Προγράμματα MBA Νομικής

Προγράμματα MBA

Ένα MBA Νομικής είναι ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στο δίκαιο. Το πτυχίο MBA Νομικής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, καθώς είναι σημαντικό για τους ηγέτες των επιχειρήσεων και τους διευθυντές να έχουν μια βασική κατανόηση του νόμου.

Σε ένα πρόγραμμα MBA Νομικής, οι σπουδαστές θα εξετάσουν θέματα στην εταιρική χρηματοδότηση, την οργανωτική συμπεριφορά, τη στρατηγική διαχείριση, τη φορολογία, το συνταγματικό δίκαιο και τη νομοθεσία, ανάμεσα σε πολλά άλλα θέματα. Τα περισσότερα προγράμματα MBA Νομικής θα απαιτήσουν μια περιεκτική διατριβή ή τελικό πρότζεκτ για να απονεμηθούν τα διπλώματα.

Η ποικιλία των διαφορετικών προγραμμάτων MBA Νομικής μπορεί να είναι συντριπτική - μην αφήσετε να σας σταματήσει! Ξεκινήστε την αναζήτησή σας με τα πιο δημοφιλή προγράμματα MBA Νομικής, που αναφέρονται παρακάτω.

Πρόσφατα προστιθέμενα MBA Νομικής

Πανεπιστήμια σε Ελληνική Δημοκρατία

Αλλάξτε τοποθεσία

Τι είναι ένα MBA Νομικής;

Τι είναι ένα MBA Νομικής;
Ένα MBA στη Νομική είναι ένα Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Νομική. Πολλές νομικές σχολές προσφέρουν επίσης συνδυαστικά προγράμματα σπουδών MBA / Juris Doctor. Αυτά τα συνδυαστικά προγράμματα νομικού πτυχίου και MBA παρέχουν στους αποφοίτους τους τα προσόντα για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου και να μπορέσουν να ασκήσουν τη δικηγορία, ενώ παράλληλα προσθέτουν το ανταγωνιστικό επαγγελματικό αβαντάζ ενός MBA. Τα προγράμματα MBA Νομικής είναι ιδανικά για τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται για το εταιρικό δίκαιο, την επιχειρηματικότητα, την παροχή συμβουλών σε θέματα διαχείρισης ή επιχειρήσεων.

Ποια είναι τα οφέλη της απόκτησης ενός MBA στη Νομική;
Η απόκτηση ενός MBA Νομικής ή ενός συνδυαστικού προγράμματος MBA/Juris Doctor έχει πολλά οφέλη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των προγραμμάτων MBA Νομικής έχουν πραγματικά διπλάσιες ευκαιρίες σταδιοδρομίας λόγω της διπλής φύσης του πτυχίου τους στη νομική. Συνήθως χρειάζεται μόνο τρία έτη για την ολοκλήρωση ενός MBA Νομικής. Πολλές νομικές σχολές προσφέρουν επίσης δυνατότητες πτυχίων MBA Νομικής μερικής παρακολούθησης ή διαδικτυακά, επιτρέποντας έτσι στους σπουδαστές να εργάζονται ενώ σπουδάζουν.

Τι διδασκόμαστε σε ένα MBA Νομικής;
Ανάλογα με το αν το πρόγραμμα είναι ένα συνδυαστικό πρόγραμμα MBA/Juris Doctor ή ένα MBA Νομικής, τα είδη των απαιτούμενων μαθημάτων μπορεί να διαφέρουν. Τα προγράμματα MBA Νομικής μπορεί να περιέχουν μαθήματα στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά, το Μάρκετινγκ, τη Στρατηγική, το Ανθρώπινο Δυναμικό, τα Πληροφοριακά Συστήματα, τις Επιχειρήσεις και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με επιλεγόμενα μαθήματα στο Επιχειρηματικό Δίκαιο, τη Συγκριτική Εμπορική Διαιτησία, Το Εμπορικό Δίκαιο και το Τραπεζικό Δίκαιο. Τα προγράμματα MBA/Juris Doctor εστιάζουν επίσης στις απαιτούμενες ενότητες για τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου, όπως το Δίκαιο των Συμβάσεων, το Ποινικό Δίκαιο και το Δίκαιο Αδικοπραξιών.

Πόσο κοστίζει η απόκτηση ενός MBA Νομικής;
Το κόστος ενός MBA Νομικής διαφέρει ανάλογα με τη νομική σχολή, το είδος σπουδών και τη χώρα. Οι υποψήφιοι σπουδαστές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα δίδακτρα, τα αναλώσιμα και το κόστος διαβίωσης. Ορισμένες νομικές σχολές θα στηρίξουν τους σπουδαστές στην υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες ή επιδόματα, όπου εκείνοι είναι υποψήφιοι με κατάλληλα προσόντα. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τα πανεπιστήμια για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις τιμές των πτυχίων MBA Νομικής.

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις ενός MBA Νομικής;
Οι υποψήφιοι ενός προγράμματος MBA Νομικής πρέπει να έχουν αποφοιτήσει από σχετικό προπτυχιακό πρόγραμμα με υψηλή βαθμολογία. Ορισμένα πανεπιστήμια απαιτούν επίσης από τους υποψηφίους να έχουν τουλάχιστον δύο έτη εργασιακής εμπειρίας στον τομέα τους πριν την εγγραφή τους στο MBA Νομικής. Ορισμένα προγράμματα MBA Νομικής απαιτούν από τους σπουδαστές να κάνουν έρευνα και να παραδώσουν μια διατριβή. Άλλα MBA Νομικής απαρτίζονται από απαιτούμενη παρακολούθηση μαθημάτων κατά τη διάρκεια της τριετούς φοίτησης. Γιατί να λάβει κανείς ένα Διαδικτυακό MBA Νομικής;
Οι σπουδαστές που δεν μπορούν να μετακινηθούν από και προς τον χώρο του πανεπιστημίου, ή σκοπεύουν να συνεχίσουν να εργάζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους σε ένα MBA Νομικής, μπορούν να κάνουν αίτηση σε ένα πρόγραμμα Διαδικτυακού MBA Νομικής . Κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο προσφέρουν διαδικτυακά MBA Νομικής, που παρέχουν τα ίδια προσόντα με τα διπλώματα στο χώρο του πανεπιστημίου. Επικοινωνήστε απευθείας με τις σχολές από αυτή την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πτυχία διαδικτυακών MBA Νομικής και άλλα θέματα. Τι είναι το διπλό πτυχίο: MBA/Juris Doctor;
Τα συνδυαστικά προγράμματα MBA/Juris Doctor μπορεί να χρειάζονται τέσσερα χρόνια για την ολοκλήρωσή τους, αλλά προσφέρουν πολλά οφέλη. Ορισμένα πανεπιστήμια απαιτούν από τους υποψηφίους να υποβάλουν δύο αιτήσεις: μια για το νομικό τμήμα και μια για τη σχολή επιχειρήσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαθήματα MBA διδάσκονται στη σχολή επιχειρήσεων, ενώ τα μαθήματα νομικής θα παρακολουθούνται στο τμήμα νομικής.

Πού να παρακολουθήσει κανείς ένα MBA Νομικής;
Προγράμματα MBA Νομικής προσφέρονται σε κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Ορισμένοι σπουδαστές χρησιμοποιούν την απόκτηση ενός πτυχίου MBA Νομικής ως μια ευκαιρία να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Υπάρχουν εξαιρετικά προγράμματα νομικών σπουδών στον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α. και πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα MBA Νομικής και τα συνδυαστικά πτυχία MBA/Juris Doctor, παρακάτω!