Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις πιο πολύπλοκες αλλά συναρπαστικές κοινωνικοοικονομικές οργανώσεις στον σημερινό κόσμο και είναι σήμερα απαραίτητο να κατανοήσουμε τη λειτουργία και τη φύση του νομικού της συστήματος. Ως σημαντικός διεθνής παράγοντας, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει δεσμούς με χώρες σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τις εμπορικές, συνεργατικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές ικανότητες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και απαιτούνται πιο εμπεριστατωμένοι εμπειρογνώμονες στον τομέα αυτό. Το LLM στο ευρωπαϊκό δίκαιο του Πανεπιστημίου Paris II είναι ένα μοναδικό και συνοπτικό πρόγραμμα, που διδάσκεται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να μελετήσετε σε βάθος τους πιο συναφείς τομείς δικαίου και να αποκτήσετε μια εικόνα των πολιτικών, νομικών και οικονομικών επιπτώσεων που συνεπάγεται. Μια πραγματικά ευρωπαϊκή ομάδα υψηλά ειδικευμένων καθηγητών διδάσκει τα μαθήματα και σας επιτρέπει να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσετε τις συναρπαστικές προκλήσεις και ευκαιρίες της εποχής μας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές με νομικό υπόβαθρο από οπουδήποτε στον κόσμο
Προυποθέσεις εισόδου
Το LLM στο ευρωπαϊκό δίκαιο είναι ανοιχτό:
 • Οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον 2 ακαδημαϊκά έτη σε μια αμερικανική νομική σχολή (μέσω ανταλλαγής μεταξύ του αρχικού πανεπιστημίου και του πανεπιστημίου Panthéon-Assas)
 • Οι σπουδαστές που κατέχουν Juris Doctor (JD)
 • Οι φοιτητές που κατέχουν πτυχίο κοινωνικών επιστημών με πτυχίο νομικής ή άλλο νομικό που απονέμεται από μη γαλλικό πανεπιστήμιο μετά την ολοκλήρωση τουλάχιστον 4 ακαδημαϊκών ετών ή 240 ECTS

Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία επιλογής βασίζεται σε αξιολόγηση της αίτησης που υποβλήθηκε από κάθε υποψήφιο και, σε περίπτωση επιλογής της επιτροπής επιλογής, συνέντευξη με τον υποψήφιο για τον καθορισμό της τελικής επιλογής.

Γλώσσα

Όλες οι κλάσεις γίνονται στα αγγλικά.
Ωστόσο, προσφέρεται στους μαθητές η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα γαλλικής γλώσσας. Για τους υποψηφίους για τους οποίους τα αγγλικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα, το ελάχιστο επίπεδο που απαιτείται για την εισαγωγή στο LLM στο ευρωπαϊκό δίκαιο είναι:
 • TOEFL με τουλάχιστον 100 πόντους εάν βασίζεται στο Διαδίκτυο
 • IELTS με ελάχιστο σκορ 7,0 / 9
 • Πιστοποιητικό επάρκειας στα αγγλικά (Cambridge ESOL)

Ημερολόγιο

Το πρόγραμμα διαρκεί ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος (από τον Σεπτέμβριο έως τις αρχές Μαΐου) και περιλαμβάνει ένα χειμερινό διάλειμμα γύρω από τις διακοπές των Χριστουγέννων και ένα εαρινό διάλειμμα γύρω στο Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Δομή του προγράμματος

Το Master in European Law αποτελείται από 12 σεμινάρια διάρκειας 24 ωρών (συνολικά 288 ώρες διδασκαλίας)
 1. Η θεσμική δομή και η δομή λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 2. Ιστορία της ευρωπαϊκής ιδέας
 3. Ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, κεφαλαίων και υπηρεσιών
 4. Ανταγωνισμός
 5. Εταιρικό Δίκαιο και Χρηματοοικονομικές Αγορές
 6. Ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και επίλυσης εμπορικών διαφορών
 7. Εργατική νομοθεσία
 8. Πνευματική ιδιοκτησία
 9. Περιβαλλοντικός νόμος
 10. Εξωτερικές σχέσεις
 11. Καταναλωτικό δίκαιο
 12. Ανθρώπινα δικαιώματαΣτους μαθητές μπορεί να επιτραπεί η αντικατάσταση ενός LL.M. σεμινάριο από ένα άλλο σεμινάριο που διδάσκεται στα γαλλικά σε ένα άλλο πρόγραμμα που είναι διαθέσιμο στο Ευρωπαϊκό Κολλέγιο του Παρισιού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συμφωνία του Διευθυντή Σπουδών και του καθηγητή που διδάσκει το σεμινάριο.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη Λατινική συνοικία, στην καρδιά των εδρών της εξουσίας και του πολιτισμού, επιτρέποντας στους μαθητές να βρίσκονται σε μια ιστορική και μοναδική τοποθεσία. Το Παρίσι είναι 1 ώρα και 20 λεπτά από τις Βρυξέλλες, 2 ώρες και 20 λεπτά από το Στρασβούργο και 2 ώρες και 10 λεπτά από το Λουξεμβούργο (τα κέντρα των κύριων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΟΣΑ και της UNESCO βρίσκονται επίσης στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
1 Έτος
Πλήρης παρακολούθηση
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη