LLM στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το LLM στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι ένα από τα πλέον καινοτόμα και διανοητικά προκλητικά προγράμματα στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο (IHL) και τα ανθρώπινα δικαιώματα που προσφέρονται σήμερα στην Ευρώπη. Επικεντρώνεται κυρίως σε όλους τους κανόνες που ισχύουν για τις ένοπλες συγκρούσεις και στην αλληλεπίδρασή τους και προάγει τόσο την ακαδημαϊκή αριστεία όσο και την ανεξάρτητη κριτική σκέψη.

Οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση σε μια παγκοσμίου φήμης σχολή, επωφελούνται από άμεσες επαφές με κορυφαίους παράγοντες όπως η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) και μοιράζονται ιδέες με άλλους συμμετέχοντες από μια σειρά νομικών πλαισίων και προοπτικών.

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους μαθητές να προσαρμόσουν τις σπουδές τους σύμφωνα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους. Ενώ τα βασικά μαθήματα παρέχουν μια σταθερή βάση στο δημόσιο διεθνές δίκαιο, το IHL, το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (IHRL) σε ένοπλες συγκρούσεις, το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και το διεθνές ποινικό δίκαιο (ICL), προαιρετικά μαθήματα διερευνούν θέματα αιχμής όπως η αντιτρομοκρατία, οι κρατικοί φορείς, οι κανόνες που διέπουν τη διεξαγωγή εχθροπραξιών, ο ισλαμικός νόμος των ένοπλων συγκρούσεων ή το έργο των διεθνών δικαστηρίων και δικαστηρίων.

Ο LLM είναι επίσης βαθιά αφοσιωμένος στην ανάπτυξη των μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για να επιτύχει στον επαγγελματικό κόσμο και να αναλάβει ευθύνες στον ανθρωπιστικό τομέα και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για το σκοπό αυτό, η πρακτική άσκηση με κορυφαίους συντελεστές, η συμμετοχή στον διαγωνισμό Jean-Pictet, δημόσια υπομνήματα, στρατιωτικές ενημερώσεις και ένα ταξίδι μελέτης παρέχουν μια σταθερή έκθεση στην πρακτική εργασία και επιτρέπουν στους μαθητές να επεκτείνουν το δίκτυό τους.

130478_130472_How-we-Work-V.jpg

Το πρόγραμμα

Το LLM (60 μονάδες ECTS) είναι δομημένο γύρω από τα ακόλουθα στοιχεία:

Βασικά μαθήματα

Τα βασικά μαθήματα είναι υποχρεωτικά και παρέχουν μια σταθερή νομική βάση και κατανόηση του δημοσίου διεθνούς δικαίου, του IHL, του IHRL σε ένοπλες συγκρούσεις, του διεθνούς προσφυγικού δικαίου και του ICL.

Προαιρετικά μαθήματα

Προαιρετικά μαθήματα επιτρέπουν στους μαθητές να εμβαθύνουν την τεχνογνωσία τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως οι ένοπλοι μη κρατικοί φορείς στο διεθνές δίκαιο, η διεξαγωγή εχθροπραξιών ή ο ισλαμικός νόμος των ένοπλων συγκρούσεων.

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία από πρώτο χέρι μέσω πρακτικής άσκησης με ανθρωπιστικούς και ανθρωπίνους φορείς με βάση τη Γενεύη.

Κινέζικα δικαστήρια

Οι σπουδαστές μπορούν να συμμετάσχουν στον περίφημο διαγωνισμό Jean-Pictet σχετικά με το ΔΑΔ καθώς και σε δημόσια υπομνήματα σχετικά με συγκεκριμένες καταστάσεις σύγκρουσης.

LLM Paper

Το LLM προωθεί την ακαδημαϊκή αριστεία και την ανεξάρτητη κριτική σκέψη. Ένα από τα βασικά αποτελέσματά του είναι ένα έγγραφο LLM σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα που εξετάζεται από το πρόγραμμα και έχει γραφτεί υπό την καθοδήγηση ενός μέλους της σχολής.

Μελέτη ταξιδιού

Οι σπουδαστές πηγαίνουν σε ένα ταξίδι μελέτης για να μάθουν για κορυφαία ιδρύματα και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ΔΑΔ και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στρατιωτικές Ενημέρωση

Αυτή η μοναδική σειρά εκδηλώσεων αποσκοπεί στη βελτίωση της γνώσης των φοιτητών σχετικά με στρατιωτικούς παράγοντες και επιχειρήσεις και στην οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ του στρατιωτικού και του πολιτικού κόσμου.

Ένα εξαιρετικό περιβάλλον εκμάθησης

Το LLM είναι οργανωμένο γύρω από μικρές και οικείες κοινότητες μάθησης. Αυτό δημιουργεί ένα εξαιρετικό μαθησιακό περιβάλλον, όπου μερικοί από τους πιο έμπειρους και ακαδημαϊκά καταρτισμένους φοιτητές από όλο τον κόσμο αποκτούν πρόσβαση σε μια παγκοσμίου φήμης σχολή στην αιχμή του IHL, IHRL, ICL και του διεθνούς προσφυγικού δικαίου.

Εβδομαδιαία μαθήματα επιτρέπουν στους μαθητές να αναθεωρήσουν και να συζητήσουν τις έννοιες και τα θέματα που εξετάζονται στα βασικά μαθήματα και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις.

Ως κέντρο IHL και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Γενεύη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διασκέψεων και δημόσιων εκδηλώσεων με βασικούς εμπειρογνώμονες και θέματα, καθώς και πρόσβαση σε κορυφαίους συντελεστές στον τομέα.

Με περισσότερες από 70 δημόσιες εκδηλώσεις, σεμινάρια και συνέδρια εμπειρογνωμόνων που οργανώνονται κάθε χρόνο, φιλοξενούνται μερικοί από τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κόσμου που μοιράζονται την έρευνα, τις απόψεις και τις εμπειρίες τους με τους μαθητές μας και αγγίζουν άμεσα τα θέματα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Το Ίδρυμα για μια Επιτυχημένη Καριέρα

Το LLM παρέχει τις απαραίτητες νομικές και πρακτικές δεξιότητες για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο

διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με το ΔΑΔ, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ICL, τους πρόσφυγες ή τη μετανάστευση, καθώς και τη δημόσια διοίκηση, τα διεθνή δικαστήρια ή τα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Ένας σημαντικός αριθμός αποφοίτων LLM εργάζεται στην ICRC, στον τομέα, καθώς και στην έδρα της Γενεύης, στο OHCHR και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κυβερνήσεις και διεθνή δικαστήρια και δικαστήρια.

Προυποθέσεις εισόδου

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν:

  • Πλήρης νομική (που έχει ληφθεί το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο) που επιτρέπει στον αιτούντα να παρακολουθήσει τη δοκιμαστική εξέταση στη σχετική χώρα. ή άλλο πτυχίο αν ο υποψήφιος έχει σημαντική κατάρτιση στο δημόσιο διεθνές δίκαιο και στα μαθήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμά μας (π.χ. διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, διεθνές ποινικό δίκαιο).
  • Ένα ισχυρό ακαδημαϊκό ρεκόρ .
  • Ένα αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για το αντικείμενο του προγράμματος (π.χ. επαγγελματική πείρα, πρακτική άσκηση, θερινό σχολείο, συνέδρια, δημοσιεύσεις κ.λπ.).
  • Μια καλή εντολή στα αγγλικά . Πρέπει να είστε σε θέση να δείξετε, μέσω αναγνωρισμένου τεστ, ότι τα αγγλικά σας είναι αρκετά υψηλού επιπέδου για να συμμετάσχετε επιτυχώς και να ολοκληρώσετε το μάθημά σας στην Ακαδημία της Γενεύης. Αυτή η απαίτηση δεν ισχύει εάν (1) η μητρική σας γλώσσα είναι αγγλική. (2) έχετε πάρει ένα πτυχίο Αγγλικής-Bachelor ή Master; (3) έχετε τουλάχιστον δύο χρόνια επαγγελματικής ή ακαδημαϊκής εμπειρίας σε αγγλόφωνο περιβάλλον.
  • Μια παθητική γνώση των γαλλικών είναι ένα πλεονέκτημα καθώς οι μαθητές ίσως πρέπει να παρακολουθήσουν συνέδρια και παρουσιάσεις στα γαλλικά.

Μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση

Κάθε αίτηση εξετάζεται στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων των μεταγραφών, των εξωσχολικών και των εθελοντικών δραστηριοτήτων, της εργασιακής εμπειρίας, του προσωπικού ιστορικού, των συστατικών επιστολών, των προσωπικών δηλώσεων και των γλωσσικών δεξιοτήτων.

Κατά την εξέταση κάθε ατόμου, η Επιτροπή Εισδοχής επιδιώκει όχι μόνο να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για την ακαδημαϊκή επιτυχία του προγράμματος αλλά και άλλες ιδιότητες που προάγουν την πολυμορφία και την αριστεία στο φοιτητικό σώμα.

Όχι για τους γηγενείς γαλλικούς ομιλητές

Τα περισσότερα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά. Ορισμένες εξετάσεις μπορούν να γίνουν στα γαλλικά και ερωτήσεις στην τάξη μπορεί να ζητηθούν σε οποιαδήποτε γλώσσα. Το έγγραφο LLM μπορεί να γραφτεί στα γαλλικά.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The Geneva Academy is a joint centre of the University of Geneva and the Graduate Institute of International and Development Studies.

The Geneva Academy is a joint centre of the University of Geneva and the Graduate Institute of International and Development Studies. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη