Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στη Σκωτία


Το πανεπιστήμιο Heriot-Watt (HWU) παρέχει τις θεμελιώδεις έννοιες των έξυπνων συστημάτων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, δίνοντας μαθήματα από ένα πρόγραμμα που απονέμεται το σήμα Eurotraining Quality Label. Η πρακτική εργασία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα καθαριότητας για τους μαθητές να μάθουν και να ασκήσουν τη φωτολιθογραφία, μια θεμελιώδης διαδικασία στην μικροπαραγωγή για την κατασκευή MEMS και αισθητήρων. Άλλα εργαστήρια όπως μηχανική κατεργασία με λέιζερ και εκτύπωση 3D θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της μελέτης εναλλακτικών μεθόδων για την κατασκευή έξυπνων συστημάτων. Τα εργαστήρια σχεδιασμού και προσομοίωσης που βασίζονται σε υπολογιστές παρέχονται για να υποστηρίξουν την εκμάθηση της θεωρίας και των αρχών των αισθητήρων και των ενεργοποιητών χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο πακέτο λογισμικού (COMSOL Multiphysics). Τα πρακτικά εργαστήρια σε δίκτυα αισθητήρων θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη του διδακτικού υλικού του μαθήματος σε διαδίκτυο. Η HWU ορίστηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια ως κέντρο αριστείας της ΕΕ στους μικροενεργοποιητές στο πλαίσιο του προγράμματος ESPRIT της ΕΕ. Αυτό το σώμα εμπειρίας θα χρησιμοποιηθεί στην παράδοση του μαθήματος σε Αισθητήρες, Ενεργοποιητές και IoT.


Πανεπιστήμιο της Νοτιοανατολικής Νορβηγίας


Το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο της Νοτιοανατολικής Νορβηγίας (HSN) θα παρέχει διδακτικό και εργαστηριακό έργο σε μικροσυστήματα με βάση το πυρίτιο, συμπληρώνοντας έτσι το διδακτικό και εργαστηριακό έργο του πρώτου εξαμήνου στο HWU. Θα παρέχει επίσης την έξυπνη εξειδίκευση του συστήματος στο δεύτερο εξάμηνο, όπου οι φοιτητές επιλέγουν μια εξειδίκευση στα Μικρο / Νανο Βιολογικά Συστήματα (MNBS) ή στο MEMS Design. Το MNBS συνδυάζει την ικανότητα στην τεχνολογία MEMS, στη βιοϊατρική και στα συστήματα μικρορευστών για χρήση σε βιοϊατρικές εφαρμογές, ενώ το MEMS Design προχωρεί βαθύτερα στο σχεδιασμό φυσικών αισθητήρων


Τεχνολογικό και Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία


Η βασική βάση γνώσεων που αποκτήθηκε κατά τα δύο πρώτα εξάμηνα δίνει τη βάση του προγράμματος σπουδών του τρίτου εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Οικονομικών της Βουδαπέστης (BME). Η ραχοκοκαλιά των περιεχομένων του μαθήματος στη BME εξασφαλίζεται από την 15ετή εμπειρία στον σχεδιασμό και τον χαρακτηρισμό των μικροσυστημάτων και τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες του προγράμματος H2020 στον τομέα των Κυβερνο-φυσικών Συστημάτων. Η BME προωθεί τη συνεχή ακαδημαϊκή συνεργασία με τα Mentor Graphics, Cadence, National Instruments και ANSYS, οι βασικοί πάροχοι υπερσύγχρονων εργαλείων σχεδιασμού στην ενσωμάτωση των έξυπνων συστημάτων. Τα εργαστήρια CAD του τμήματος είναι εξοπλισμένα με τις τελευταίες εκδόσεις αυτών των σχεδίων κοστουμιών και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για τους φοιτητές SSI. Οι σπουδαστές μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στις βασικές υποδομές σχεδιασμού και κατασκευής της BME.


Θερινό Σχολείο στην Ουγγαρία


Το Θερινό Σχολείο πριν από το τρίτο εξάμηνο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους σημερινούς και αποφοίτους (αποφοίτους) να συναντήσουν και να γνωρίσουν το έργο του άλλου και επίσης να δώσουν ανατροφοδότηση για το πρόγραμμα. Το πεντάμερο επαγγελματικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην Ουγγαρία, στη λίμνη Balaton ως τους πιο επισκέφθηκε τουριστικούς προορισμούς της Ουγγαρίας. Παρουσιάζονται παρουσιάσεις της "τεχνολογίας αιχμής" από ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς εμπειρογνώμονες στην ενσωμάτωση των έξυπνων συστημάτων, καθώς και εργαστήρια με τη βιομηχανία (οι συνδεδεμένοι εταίροι EPoSS και NCE-MNT, καθώς και άλλοι συνεργαζόμενοι βιομηχανικοί εταίροι). Στο καλοκαιρινό σχολείο, οι φοιτητές του δεύτερου έτους παρουσιάζουν τα πρόσφατα ολοκληρωμένα έργα τους.

107164_rsz_adobestock_170045795_1.jpg

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Address
Edinburgh, Scotland, UK EH14 4AS
Εδιμβούργο, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο
Address
Universitetet i Sørøst-Norge Postboks 235 3603 Kongsberg
Kongsberg, Buskerud, Νορβηγία
Address
Műegyetem rkp. 3. 1111 Budapest,
Βουδαπέστη, Ουγγαρία