LLM Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Αυτό το LL.M. καλύπτει τις νομικές πτυχές του διεθνούς εμπορίου και του εμπορίου. Είναι αποκλειστικά επικεντρωμένο στο διεθνές εμπορικό δίκαιο. Από τους νόμους περί πώλησης και διανομής αγαθών ή υπηρεσιών σε μηχανισμούς πληρωμής και ασφάλειας, τους κανόνες για τη μεταφορά αγαθών, το ασφαλιστικό δίκαιο και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ο πλοίαρχος του διεθνούς εμπορικού δικαίου το καλύπτει όλα! Λόγω του χαρακτήρα της, αυτό το LL.M. σας παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των νομικών πτυχών του διεθνούς εμπορίου.

Ποιες πτυχές καλύπτει το πρόγραμμα;

Εμπορικά συμβόλαια και εμπορική χρηματοδότηση

Μετά την ενότητα "Έρευνα και γραφή", θα μελετήσετε εμπορικές συμβάσεις. Η έναρξη των εμπορικών συναλλαγών είναι συχνά σύμβαση για την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, αλλά υπάρχουν και σημαντικές δευτερεύουσες συμβάσεις, π.χ. συμβάσεις εμπορικού πρακτορείου, συμφωνίες διανομής, συμφωνίες αδειοδότησης ή δικαιόχρησης κλπ. Οι συμφωνίες αυτές μελετώνται στο μάθημα των Εμπορικών Συμβάσεων. Τα αγαθά ή οι υπηρεσίες που αγοράζονται προφανώς πρέπει επίσης να καταβληθούν. Σε μια διεθνή ρύθμιση, η πληρωμή και η ασφάλεια πληρωμής δεν είναι πάντα απλές. Το μάθημα του Law Finance Finance εξετάζει τις νομικές πτυχές αυτών των ζητημάτων.

Κίνδυνοι, ασφάλειες, μεταφορές και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Τα μέρη που συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συναλλαγές συχνά συνάπτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια προκειμένου να καλύψουν τους κινδύνους και την ευθύνη τους. Θα μάθετε πώς μπορούν να διατεθούν αυτοί οι κίνδυνοι και πώς μπορούν να αποτραπούν ή να ελαχιστοποιηθούν, παραδείγματος χάριν μέσω ασφαλιστικών συμβάσεων. Επίσης, τα αγαθά που αγοράζονται συνήθως πρέπει να μεταφερθούν. Θα μελετάτε τις συμβάσεις μεταφοράς, τα έγγραφα μεταφοράς και τα σχετικά έγγραφα και τις υποχρεώσεις του μεταφορέα και του αποστολέα. Τέλος, οι κατασκευαστές πρέπει να προστατεύουν τα προϊόντα τους από μη εξουσιοδοτημένη αντιγραφή. Στο μάθημα "Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας", θα μάθετε να κατανοείτε τόσο το επιχειρηματικό σκεπτικό όσο και τη νομική δομή της προστασίας των ΔΠΙ. Θα εξοικειωθείτε επίσης με τις πρακτικές επιπτώσεις (και δυνατότητες) του νόμου.

Το πρόγραμμα έχει ιδιαίτερη εστίαση;

Η εξειδίκευση του Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου διακρίνεται από άλλα LL.M. προγραμμάτων στο επιχειρηματικό ή το εμπορικό δίκαιο με αποκλειστική εστίασή του στην προοπτική του εμπορικού δικαίου. Τα μαθήματα ασχολούνται με τον τρόπο με τον οποίο τα ίδια τα μέρη διαμορφώνουν τις εμπορικές αλληλεπιδράσεις τους. Το ζήτημα του εταιρικού δικαίου, της κανονιστικής ρύθμισης και του δημόσιου δικαίου παραμερίζεται.

Σε όλες τις πτυχές του διεθνούς εμπορίου του προγράμματος Master, ο νόμος θεωρείται από μια άποψη συγκριτικού δικαίου. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις διαφορετικές προσεγγίσεις και αποτελέσματα μεταξύ των δικαιοδοσιών αστικού δικαίου και των δικαιοδοσιών κοινού δικαίου και με αναφορά στα σχετικά πρότυπα του διεθνούς εμπορικού δικαίου.

Γιατί να επιλέξετε αυτό το πρόγραμμα;

  • Το LL.M. πρόγραμμα Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο σας προσφέρει μια συνολική άποψη για το διεθνές εμπόριο και το εμπόριο. Σε αντίθεση με παρόμοια προγράμματα, το επίκεντρο έγκειται αποκλειστικά στην πλευρά του εμπορικού δικαίου των θεμάτων και δεν εμπίπτει σε κανονιστικές ή δημόσιες πτυχές.
  • Εκπαιδεύεστε από εξαιρετικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Έχουν ένα σταθερό (διεθνές) ακαδημαϊκό υπόβαθρο ως πλούτο της εμπειρίας από την εμπορική και τη νομική πρακτική.
  • Μελετάτε σε ένα από τα κορυφαία εμπορικά κέντρα και τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά θα μεταβαίνετε "επί τόπου" για να δείτε πώς λειτουργούν τα πράγματα στην πράξη.
  • Οι απόφοιτοι μας έχουν εξαιρετικές προοπτικές εργασίας!

Γιατί η Erasmus School of Law;

Το Erasmus School of Law σας προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε ένα διεθνές μαθησιακό περιβάλλον. Η Νομική μας Σχολή εφαρμόζει μια διεπιστημονική προσέγγιση που συνδυάζει νομική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική σκέψη.

Επιπλέον, το Erasmus School of Law βρίσκεται στο Ρότερνταμ. Με το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ολλανδικής οικονομίας. Ως αποτέλεσμα, το Ρότερνταμ είναι σήμερα μια ζωντανή κοσμοπολίτικη και πολυπολιτισμική πόλη που φιλοξενεί πάνω από 160 εθνικότητες και πλήθος πολυεθνικών και τοπικών επιχειρήσεων, όπως η Unilever και η Shell.

Με βάση το λιμάνι του Ρότερνταμ, το πρόγραμμα αυτό εκπαιδεύει τους νομικούς επαγγελματίες που πρόκειται να γίνουν πολύ έμπειροι στο διεθνές εμπορικό δίκαιο. Λόγω της θέσης του στο κέντρο ενός μεγάλου εμπορικού κόμβου, το πρόγραμμα είναι σε θέση να προσφέρει στους φοιτητές πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση του εμπορίου στην πράξη, συνδυάζοντας τη θεωρία που διδάσκεται με επιτόπια εργαστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες?

Κάντε κλικ εδώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα!

5431

Τελευταία ενημέρωση Απρ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine a ... περαιτέρω

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine academic thinking with practical training. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη