Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ποιοι είμαστε

Το Ινστιτούτο Ερευνών Διαπεριφερειακής Εγκληματικότητας και Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Εθνών ( UNICRI ) ιδρύθηκε το 1968 σύμφωνα με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) 1086 B (XXXIX) του 1965, το οποίο προέτρεπε την επέκταση των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών στον τομέα της πρόληψης του εγκλήματος και της ποινικής δικαιοσύνης. Το Ινστιτούτο είναι αυτόνομο όργανο των Ηνωμένων Εθνών και σήμερα κυβερνάται από το Καθεστώς που ενέκρινε το ECOSOC με την απόφαση αριθ. 198/56 της 24ης Μαΐου 1989. Η UNICRI λειτουργεί στο πλαίσιο του Δικτύου του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Το Ινστιτούτο διεξάγει έρευνα και κατάρτιση προσανατολισμένη στην δράση και εφαρμόζει προγράμματα τεχνικής συνεργασίας. Στόχος του είναι να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα γενικότερα στην αντιμετώπιση των εγκληματικών απειλών για την κοινωνική ειρήνη, την ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα και στην προώθηση της ανάπτυξης δίκαιων και αποτελεσματικών συστημάτων ποινικής δικαιοσύνης.

UNICRI υποστηρίζει τη διαμόρφωση και εφαρμογή βελτιωμένων πολιτικών στον τομέα της πρόληψης της εγκληματικότητας και της ποινικής δικαιοσύνης, την προώθηση της εθνικής αυτοδυναμίας και την ανάπτυξη θεσμικών ικανοτήτων. Το Ινστιτούτο εργάζεται για την προώθηση της κατανόησης των προβλημάτων που σχετίζονται με το έγκλημα, υποστηρίζοντας το σεβασμό των διεθνών μέσων και προτύπων. Διευκολύνει την ανταλλαγή και τη διάδοση πληροφοριών, τη συνεργασία σε θέματα διεθνούς επιβολής του νόμου και δικαστικής συνδρομής.

UNICRI διαρθρώνει τις δραστηριότητές της για να ανταποκριθεί στις αναγνωρισμένες ανάγκες των κρατών μελών. Οι δραστηριότητες του προγράμματος αυτού προκύπτουν από τις προτεραιότητες που προσδιορίζονται από την Ετήσια Επιτροπή του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. Οι τρέχουσες προτεραιότητες του Ινστιτούτου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, τη δικαστική μεταρρύθμιση, το διεθνές ποινικό δίκαιο, τη δικαιοσύνη των ανηλίκων, την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ασφάλεια μεγάλων γεγονότων, την αστική ασφάλεια, τη διαφθορά, την προστασία των θυμάτων, την ενδοοικογενειακή βία, τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος και τα ζητήματα φύλου στην κατάχρηση ναρκωτικών.

Το Ινστιτούτο διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από εξέχοντες εμπειρογνώμονες από διάφορες χώρες.

Αποστολή και καταστατικό

Δεδομένου ότι η οντότητα των Ηνωμένων Εθνών έχει εξουσιοδοτηθεί να βοηθήσει τις διακυβερνητικές, κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις στις προσπάθειές τους να διαμορφώσουν και να εφαρμόσουν βελτιωμένες πολιτικές στους τομείς της πρόληψης του εγκλήματος και της δικαιοσύνης, η UNICRI συνεργάζεται με τους εταίρους της στη διεθνή κοινότητα για:

 • εκ των προτέρων κατανόηση των προβλημάτων που σχετίζονται με το έγκλημα
 • προώθηση δίκαιων και αποτελεσματικών συστημάτων ποινικής δικαιοσύνης ·
 • υποστήριξη του σεβασμού των διεθνών μέσων και άλλων προτύπων ·
 • διευκόλυνση της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της επιβολής του νόμου και της

Τι κάνει η UNICRI ...

Με περισσότερα από 50 χρόνια διεθνούς δράσης, η UNICRI έχει αποκτήσει μια μοναδική εμπειρία στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκληματικότητας και της δικαιοσύνης μέσα από ευρύτερες πολιτικές κοινωνικοοικονομικής αλλαγής και ανάπτυξης και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

UNICRI υποστηρίζει άλλους διεθνείς οργανισμούς, εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις κοινότητες σε μεγάλο βαθμό, μέσω:

 • ποσοτική και ποιοτική ανάλυση ·
 • δημιουργία αξιόπιστης βάσης γνώσεων και πληροφοριών ·
 • προσδιορίζοντας τις κατάλληλες στρατηγικές, πολιτικές και μέσα ·
 • Σχεδιασμός πρακτικών μοντέλων και συστημάτων.
 • σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων κατάρτισης και τεχνικής συνεργασίας σε διαπεριφερειακό επίπεδο και σε εθνικό επίπεδο ·
 • ανταλλαγή και διάδοση πληροφοριών / τεκμηρίωσης παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της ανάγκης της διεθνούς κοινότητας ·
 • παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, η UNICRI θέτει τις δραστηριότητές της σύμφωνα με τις προτεραιότητες που υποδεικνύει η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. Το Ινστιτούτο διατηρεί στενές σχέσεις εργασίας με τα όργανα και τους οργανισμούς του ΟΗΕ, ιδίως με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).

Στις δραστηριότητές της, η UNICRI έχει ως εταίρους ένα ευρύ φάσμα διακυβερνητικών και κυβερνητικών θεσμών, καθώς και ακαδημαϊκά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

UNICRI κυβερνείται σήμερα από το καταστατικό που ενέκρινε το ECOSOC με το ψήφισμα αριθ. 1989/56 της 24ης Μαΐου 1989.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μεταπτυχιακό στη Νομική (LLM)

UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

Το Master of Laws (LL.M.) στο διακρατικό έγκλημα και τη δικαιοσύνη έχει σχεδιαστεί ειδικά για νέους επαγγελματίες και πτυχιούχους πανεπιστημίων που επιθυμούν να ειδικευτο ... [+]

Το Master of Laws (LL.M.) στο διακρατικό έγκλημα και τη δικαιοσύνη έχει σχεδιαστεί για νέους επαγγελματίες και πτυχιούχους πανεπιστημίων που επιθυμούν να ειδικευτούν στους τομείς του ανθρωπιστικού δικαίου, του διεθνούς ποινικού δικαίου και της διαδικασίας, του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαμάχες, διακρατικά εγκλήματα και μεταβατική δικαιοσύνη.

Ανάλογα με το ιστορικό και το ενδιαφέρον κάθε σπουδαστή, το πρόγραμμα είναι ιδανικό για επαγγελματική σταδιοδρομία στον νομικό και πολιτικό τομέα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και περαιτέρω ακαδημαϊκές σπουδές.... [-]

Ιταλία Turin
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
8 μήνες
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Address
Viale Maestri del Lavoro, 10
I-10127 Turin, Piedmont, Ιταλία