροντιστήριο ένας-προς-έναν με τους μαθητές τους, να συμβάλει σημαντικά στην ποιότητα της LL.M. μας προγράμματος.

Σε αυτή τη βάση, ανυπομονούμε για την ανάπτυξη των σημερινών και των μελλοντικών ακαδημαϊκών ετών και προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα του προγράμματός μας με ακόμη περισσότερο την αύξηση της διασύνδεσης των μαθημάτων, κατά την προσαρμογή των μαθημάτων στις ανάγκες των φοιτητών, και, δεν το λιγότερο, προσφέροντας νέα μαθήματα.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά

Όψη Law Μεταπτυχιακό στη Νομική (LLM) »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μεταπτυχιακό στη Νομική (LLM)

LL.M. πνευματικής ιδιοκτησίας και του δικαίου του ανταγωνισμού

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση October 2019 Γερμανία Munich

Η MIPLC παρέχει μια πραγματικά διεθνή και διεπιστημονική εμπειρία, χάρη σε τέσσερις εταίρους της, διεθνή σχολή και φοιτητές από όλο τον κόσμο. [+]

Το πρόγραμμά μας

Η MIPLC παρέχει μια πραγματικά διεθνή και διεπιστημονική εμπειρία, χάρη σε τέσσερις εταίρους της, διεθνή σχολή και φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Με μόλις 38 σπουδαστών (μέγιστο) ετησίως, το πρόγραμμα μας είναι πολύ μικρότερη από ό, τι άλλες. Αυτό εγγυάται την εντατική συνεργασία μεταξύ των μαθητών, των καθηγητών και του προσωπικού, καθώς και εξατομικευμένη υποστήριξη. Τα μαθήματα μας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το πρόγραμμά μας και οι μαθητές μας.... [-]


Επικοινωνία

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

Διεύθυνση Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Munich, Bavaria, Γερμανία
Ιστοσελίδα http://www.miplc.de/
Τηλέφωνο +49 (89) 24246-5321