Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ποιοι είμαστε

Το Ινστιτούτο Ερευνών Διαπεριφερειακής Εγκληματικότητας και Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Εθνών ( UNICRI ) ιδρύθηκε το 1968 σύμφωνα με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) 1086 B (XXXIX) του 1965, το οποίο προέτρεπε την επέκταση των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών στον τομέα της πρόληψης του εγκλήματος και της ποινικής δικαιοσύνης. Το Ινστιτούτο είναι αυτόνομο όργανο των Ηνωμένων Εθνών και σήμερα κυβερνάται από το καταστατικό που ενέκρινε το ECOSOC με το ψήφισμα αριθ. 198/56 της 24ης Μαΐου 1989. Η UNICRI λειτουργεί στο πλαίσιο του Δικτύου Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Οι στόχοι της UNICRI είναι:

 • να προωθήσει την κατανόηση των προβλημάτων που σχετίζονται με το έγκλημα ·
 • για την προώθηση δίκαιων και αποτελεσματικών συστημάτων ποινικής δικαιοσύνης ·
 • να υποστηρίξει τον σεβασμό των διεθνών μέσων και άλλων προτύπων ·
 • να διευκολυνθεί η διεθνής συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου και η δικαστική συνδρομή

Το Ινστιτούτο διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από εξέχοντες εμπειρογνώμονες από διάφορες χώρες.

Τι κάνει η UNICRI

UNICRI υποστηρίζει άλλους διεθνείς οργανισμούς, εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις κοινότητες σε μεγάλο βαθμό, μέσω:

 • ποσοτική και ποιοτική ανάλυση ·
 • δημιουργία αξιόπιστης βάσης γνώσεων και πληροφοριών ·
 • προσδιορίζοντας τις κατάλληλες στρατηγικές, πολιτικές και μέσα ·
 • Σχεδιασμός πρακτικών μοντέλων και συστημάτων.
 • σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων κατάρτισης και τεχνικής συνεργασίας σε διαπεριφερειακό επίπεδο και σε εθνικό επίπεδο ·
 • ανταλλαγή και διάδοση πληροφοριών / τεκμηρίωσης παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της ανάγκης της διεθνούς κοινότητας ·
 • παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, η UNICRI θέτει τις δραστηριότητές της σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχει επισημάνει η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. Το Ινστιτούτο διατηρεί στενές εργασιακές σχέσεις με τα όργανα και τους οργανισμούς του ΟΗΕ, ιδιαίτερα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

Στις δραστηριότητές της, η UNICRI έχει ως εταίρους ένα ευρύ φάσμα διακυβερνητικών και κυβερνητικών θεσμών, καθώς και ακαδημαϊκά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Τομείς δράσης

Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας, η UNICRI έχει διαρθρώσει τα προγράμματα εργασίας και modus operandi για να ανταποκρίνεται πάντα στις ανάγκες της διεθνούς κοινότητας.

UNICRI εργάζεται σε εξειδικευμένες θέσεις και επιλεγμένους τομείς της πρόληψης του εγκλήματος, της δικαιοσύνης, της διακυβέρνησης της ασφάλειας, των κινδύνων και των ωφελειών από τις τεχνολογικές εξελίξεις, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την κοινωνική συνοχή. Τα προγράμματα της UNICRI επικεντρώνονται σε διάφορους τομείς με στόχο τη δημιουργία και τη δοκιμή νέων και ολιστικών προσεγγίσεων για την πρόληψη της εγκληματικότητας και την προώθηση της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης. UNICRI διαδραματίζει ηγετικό ρόλο σε σχέση με συγκεκριμένες θέσεις και υποστηρίζει το έργο άλλων διεθνών οργανισμών μέσω των εξειδικευμένων και προηγμένων υπηρεσιών της.

Οι σημερινές προτεραιότητες του Ινστιτούτου περιλαμβάνουν:

 • Τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική
 • Αντιμετώπιση των χημικών, βιολογικών, ακτινολογικών και πυρηνικών κινδύνων.
 • Κυβερνητικά εγκλήματα.
 • Παράνομη διακίνηση πολύτιμων μετάλλων και πολύτιμων λίθων.
 • Περιβαλλοντικά εγκλήματα.
 • Τουρισμός και ασφάλεια μεγάλων εκδηλώσεων.
 • Βίαιος εξτρεμισμός (συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης και της επανένταξης βίαιων εξτρεμιστών παραβατών) ·
 • Ενδοοικογενειακή βία;
 • Προστασία ευάλωτου πληθυσμού και θυμάτων.
 • Δικαιοσύνη των ανηλίκων.
 • Διεθνές ποινικό δίκαιο.

Πανεπιστήμιο για την Ειρήνη

Το Πανεπιστήμιο για την Ειρήνη (UPEACE) , με έδρα την Κόστα Ρίκα, είναι Οργανισμός Συνθηκών που ιδρύθηκε το 1980 με διεθνή συμφωνία που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με το ψήφισμα 35/55 και έχει την εντολή «να παράσχει στην ανθρωπότητα έναν διεθνή θεσμό της ανώτατης εκπαίδευσης για την ειρήνη και με στόχο την προώθηση μεταξύ όλων των ανθρώπων του πνεύματος της κατανόησης, της ανοχής και της ειρηνικής συνύπαρξης, την τόνωση της συνεργασίας μεταξύ των λαών και τη συμβολή στη μείωση των εμποδίων και των απειλών για την παγκόσμια ειρήνη και πρόοδο σύμφωνα με τις ευγενείς φιλοδοξίες που διακηρύσσονται τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ".

Λόγω της εντολής που του παραχωρήθηκε με το άρθρο 15 του Χάρτη του Πανεπιστημίου για την Ειρήνη , που προσαρτάται στη Διεθνή Συμφωνία για την ίδρυση του Πανεπιστημίου για την Ειρήνη, η UPEACE διεξάγει προγράμματα Πτυχίων και Μεταπτυχιακών Σπουδών σε τομείς που προάγουν την ειρήνη και την ασφάλεια .

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
 • Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μεταπτυχιακό στη Νομική (LLM)

UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

Το Master of Laws (LL.M.) στο διακρατικό έγκλημα και τη δικαιοσύνη έχει σχεδιαστεί ειδικά για νέους επαγγελματίες και πτυχιούχους πανεπιστημίων που επιθυμούν να ειδικευτο ... [+]

Το Master of Laws (LL.M.) στο διακρατικό έγκλημα και τη δικαιοσύνη έχει σχεδιαστεί για νέους επαγγελματίες και πτυχιούχους πανεπιστημίων που επιθυμούν να ειδικευτούν στους τομείς του ανθρωπιστικού δικαίου, του διεθνούς ποινικού δικαίου και της διαδικασίας, του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαμάχες, διακρατικά εγκλήματα και μεταβατική δικαιοσύνη.

Ανάλογα με το ιστορικό και το ενδιαφέρον κάθε σπουδαστή, το πρόγραμμα είναι ιδανικό για επαγγελματική σταδιοδρομία στον νομικό και πολιτικό τομέα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές.... [-]

Ιταλία Τουρίνο
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
8 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά