LL.M. πνευματικής ιδιοκτησίας και του δικαίου του ανταγωνισμού

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

LL.M. πνευματικής ιδιοκτησίας και του δικαίου του ανταγωνισμού

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

Το πρόγραμμά μας

Η MIPLC παρέχει μια πραγματικά διεθνή και διεπιστημονική εμπειρία, χάρη σε τέσσερις εταίρους της, διεθνή σχολή και φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Με μόλις 38 σπουδαστών (μέγιστο) ετησίως, το πρόγραμμα μας είναι πολύ μικρότερη από ό, τι άλλες. Αυτό εγγυάται την εντατική συνεργασία μεταξύ των μαθητών, των καθηγητών και του προσωπικού, καθώς και εξατομικευμένη υποστήριξη. Τα μαθήματα μας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το πρόγραμμά μας και οι μαθητές μας.

Το πρόγραμμά μας είναι:

 • Εξειδικευμένο και πλήρως διαπιστευμένο και εντατική
 • Κατάλληλο για τους αποφοίτους του νόμου και των φοιτητών με άλλα υπόβαθρα όσο
 • Διδάσκονται εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα
 • Πολλαπλής δικαιοδοσίας, που καλύπτουν το αστικό δίκαιο και κοινές παραδόσεις δικαίου και πολλές χώρες
 • Ποικιλόμορφη με μια ευρεία ποικιλία των ενοτήτων για να διαλέξετε
 • Διεπιστημονική, συζητώντας όλες τις πτυχές της IP από τις νομικές και τις σχετικές οικονομικές προοπτικές
 • Εφαρμόζονται, με τις πρακτικές πτυχές της IP καλύπτονται σε προσομοιώσεις, case-studies, και οικοτροφείο
 • Συμπληρώνεται με επισκέψεις μελέτης στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και άλλες οργανώσεις IP, μια προαιρετική επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, DC, και διαλέξεις επισκεπτών και συνομιλίες όλο το χρόνο
 • Ένα μέλος του δικτύου EIPIN
 • Βρίσκεται στην IP Πρωτεύουσα της Ευρώπης του Μονάχου

ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ

Η MIPLC λαμβάνει ιδιαίτερη υπερηφάνεια για διακεκριμένη σχολή του, ένας από τους βασικούς πυλώνες του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Περίπου 60 ενεργά μέλη του διδακτικού προσωπικού μας είναι αξιοσέβαστη ερευνητές και επαγγελματίες οι οποίοι μεταξύ τους έχουν έναν πλούτο της εμπειρίας. Είναι στο σπίτι σε μια ποικιλία από επαγγελματικά περιβάλλοντα. Η πλειοψηφία είναι τακτικούς καθηγητές και ερευνητές που εργάζονται με έναν από τους τέσσερις εταίρους MIPLC ή με άλλα φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, του London School of Economics, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Άλλοι εργάζονται ως δικηγόροι για αναγνωρισμένες και διεθνώς ενεργές δικηγορικές εταιρείες, όπως Bird & Bird ή Freshfields Bruckhaus Deringer. ως αξιωματούχοι ΔΙ για το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας ως δικαστές. ή ως επαγγελματίες στον κόσμο της εταιρικής IP.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου MIPLC διδάσκουν επίσης τουλάχιστον ένα μάθημα ανά ακαδημαϊκό έτος. Ως μέρος της συνεχούς αναθεώρησης του προγράμματος σπουδών μας, προσλαμβάνουμε τακτικά τα νέα μέλη ΔΕΠ από όλο τον κόσμο για να αυξήσει περαιτέρω την πολυμορφία του προγράμματός μας.

Βιογραφικό μας

πρόγραμμα σπουδών μας είναι εξαιρετικά περιεκτική, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τομέων, θέματα, και δικαιοδοσίες.

Στόχος μας είναι να δώσουν στους μαθητές μας μια εκτενή επιλογή των μαθημάτων που θα τους επιτρέψουν να σπουδάσουν προτιμώμενη περιοχή (ες) που τους ενδιαφέρει, όπως ευρέως και βαθιά όσο το δυνατόν. Τα ολοκληρωμένη ανάγνωση και μελέτη υλικών που προβλέπονται για κάθε μάθημα.

Μαθήματα και Ενότητες

Τα μαθήματα που προσφέρονται στο MIPLC χωριστούν σε τέσσερις τύπους μονάδων:

 • Η Εισαγωγική Ενότητα: Πρόκειται για μια προπαρασκευαστική, μη πιστωτική ενότητα. Η συμμετοχή είναι προαιρετική αλλά συνιστάται ιδιαίτερα σε όλους τους μαθητές, ιδιαίτερα σε μαθήματα που καλύπτουν άγνωστα θέματα.
 • Οι βασικές ενότητες: Υπάρχουν τέσσερις βασικές ενότητες που είναι υποχρεωτικές για όλους τους φοιτητές και ολοκληρώνονται με μία εξέταση ανά ενότητα. Οι ενότητες αυτές καλύπτουν τους βασικούς τομείς της έρευνας - διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα πνευματικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα, και ο σχεδιασμός - αλλά και τις βασικές εγκάρσια θέματα, όπως είναι το ευρωπαϊκό δίκαιο ή Jursidiction και σύγκρουση νόμων.
 • Οι επιλεγόμενες ενότητες: 12 εξειδικευμένες ενότητες επιλογής επιτρέπουν στους μαθητές να εστιάσουν τις σπουδές τους σε θέματα που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Λόγω ποικίλα ενδιαφέροντα των μαθητών, το μέγεθος της τάξης στα μαθήματα είναι συνήθως μικρή.
  Ενώ η πλειοψηφία των Επιλεκτικών Ενεργειών λειτουργεί σε εξετάσεις ανά κύκλο μαθημάτων, τρεις ενότητες ολοκληρώνονται με μία εξέταση ανά ενότητα. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές να λάβουν υπόψη προτίμησε τις σπουδές τους και το ύφος εξέταση κατά την επιλογή των μονάδων τους.
 • Το μάθημα της Διδακτορικής Διατριβής: Η ολοκλήρωση της διατριβής του Διδάκτορα αποτελεί απαίτηση για όλους τους φοιτητές, καθώς η διατριβή αποτελεί κεντρικό στοιχείο του LL.M. πρόγραμμα. προετοιμασία του είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα συγκεκριμένο θέμα σε μεγάλο βάθος και σε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο επίπεδο. Οι μαθητές αρχίζουν να εργαστούν για διατριβή Μάστερ τους από νωρίς στο πρόγραμμα. Μπορούν να επιλέξουν το θέμα τους ελεύθερα να αντιστοιχούν σε προσωπικά συμφέροντα και τους στόχους σταδιοδρομίας. Κάθε μαθητής έχει εκχωρηθεί ένας επιβλέπων διατριβής με τον οποίο μπορούν να συζητήσουν θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους. Η τελική διατριβή, λόγω περίπου έξι εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου, θα πρέπει να τρέξει σε περίπου 55-75 σελίδες.
  Κατά την επιλογή ενός θέματος για τη διδακτορική του διατριβή, οι σπουδαστές μπορούν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή της MIPLC στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Δίκτυο που έχει συσταθεί από το Γραφείο Εναρμόνισης της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ). Στο πλαίσιο αυτού του δικτύου, οι μαθητές από τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια μπορεί να γράψει διατριβή Μάστερ τους σχετικά με ένα θέμα που προτείνεται από ένα από τα καθορισμένα ΓΕΕΑ "έρευνα συμβούλους." Οι σύμβουλοι έμπειρο προσωπικό του ΓΕΕΑ που παρέχουν πρόσθετη καθοδήγηση και υποστήριξη στους φοιτητές. Μια έρευνα σύνοδος λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΓΕΕΑ στο Αλικάντε τον Ιούλιο. Συμμετοχή αυτής της συνόδου είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή τους φοιτητές, οι οποίοι θα δώσουν μια δεκάλεπτη προφορική παρουσίαση για την έρευνά τους.

Απαιτήσεις Πτυχίο

Για να αποφοιτήσουν από το MIPLC, οι σπουδαστές πρέπει να αποκτήσουν 60 μονάδες πίστωσης (CP):

 • 24 CP από τις βασικές ενότητες
 • 18 CP από τις Επιλογές Ενότητας
 • 18 CP από τη Μονάδα της Διδακτορικής Διατριβής.

Οι μαθητές μας

Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τους φοιτητές. Στο MIPLC, είμαστε περήφανοι για την εξαιρετική φοιτητικού σώματος μας, οι οποίοι ζωντανέψει περαιτέρω την εμπειρία της μελέτης, με ποικίλα και καταπληκτική προσωπικότητά τους.

Το πρόγραμμά μας είναι πραγματικά διεθνή και διεπιστημονική, και έτσι οι μαθητές μας. Έχουν υπόβαθρο στη νομοθεσία, την οικονομία, τη μηχανική, τις φυσικές επιστήμες, και σε άλλους τομείς. Έρχονται στο MIPLC από όλο τον κόσμο για να προετοιμαστούν για φιλόδοξους σταδιοδρομίες στον τομέα της έρευνας, ιδίως σε ό, δικηγόρους, πράκτορες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, οι δικαστές, οι ειδικοί των επιχειρήσεων, επιστήμονες, μηχανικούς και μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την κατάρτιση ενός φοιτητή που χρηματοδοτείται από το Ανώτατο Δικαστήριο ιαπωνική κάθε χρόνο.

Πολλοί από τους μαθητές μας ενταχθούν στην MIPLC σχετικά σύντομα μετά την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας σπουδές τους και να αποκτήσουν την αρχική επαγγελματική εμπειρία. Ωστόσο, πρέπει επίσης να συνεχίσουν να προσελκύουν επαγγελματίες με εκτεταμένη πρακτική εμπειρία IP που αποφασίζουν να προβούν σε περαιτέρω μελέτες. Ως εκ τούτου, ήταν σε θέση να καλωσορίσω τους μαθητές ηλικίας από 21 έως 50 στην τάξη μας. Ο μέσος όρος ηλικίας της κάθε κατηγορίας των φοιτητών είναι περίπου 30 χρόνια.

Γιατί να σπουδάσω IP Δικαίου στο MIPLC;

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας LL.M. μας Πρόγραμμα "Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Ανταγωνισμού Νόμου." Σε αυτή τη σελίδα, θα θέλαμε να εξηγήσουμε δύο πράγματα: α) γιατί αισθανόμαστε την πνευματική ιδιοκτησία και το δίκαιο του ανταγωνισμού είναι σχετική, και β) τι κάνει η MIPLC ειδικό.

Γιατί να σπουδάσω Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Ανταγωνισμού Νόμου;

Ως προς τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και των τεχνών, την ανάγκη για εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας αυξήσεις. Δεν έχει σημασία τι επάγγελμα σας ή επιμορφωτικά ταξίδια, κατά τη διάρκεια της εργασίας σας θα έχετε έρθει σε όλη την πολύπλευρη και συναρπαστική φύση της IP σε δράση.

Οι διάφορες πτυχές του δικαίου IP και συναφείς τομείς του δικαίου του ανταγωνισμού μπορεί να φαίνεται ανεξάρτητο από το άλλο με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, στην καθημερινή πρακτική, ειδικά όταν ασχολείται με πολυεθνικούς πελάτες, γρήγορα γίνεται εμφανές ότι είναι εξαιρετικά διασυνδεδεμένο. Για να αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα, προκειμένου να διαχειριστεί στρατηγικά μια χαρτοφυλάκιο IP, πρέπει να έχει τόσο μια σταθερή κατανόηση των διαφόρων τομέων του δικαίου IP, καθώς και την κατανόηση των σχετικών αγορών.

Ενώ στο παρελθόν οι γνώσεις αυτές ήταν κατανεμημένη μεταξύ πολλών υπηρεσιών μέσα σε μια εταιρεία ή διάφορους εμπειρογνώμονες μέσα σε ένα δικηγορικό γραφείο, η πολυπλοκότητα των σύγχρονων συναλλαγών IP απαιτεί τώρα ότι κάθε πρόσωπο που συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ή υπόθεση κατέχουν καλά στρογγυλεμένη γνώση των ζητημάτων που σχετίζονται με IP. Η τεχνογνωσία αυτή βελτιώνει τις εσωτερικές διαδικασίες της επικοινωνίας, την εικόνα της επιχείρησης και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το τελικό "προϊόν".

Γιατί Μελέτη στο MIPLC;

Στο MIPLC, θα βρείτε:

 • Διεθνής σχολή ακαδημαϊκών, δικηγόρων, δικαστών και επαγγελματιών IP
 • Διεθνές και πολύ διαφορετικό φοιτητικό σώμα όσον αφορά την εθνικότητα, την ηλικία και το υπόβαθρο
 • Μικρές τάξεις που σχεδιάζονται και διδάσκονται αποκλειστικά στους μαθητές μας
 • Μεμονωμένες συνεδρίες φροντιστηρίων
 • Πρόσβαση στη βιβλιοθήκη IP του Max Planck Institute, που περιλαμβάνει περισσότερους από 200.000 τόμους, και στη βιβλιοθήκη της MIPLC
 • Άμεσοι σύνδεσμοι με τη διεθνή ερευνητική κοινότητα που φιλοξενείται στο Ινστιτούτο Max Planck
 • Πρόσβαση σε νομικές βάσεις δεδομένων, όπως LexisNexis, Westlaw, και Juris
 • Φοιτητικό πάτωμα με κοινόχρηστο χώρο γραφείων και συνδέσεις Internet υψηλής ταχύτητας
 • Εξατομικευμένη υποστήριξη από τη Διοικητική Ομάδα του MIPLC
 • Χρηματοδοτική βοήθεια

Μετά την αποφοίτησή σας, θα έχετε:

 • Ένα σύνολο δεξιοτήτων που εφαρμόζεται παγκοσμίως
 • Ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματικών επαφών και φίλων
 • Ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό πτυχίο (LL.M.)
 • Εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας
 • Πρόσβαση σε Ph.D. προγράμματα, π.χ. απευθείας στο MIPLC

Εκτός αυτού, θα έχετε ένα χρόνο ζωής στο Μόναχο, μία από τις πιο όμορφες και καταπληκτικές πόλεις του κόσμου.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
 • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση November 27, 2017
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Οκτ. 2019
Duration
Διάρκεια
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
32,710 EUR
Information
Deadline
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Applications for admission are accepted from December 1 until April 30 for the academic year starting that fall. The same deadline of April 30 applies to applications for tuition waiver scholarships.
Locations
Γερμανία - Munich, Bavaria
Ημερομηνία Έναρξης : Οκτ. 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Applications for admission are accepted from December 1 until April 30 for the academic year starting that fall. The same deadline of April 30 applies to applications for tuition waiver scholarships.
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Οκτ. 2019
Γερμανία - Munich, Bavaria
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Applications for admission are accepted from December 1 until April 30 for the academic year starting that fall. The same deadline of April 30 applies to applications for tuition waiver scholarships.
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών