LL.M. στο κινεζικό δίκαιο

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

LL.M. στο κινεζικό δίκαιο

Το LL.M. (Master of Laws) στο κινεζικό δίκαιο είναι ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα νόμου που προσφέρεται από το σχολείο νόμου KoGuan Shanghai Jiao Tong University, ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Κίνα. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στο κινεζικό αστικό και εμπορικό δίκαιο και προσφέρει στους φοιτητές του αλλοδαπού δικαίου και στους επαγγελματίες νομικών μια εξαιρετική ευκαιρία να μελετήσουν το κινεζικό δίκαιο και τις νομικές διαδικασίες και να ασχοληθούν με την κινεζική έρευνα και το συγκριτικό δίκαιο.

Το διετές πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα έτος σχολικού προγράμματος σπουδών και ένα έτος ανεξάρτητης έρευνας και διδακτορικής διατριβής. Όλα τα LL.M. τα μαθήματα (δείτε το πρόγραμμα σπουδών) διδάσκονται στα αγγλικά και ειδικά προσαρμοσμένα για τους διεθνείς φοιτητές. Τα μαθήματα θα διδάσκονται όχι μόνο από την κανονική μας σχολή, αλλά και από εμπειρογνώμονες από δημόσιες και ιδιωτικές πρακτικές. Ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος θα ανατεθεί σε κάθε μαθητή για να επιβλέπει την έρευνά του και το LL.M. διατριβή. Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να γράψουν μια δημοσιεύσιμη διατριβή.

Η Σχολή μας

KoGuan School of Law έχει καταταγεί μεταξύ των κορυφαίων 10 νομικών σχολών στο έθνος. Η σχολή μας είναι γνωστή για την ακαδημαϊκή τους αριστεία καθώς και για τη δέσμευση προς τους μαθητές. Οι διακεκριμένοι διδάσκοντες και διοικητικοί συνεργάτες μας έχουν επίσης δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με διάφορα κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες, δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία, πολυεθνικές εταιρείες και άλλους σημαντικούς θεσμούς στη μητροπολιτική περιοχή της Σαγκάης και πέρα από αυτήν. Αυτό εξασφαλίζει στους σπουδαστές μας μια ποικιλία εξωσχολικών προσφορών σε μη πιστωτική βάση, όπως επισκέψεις μελέτης και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Το Πρόγραμμα θα σας προσφέρει τόσο μοναδικές ιδέες για το κινεζικό νομικό σύστημα όσο και συναρπαστική πρακτική εμπειρία στη Σαγκάη και την Κίνα.law, justice, court Activedia / Pixabay

Οι Φοιτητές μας

Το LL.M. Το πρόγραμμα ενδιαφέρεται να προσελκύσει διανοητικά περίεργους και προσεγμένους φοιτητές από διάφορα νομικά συστήματα και με διάφορα σχέδια σταδιοδρομίας. Ως πρόγραμμα διανοητικά και πολιτιστικά ποικίλο, καλωσορίζουμε φοιτητές από όλο τον κόσμο. Η ποικιλομορφία των συμμετεχόντων στο LL.M. πρόγραμμα θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαιδευτική εμπειρία όλων των φοιτητών μας στο KoGuan School of Law. Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να δημιουργήσουν δια βίου φιλίες με φοιτητές νόμου της KoGuan, διδάσκοντες και αποφοίτους, και να δημιουργήσουν ένα μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου αποφοίτων του Νόμου KoGuan.

Απαιτήσεις για το πτυχίο

Οι φοιτητές υποχρεούνται να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 30 πιστώσεις μαθημάτων (16 υποχρεωτικές διδακτικές μονάδες) και να γράψουν πτυχιακές εργασίες υπό την επίβλεψη μέλους ΔΕΠ.

Για να είστε κατάλληλοι για το LL.M. βαθμό, οι φοιτητές πρέπει:

 1. Πραγματοποιήστε επιτυχώς τουλάχιστον 30 πιστώσεις μαθημάτων.
 2. Επιτυχώς ολοκληρώστε την ανεξάρτητη έρευνα και γράψτε ένα LL.M. διατριβή υπό την εποπτεία ενός μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Νόμου KoGuan μέσα σε ένα χρόνο.
 3. Συμπεριλάβετε συνολικά τουλάχιστον 14 μονάδες μαθημάτων ανά εξάμηνο.
 4. Περάστε τουλάχιστον δύο εξάμηνα στην κατοικία.

Για το έτος ανεξάρτητης έρευνας και LL.M. οι πτυχιούχοι δεν υποχρεούνται να παραμείνουν στη Σαγκάη.

Διδακτέα ύλη

Το LL.M. Το πρόγραμμα απαιτεί τουλάχιστον 30 ώρες πίστωσης από τις μεταπτυχιακές εργασίες μαθημάτων. Για μια λίστα με τα μαθήματα που προσφέρονται για το LL.M. φοιτητές, παρακαλούμε δείτε το πρόγραμμα σπουδών στα αγγλικά. Προς το παρόν, προσφέρονται τουλάχιστον επτά μαθήματα για κάθε εξάμηνο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του διδακτικού προσωπικού.

Κατάλογος διαλέξεων

Κινεζικό διοικητικό δίκαιο JIANG Hongzhen
Κινεζικό συγκριτικό χρηματοοικονομικό δίκαιο XU Donggen
Κινεζικό νόμο περί ανταγωνισμού HOU Liyang
Κινεζικό περιβαλλοντικό νόμο ZHAO Huiyu

Απαιτήσεις επιλεξιμότητας

Για να ληφθεί υπόψη για την εισαγωγή στο LL.M. πρόγραμμα, ένας υποψήφιος πρέπει να έχει πτυχίο πανεπιστημίου. Αναζητούμε ιδιαίτερα τους υποψηφίους με τα ακόλουθα προσόντα:

 1. Μη κινέζος πολίτης ·
 2. Ολοκλήρωση ενός πτυχίου ή ισοδύναμου πτυχίου στην Κίνα ή σε μια ξένη χώρα.
 3. Είναι εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα που αφορά νόμους ή νόμους.
 4. Είναι ικανός να ασκεί το δίκαιο σε μια δικαιοδοσία εκτός της ηπειρωτικής Κίνας.
 5. Ισχύει TOEFL (≥90), ή ακαδημαϊκή έκθεση IELTS (≥6).

(Ομιλητής Native English ή αιτούντες με πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σε μητρική αγγλικά έθνη μπορούν να παραιτηθούν από αυτήν την απαίτηση.)

Διαδικασία εισαγωγής

Οι αποφάσεις εισαγωγής γίνονται σε συνεχή βάση από τον Σεπτέμβριο (το εξάμηνο του φθινοπώρου). Το LL.M. Η Επιτροπή Εισδοχής εξετάζει προσεκτικά ολόκληρο το πακέτο αίτησης και επιλέγει κατάλληλους υποψήφιους που θα επωφεληθούν και θα συνεισφέρουν στο LL.M. Πρόγραμμα. Η επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με μεμονωμένες αιτήσεις το συντομότερο δυνατό.

Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων, η επιτροπή λαμβάνει υπόψη παράγοντες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

 1. Ακαδημαϊκά έργα, όπως βαθμοί, κατάταξη τάξεων, επιστημονικές δημοσιεύσεις.
 2. Συστατικές επιστολές ·
 3. Επαγγελματικά και προσωπικά επιτεύγματα.
 4. Προηγούμενη νομική εμπειρία ή σταδιοδρομία στη διδασκαλία και έρευνα του δικαίου, στην κυβέρνηση, στο δικαστικό σώμα, στις διεθνείς κυβερνητικές οργανώσεις, στις ΜΚΟ και στην ιδιωτική πρακτική.
 5. Ικανότητα στην αγγλική γλώσσα.

Σημαντικές ημερομηνίες και προθεσμίες

 • 31 Μαρτίου: Προθεσμία υποβολής αίτησης υποτροφίας *
 • 31 Μαΐου: Προθεσμία υποβολής αίτησης αυτοεξυπηρέτησης *
 • Αρχές Ιουνίου: Κοινοποίηση εισόδου *
 • Αρχές Σεπτεμβρίου: αρχίζει το εξάμηνο πτώσης *

Πώς να εφαρμόσει

Βήμα 1: Ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής

 • http://isc.sjtu.edu.cn
 • Εκτυπώστε, υπογράψτε και επισυνάψτε μια φωτογραφία 2 ιντσών στη φόρμα αίτησης από το ηλεκτρονικό σύστημα εφαρμογών.

Βήμα 2: Πληρωμή της Αμοιβής Εφαρμογής

Το τέλος αίτησης είναι 800 CNY ή 130 USD, μη επιστρεπτέα και μη μεταβιβάσιμη. Η πληρωμή πρέπει να γίνεται χρησιμοποιώντας CNY ή USD

Βήμα 3: Υποβάλετε τα Έγγραφα Εφαρμογής

 • Φόρμα αίτησης από το σύστημα ηλεκτρονικών εφαρμογών.
 • Πιστοποιητικά πτυχίου. Πρέπει να είναι πρωτότυπο ή συμβολαιογραφικό (οι Κινέζοι ή οι Άγγλοι συμβολαιογράφοι είναι και οι δύο αποδεκτοί)
  (οι σπουδαστές που δεν έχουν ακόμη αποφοιτήσει θα πρέπει να δώσουν μια επίσημη επιστολή από το πανεπιστήμιο σας αναφέροντας την αναμενόμενη ημερομηνία αποφοίτησης).
 • Επίσημες μεταγραφές. Πρέπει να είναι πρωτότυπο ή συμβολαιογραφικό (οι Κινέζοι ή οι Άγγλοι συμβολαιογράφοι είναι και οι δύο αποδεκτοί).
 • Πιστοποιητικό γλώσσας και έκθεση βαθμολόγησης.
 • Ένα αντίγραφο του διαβατηρίου.
 • Δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου.
 • Δύο συστατικές επιστολές από αναπληρωτές καθηγητές ή μελετητές με υψηλότερους ακαδημαϊκούς τίτλους. Πρέπει να περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διαιτητή.
 • Δήλωση αποζημίωσης. Καθορίστε το όνομα και τα στοιχεία πληρωμής σας.

Υποτροφίες

Τύπος Διάρκεια Υποστήριξη Κάλυψη
Μεταπτυχιακά προγράμματα τύπου Α 2.5 Χρόνια Περίπου 70.000 CNY / έτος Πλήρως καλυμμένα δίδακτρα, ασφάλιση υγείας και στέγαση στην πανεπιστημιούπολη και μηνιαία επιχορήγηση (3.000 CNY ανά μήνα)
Μεταπτυχιακά προγράμματα τύπου Β 2.5 Χρόνια Περίπου 55.000 CNY / έτος Πλήρως καλυμμένα δίδακτρα, ασφάλιση υγείας και στέγαση στην πανεπιστημιούπολη και μηνιαία επιχορήγηση (1.700 CNY / Μήνα)
Μεταπτυχιακά προγράμματα τύπου C 2.5 Χρόνια Περίπου 40.000 CNY / έτος Πλήρως καλυμμένα δίδακτρα, ασφάλιση υγείας και στέγαση στην πανεπιστημιούπολη

Παρέχουμε διάφορους τύπους υποτροφιών για υποψηφίους, οι οποίοι βασίζονται στην αριστεία των σπουδαστών.

Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2019

Σχετικά με τη Σχολή

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. Whi ... περαιτέρω

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. While sticking to its core mission of educating law undergraduates, the School obtained the right to confer master's degrees in 8 grade-2 disciplines and grade-1 disciplines in law, the right to confer the Juris in law specialty, as well as the right to confer the doctoral degree in constitutional law and administrative law. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη