LL.M. στο Διεθνές Δίκαιο των Επιχειρήσεων

Université libre de Bruxelles - ULB

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

LL.M. στο Διεθνές Δίκαιο των Επιχειρήσεων

Université libre de Bruxelles - ULB

Το LL.M. είναι ένα πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης που εκτελείται από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο. Τα μαθήματα χωρίζονται σε δύο εξάμηνα, με εξετάσεις που διεξάγονται τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο. Οι σπουδαστές έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη συνεδρία εξετάσεων που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου. LL.M. οι υποψήφιοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα απολαμβάνουν πτυχίο LL.M. στο Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο του Université Libre de Bruxelles (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, ULB), το οποίο αναγνωρίζεται από τις αρμόδιες βελγικές ακαδημαϊκές αρχές (Communauté française) στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχούς εκπαίδευσης.

Το LL.M. έχει σχεδιαστεί για σπουδαστές που επιθυμούν να επωφεληθούν πλήρως από την εξαιρετική σειρά ευκαιριών που προσφέρονται στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συμβούλιο και Κοινοβούλιο) με έδρα τις Βρυξέλλες. Το LL.M. αποτελεί μέρος της προσφοράς προγράμματος του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB), ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη, με 25.000 φοιτητές, εκ των οποίων 32% προέρχονται από χώρες εκτός Βελγίου.

LL.M. τα μαθήματα διδάσκονται στο πανεπιστήμιο Solbosch, το οποίο είναι η κύρια και μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου, που βρίσκεται στην περιφέρεια των Βρυξελλών-Πρωτεύουσας. Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται κοντά στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Το ULB προσφέρει εξαιρετικές εξωσχολικές και συν-διδακτικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εργαστήρια, πρακτική εξάσκηση, εκδηλώσεις σταδιοδρομίας και κοινωνικές δραστηριότητες. Ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες ενσωματώνονται στο ακαδημαϊκό μας πρόγραμμα. Το LL.M. είναι ανοικτή σε φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο που κατέχουν πρωτογενή νομικά προσόντα ή που έχουν αποκτήσει εμπειρία στο δίκαιο σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Γενική δομή

 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 πυρήνες LL.M. μαθήματα, 1 μαθήματα επιλογής και ένα LL.M. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
 • Το LL.M. είναι δομημένο στο ευρωπαϊκό πιστωτικό σύστημα. Κάθε μάθημα (υποχρεωτικό και υποχρεωτικό) αξίζει 5 μονάδες, για συνολικά 45 μονάδες. Οι υπόλοιπες 15 πιστώσεις κερδίζονται γράφοντας τη διατριβή του μεταπτυχιακού
 • Το 8 Core LL.M. Τα μαθήματα προορίζονται για το LL.M. Φοιτητές. Παρέχουν το κύριο φορτίο μαθήματος, καλύπτοντας τους κύριους τομείς του διεθνούς εμπορικού δικαίου. Οι σπουδαστές θα επωφεληθούν από τις μικρές τάξεις, τις στενές σχέσεις με το διδακτικό προσωπικό του ULB και την ομαδική αλληλεγγύη μεταξύ του LL.M. Φοιτητές
 • Το 1 μάθημα επιλογής μπορεί να επιλεγεί από οποιοδήποτε από τα μαθήματα που διδάσκονται στη σχολή νομικής του ULB (στα αγγλικά ή στα γαλλικά). LL.M. οι σπουδαστές μπορούν να επωφεληθούν από την πραγματικά αξιοσημείωτη διδακτική και μεθοδολογική ποικιλομορφία που προσφέρεται στο ULB
 • Το LL.M. Η διδακτορική διατριβή περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός γραπτού έργου πάνω σε ένα θέμα του διεθνούς επιχειρηματικού νόμου της επιλογής του μαθητή, υπό την προσωπική επίβλεψη ενός μέλους του διδακτικού προσωπικού


Core LL.M. ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ/>

 • Διεθνές Εταιρικό Δίκαιο
 • Διεθνείς Εμπορικές Συναλλαγές
 • Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού
 • Διεθνές Ρυθμιστικό και Φορολογικό Δίκαιο
 • Διάλυση του διεθνούς εμπορίου και των επενδυτικών διαφορών
 • Διεθνείς διαφορές και διαιτησία
 • Διεθνές δίκαιο τραπεζών και οικονομικών
 • Διεθνές Δίκαιο ΠΕ, Πληροφορικής και Προστασίας Δεδομένων

Μάθημα επιλογής

Οι μαθητές πρέπει να επιλέξουν ένα μαθήμα επιλογής μεταξύ των μαθημάτων που προσφέρονται στη νομική σχολή του ULB. Η εκλεκτική απαίτηση μπορεί επίσης να ικανοποιηθεί με την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης (που λαμβάνεται από τον φοιτητή).

Ο κατάλογος των μαθημάτων είναι πολύ πλούσιος. Παραδείγματα από προηγούμενα έτη περιλαμβάνουν:

 • Νομικά, Οικονομικά και Οικονομικά (Καθηγητής Marco Becht)
 • Ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών (Καθηγητής Peter Oliver)
 • Ευρωπαϊκός Ιδιωτικός και Συγκριτικός Νόμος (Καθ. Erik Van den Haute)
 • Οικονομικά και το δίκαιο του ΠΟΕ (Καθ. Πέτρος Μαυροειδής και Άντρε Σάπιρ)
 • Ομάδες συμφερόντων και λόμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Καθηγητής Pascaline Winand)
 • Παγκόσμια Διακυβέρνηση (Καθηγητής Luk Van Langenhove)
 • Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αναπτυσσόμενες χώρες (Καθ. Nicolas Schrijver)

Υποτροφία

Προσφέρουμε μια υποτροφία ανά έτος, η οποία περιλαμβάνει παραίτηση από τέλη. Η υποτροφία αποσκοπεί στη διεύρυνση της πρόσβασης στο πρόγραμμα για έναν αξιόλογο φοιτητή με άριστα ακαδημαϊκά προσόντα.

Η αίτηση υποτροφίας πρέπει να παραληφθεί μέχρι την 1η Ιουνίου.

Όροι εισδοχής

Πρωτοβάθμια Πτυχίο: Το LL.M. είναι ανοικτή σε φοιτητές που κατέχουν (i) πτυχίο πρωτοβάθμιου δικαίου ή (ii) πρωτοβάθμιο πτυχίο σε πανεπιστημιακό επίπεδο σε άλλο θέμα με επαγγελματική ή άλλη νομική πείρα.

Απόδειξη της αγγλικής επάρκειας: Οι υποψήφιοι πρέπει να αποκτήσουν Αγγλική επάρκεια με έναν από τους παρακάτω τρόπους: (i) TOEFL test με βαθμολογία τουλάχιστον 90, (ii) IELTS με συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 6,5, (iii) (iv) άλλες γραπτές αποδείξεις αγγλικής επάρκειας (υπό την προϋπόθεση αποδοχής από τον υπεύθυνο εισόδου).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να διαβάσετε περισσότερα!

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
 • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση March 3, 2018
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Οκτ. 2019
Duration
Διάρκεια
9 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
4,900 EUR
Locations
Βέλγιο - Brussels
Ημερομηνία Έναρξης : Οκτ. 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Οκτ. 2019
Βέλγιο - Brussels
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών