LL.M. στο κινεζικό δίκαιο

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

LL.M. στο κινεζικό δίκαιο

Το LL.M. (Master of Laws) στο κινεζικό δίκαιο είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα νόμου που προσφέρεται από το σχολείο νόμου KoGuan Shanghai Jiao Tong University, ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Κίνα. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στο κινεζικό αστικό και εμπορικό δίκαιο και προσφέρει στους φοιτητές του αλλοδαπού δικαίου και στους επαγγελματίες νομικών μια εξαιρετική ευκαιρία να μελετήσουν το κινεζικό δίκαιο και τις νομικές διαδικασίες και να ασχοληθούν με την κινεζική έρευνα και το συγκριτικό δίκαιο.

Το διετές πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα έτος σχολικού προγράμματος σπουδών και ένα έτος ανεξάρτητης έρευνας και διδακτορικής διατριβής. Όλα τα LL.M. τα μαθήματα (δείτε το πρόγραμμα σπουδών) διδάσκονται στα αγγλικά και ειδικά προσαρμοσμένα για τους διεθνείς φοιτητές. Τα μαθήματα θα διδάσκονται όχι μόνο από την κανονική μας σχολή, αλλά και από εμπειρογνώμονες από δημόσιες και ιδιωτικές πρακτικές. Ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος θα ανατεθεί σε κάθε μαθητή για να επιβλέπει την έρευνά του και το LL.M. διατριβή. Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να γράψουν μια δημοσιεύσιμη διατριβή.

Η Σχολή μας

KoGuan School of Law έχει καταταγεί μεταξύ των κορυφαίων 10 νομικών σχολών στο έθνος. Η σχολή μας είναι γνωστή για την ακαδημαϊκή τους αριστεία καθώς και για τη δέσμευση προς τους μαθητές. Οι διακεκριμένοι διδάσκοντες και διοικητικοί συνεργάτες μας έχουν επίσης δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με διάφορα κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες, δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία, πολυεθνικές εταιρείες και άλλους σημαντικούς θεσμούς στη μητροπολιτική περιοχή της Σαγκάης και πέρα από αυτήν. Αυτό εξασφαλίζει στους σπουδαστές μας μια ποικιλία εξωσχολικών προσφορών σε μη πιστωτική βάση, όπως επισκέψεις μελέτης και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Το Πρόγραμμα θα σας προσφέρει τόσο μοναδικές ιδέες για το κινεζικό νομικό σύστημα όσο και συναρπαστική πρακτική εμπειρία στη Σαγκάη και την Κίνα.

137805_Student3.jpgKoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137805_Student3.jpg" />

Οι Φοιτητές μας

Το LL.M. Το πρόγραμμα ενδιαφέρεται να προσελκύσει διανοητικά περίεργους και προσεγμένους φοιτητές από διάφορα νομικά συστήματα και με διάφορα σχέδια σταδιοδρομίας. Ως πρόγραμμα διανοητικά και πολιτιστικά ποικίλο, καλωσορίζουμε φοιτητές από όλο τον κόσμο. Η ποικιλομορφία των συμμετεχόντων στο LL.M. πρόγραμμα θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαιδευτική εμπειρία όλων των φοιτητών μας στο KoGuan School of Law. Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να δημιουργήσουν δια βίου φιλίες με φοιτητές νόμου της KoGuan, διδάσκοντες και αποφοίτους, και να δημιουργήσουν ένα μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου αποφοίτων του Νόμου KoGuan.

Απαιτήσεις για το πτυχίο

Οι φοιτητές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 30 πιστώσεις μαθημάτων (16 υποχρεωτικές διδακτικές μονάδες) και να γράψουν πτυχιακές εργασίες υπό την επίβλεψη μέλους ΔΕΠ.

Για να είστε κατάλληλοι για το LL.M. βαθμό, οι φοιτητές πρέπει:

 1. Ολοκληρώστε με επιτυχία 26 μονάδες μαθημάτων (6 υποχρεωτικές μονάδες μαθημάτων)
 2. Επιτυχώς ολοκληρώστε την ανεξάρτητη έρευνα και γράψτε ένα LL.M. διατριβή υπό την εποπτεία ενός μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Νόμου KoGuan μέσα σε ένα χρόνο
 3. Συμπεριλάβετε συνολικά τουλάχιστον 14 μονάδες μαθημάτων ανά εξάμηνο
 4. Περάστε τουλάχιστον δύο εξάμηνα στην κατοικία

Για το έτος ανεξάρτητης έρευνας και LL.M. οι πτυχιούχοι δεν υποχρεούνται να παραμείνουν στη Σαγκάη.

137810_southfacadedetailKoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" />

Διδακτέα ύλη

Το LL.M. Το πρόγραμμα απαιτεί τουλάχιστον 26 ώρες πίστωσης για μεταπτυχιακές εργασίες. Για μια λίστα με τα μαθήματα που προσφέρονται για LL.M. μαθητές, παρακαλώ δείτε το πρόγραμμα σπουδών στα αγγλικά. Επί του παρόντος, προσφέρονται τουλάχιστον επτά μαθήματα για κάθε εξάμηνο ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του διδακτικού προσωπικού.

Κατάλογος διαλέξεων

Κινεζικό διοικητικό δίκαιο Τζιανγκ Χονγκζέν
Κινεζικός συγκριτικός οικονομικός νόμος XU Donggen
Κινεζικός νόμος περί ανταγωνισμού ΧΟΥ Λιανγκ
Κινεζικός περιβαλλοντικός νόμος ZHAO Huiyu & GAO Qi
Κινεζικός νόμος εξωτερικού εμπορίου HU Jiaxiang
Κινεζικός επενδυτικός νόμος XU Xiaobing
Κινεζική πρακτική διεθνούς δικαίου XU Xiaobing
Κινεζικά ανθρώπινα δικαιώματα και ζητήματα εργασίας WANG Μπιν
Νόμος και ανάπτυξη στην Κίνα ZHENG Ge
Κινεζικός νόμος και κοινωνία ZHENG Ge
Παγκόσμια διακυβέρνηση και συγκρούσεις στην Κίνα Matthias Vanhullebusch
Κινέζικο ποινικό και ποινικό δικονομικό δίκαιο SUN Weiping & CHEN Keqian
Κινεζικό εταιρικό δίκαιο ΣΕΝ Βι
Κινεζικός ναυτικός νόμος LIU Dan
Κινεζικός νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας Γουάνγκ Τζι
Κινεζικός νόμος περί πτώχευσης WANG Zhizhou
Νόμος και χρηματοοικονομικές αγορές στην Κίνα Τσενγκ Τζίνχουα
Κινεζικός συνταγματικός νόμος Λιν Γαν
Κινεζικός νόμος περί συμβάσεων CHEN Yunxi
Προετοιμασία για νομικές υπηρεσίες XU Jingde

Απαιτήσεις επιλεξιμότητας

Για να ληφθεί υπόψη για την εισαγωγή στο LL.M. πρόγραμμα, ένας υποψήφιος πρέπει να έχει πτυχίο πανεπιστημίου. Αναζητούμε ιδιαίτερα τους υποψηφίους με τα ακόλουθα προσόντα:

 1. Μη Κινέζος πολίτης
 2. Ολοκληρώστε πτυχίο ή ισοδύναμο πτυχίο στην Κίνα ή σε ξένη χώρα
 3. Εγγραφή σε νόμο ή σχετικό με το νόμο πρόγραμμα
 4. Προσόντα για άσκηση νομικού σε δικαιοδοσία εκτός της ηπειρωτικής Κίνας
 5. Έγκυρη αναφορά TOEFL (≥90) ή ακαδημαϊκή IELTS (≥6)

(Ομιλητής Native English ή αιτούντες με πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σε μητρική αγγλικά έθνη μπορούν να παραιτηθούν από αυτήν την απαίτηση.)

137808_Student7.jpgKoGuan School of Law, Shanghai Jiao Tong University","author_url":"","source":""}" alt="137808_Student7.jpg" />

Διαδικασία εισαγωγής

Οι αποφάσεις εισαγωγής γίνονται σε συνεχή βάση από τον Σεπτέμβριο (το εξάμηνο του φθινοπώρου). Το LL.M. Η Επιτροπή Εισδοχής εξετάζει προσεκτικά ολόκληρο το πακέτο αίτησης και επιλέγει κατάλληλους υποψήφιους που θα επωφεληθούν και θα συνεισφέρουν στο LL.M. Πρόγραμμα. Η επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με μεμονωμένες αιτήσεις το συντομότερο δυνατό.

Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων, η επιτροπή λαμβάνει υπόψη παράγοντες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

 1. Ακαδημαϊκό έργο, όπως βαθμοί, ταξινόμηση τάξεων, επιστημονικές δημοσιεύσεις
 2. Επιστολές συστάσεων
 3. Επαγγελματικά και προσωπικά επιτεύγματα
 4. Προηγούμενη νομική εμπειρία ή σταδιοδρομία στη διδασκαλία και την έρευνα δικαίου, κυβερνητική υπηρεσία, δικαστικό σώμα, διεθνείς κυβερνητικοί οργανισμοί, ΜΚΟ και ιδιωτικές πρακτικές
 5. Ικανότητα στην αγγλική γλώσσα

Σημαντικές ημερομηνίες και προθεσμίες

 • 31 Μαρτίου: Προθεσμία υποβολής αίτησης υποτροφίας *
 • 31 Μαΐου: Προθεσμία υποβολής αίτησης αυτοεξυπηρέτησης *
 • Τέλη Ιουνίου: Ειδοποίηση εισδοχής *
 • Αρχές Σεπτεμβρίου: αρχίζει το εξάμηνο πτώσης *

Πώς να εφαρμόσει

Βήμα 1: Ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής

 • http://isc.sjtu.edu.cn
 • Εκτυπώστε, υπογράψτε και επισυνάψτε μια φωτογραφία 2 ιντσών στη φόρμα αίτησης από το ηλεκτρονικό σύστημα εφαρμογής.

Βήμα 2: Πληρωμή της Αμοιβής Εφαρμογής

Το τέλος αίτησης είναι 800 CNY ή 130 USD, μη επιστρεπτέα και μη μεταβιβάσιμη. Η πληρωμή πρέπει να γίνεται χρησιμοποιώντας CNY ή USD.

Βήμα 3: Υποβάλετε τα Έγγραφα Εφαρμογής

 • Αίτηση από το ηλεκτρονικό σύστημα αίτησης
 • Πιστοποιητικά πτυχίου. Πρέπει να είναι πρωτότυπο ή συμβολαιογράφο (οι συμβολαιογράφοι κινέζικα ή αγγλικά είναι και οι δύο αποδεκτοί)
  (οι φοιτητές που δεν έχουν ακόμη αποφοιτήσει θα πρέπει να παράσχουν επίσημη επιστολή από το πανεπιστήμιο σας στην οποία θα αναφέρεται η αναμενόμενη ημερομηνία αποφοίτησης.)
 • Επίσημα αντίγραφα. Πρέπει να είναι πρωτότυπο ή συμβολαιογράφο (οι συμβολαιογράφοι κινέζικα ή αγγλικά είναι και οι δύο αποδεκτοί)
 • Γλωσσικό πιστοποιητικό και έκθεση βαθμολογίας
 • Ένα αντίγραφο του διαβατηρίου
 • Δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου
 • Δύο συστατικές επιστολές από αναπληρωτές καθηγητές ή μελετητές με ανώτερους ακαδημαϊκούς τίτλους. Πρέπει να περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email των διαιτητών
 • Ειδοποίηση εμβάσματος. Καθορίστε το όνομα και τα στοιχεία πληρωμής σας

Υποτροφίες

Τύπος Διάρκεια Υποστήριξη Κάλυψη
Μεταπτυχιακά προγράμματα τύπου Α 2,5 χρόνια Περίπου 70.000 CNY / έτος Πλήρως καλυμμένα δίδακτρα, ασφάλιση υγείας και στέγαση στην πανεπιστημιούπολη και μηνιαίο επίδομα (3.000 CNY / μήνα)
Μεταπτυχιακά προγράμματα τύπου Β 2,5 χρόνια Περίπου 55.000 CNY / έτος Πλήρως καλυμμένα δίδακτρα, ασφάλιση υγείας και στέγαση στην πανεπιστημιούπολη και μηνιαίο επίδομα (1.700 CNY / μήνα)
Μεταπτυχιακά προγράμματα τύπου Γ 2,5 χρόνια Περίπου 40.000 CNY / έτος Πλήρως καλυμμένα δίδακτρα, ασφάλιση υγείας και στέγαση στην πανεπιστημιούπολη

Παρέχουμε διάφορους τύπους υποτροφιών για υποψηφίους, οι οποίοι βασίζονται στην αριστεία των σπουδαστών.

Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. Whi ... περαιτέρω

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. While sticking to its core mission of educating law undergraduates, the School obtained the right to confer master's degrees in 8 grade-2 disciplines and grade-1 disciplines in law, the right to confer the Juris in law specialty, as well as the right to confer the doctoral degree in constitutional law and administrative law. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη