Master στο Διεθνές Δίκαιο των Επιχειρήσεων: Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Ενημέρωση προθεσμίας αίτησης

 • Φοιτητές εκτός ΕΕ / ΕΟΧ: 1 Μαΐου (η αρχική προθεσμία της 1ης Απριλίου παρατάθηκε λόγω του COVID-19)
 • Φοιτητές και φοιτητές ΕΕ / ΕΟΧ που δεν χρειάζονται θεώρηση σπουδών / άδεια διαμονής μέσω της VU Amsterdam *: 1 Ιουνίου (η αρχική προθεσμία της 1ης Μαΐου παρατάθηκε λόγω του COVID-19)

Στοχεύοντας στην πιο σύνθετη νομική πρόκληση της εποχής μας

Ποιοι είναι οι νόμιμοι χώροι για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος; Ποια δικαιώματα και ευθύνες έχουν οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις όσον αφορά τη βιωσιμότητα; Μπορούν τα κράτη να αναγκαστούν να ευθυγραμμίσουν τις πολιτικές τους με τη συμφωνία του Παρισιού 2015; Πώς μπορεί η εταιρική νομοθεσία να διευκολύνει πράσινες νεοσύστατες επιχειρήσεις;

VU Amsterdam είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη που προσφέρει ένα συγκεκριμένο πτυχίο του Διεθνούς Επιχειρησιακού Δικαίου που συνδυάζει ένα εξαίρετο, ολοκληρωμένο μάστερ στο επιχειρηματικό δίκαιο με ιδιαίτερη έμφαση σε μία από τις πιο περίπλοκες νομικές προκλήσεις της εποχής μας: κλιματική αλλαγή. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για τον εταιρικό κόσμο να αναγνωρίσει την υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα που θέτει η αλλαγή του κλίματος. Αλλά τώρα, η βιωσιμότητα συμβαδίζει με την επιχειρηματική επιτυχία και την επιβίωση των επιχειρήσεων. VU Amsterdam θα σας βοηθήσει να γίνετε δικηγόρος με μεγάλη ζήτηση, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόγραμμα σπουδών

Σε θέματα βιωσιμότητας, ο ρόλος του νόμου είναι περίπλοκος. Υπάρχουν πολλές δικαιοδοσίες, πολυάριθμοι τομείς δικαίου και πολλοί παράγοντες. Επιστημονικά, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά ζητήματα τροφοδοτούνται σε νομικές διαδικασίες. Θα διασφαλίσουμε ότι είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις.

Ωστόσο, πρέπει πρώτα να εκπαιδεύεστε ως δικηγόρος. Η σκέψη σε υψηλό επίπεδο σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και τη βιωσιμότητα είναι δυνατή μόνο με την πλήρη κατανόηση των κλασικών τομέων δικαίου, όπως η εταιρική, η σύμβαση, η αδικοπραξία και το δημόσιο διεθνές δίκαιο. Αυτό το μάστερ αρχίζει έτσι με ένα βασικό πρόγραμμα σπουδών που θα σας κάνει ένα μεγάλο δικηγόρο. Στη συνέχεια διερευνάμε το ζήτημα της βιωσιμότητας σε βάθος, από μια ποικιλία επιστημονικών κλάδων.

Θα ασχοληθούμε με τα δογματικά ζητήματα, τη νομοθεσία και τη νομολογία. Θα επισκεφθείτε δικηγορικά γραφεία, θα καλωσορίσετε τους προσκεκλημένους ομιλητές και θα εργαστείτε σε περιστατικά πραγματικής ζωής. Ο συνδυασμός του νόμου στα βιβλία και στον νόμο σε δράση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχής - και το πιο διασκεδαστικό.

Για να το σπάσει:

Θα λάβετε τέσσερα μαθήματα, για να σας προετοιμάσει για οποιαδήποτε νομική σταδιοδρομία:

 • Το δίκαιο των συμβάσεων και την ψυχολογία των διαπραγματεύσεων
 • Ανατομία του εταιρικού δικαίου
 • Προβλήματα ρύθμισης της αγοράς
 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το υπόλοιπο πρόγραμμα σπουδών επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και το νόμο:

 • Διεθνές Δίκαιο για την Αλλαγή του Κλίματος και την Αειφορία
 • Ενεργειακή και κλιματική διακυβέρνηση
 • Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
 • Η κυκλική οικονομία LAB
 • Θα γράψετε μια διατριβή για το θέμα της επιλογής σας, σε συνεννόηση με τον σύμβουλό σας.
 • Θα εργαστείτε με ειδικούς στην Ψυχολογία, την Οικονομία και τη Φυσική και θα ακούσετε από τους ηγέτες της σκέψης να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια σφαιρική εικόνα αυτού του εξαιρετικά πολύπλοκου νομικού τομέα.

Προοπτικές καριέρας

Πόσο θα είναι διαθέσιμος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος;
Δεν υπάρχει ούτε μία επιχείρηση - μεγάλη ή μικρή - που να μην επηρεάζεται από την αυξανόμενη προσοχή και τη νομοθεσία όσον αφορά την αλλαγή του κλίματος και τη βιωσιμότητα. Δεν πρόκειται για το αν οι εταιρείες θα σας θέλουν, αλλά ποια εταιρεία είναι η κατάλληλη για εσάς.

Ποιος θα είναι ο ρόλος σας στις μελλοντικές θέσεις εργασίας;
Ανάλογα με τον τρόπο - και σε ποια χώρα - επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε το Δίπλωμα στο Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο, ο ρόλος σας θα είναι να καθοδηγήσετε την εταιρική λήψη αποφάσεων, την επιχειρηματική στρατηγική και την καινοτομία, με βάση τις γνώσεις σας για τη νομοθεσία για την αλλαγή του κλίματος. Θα είστε ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε εταιρεία ή οργανισμό για τον οποίο εργάζεστε.

Γιατί θα είστε σε τόσο μεγάλη ζήτηση με τους εργοδότες;
Δεν θα είστε μόνο ένας εξειδικευμένος και εκπαιδευμένος εξ ολοκλήρου νομικός, αλλά θα έχετε επίσης τις τελευταίες και πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα. Θα εκπαιδεύεστε από τα κορυφαία μυαλά στον τομέα και θα έχετε πρόσβαση σε εργαλεία και πληροφορίες τελευταίας τεχνολογίας που θα σας κάνουν ειδικούς στον τομέα σας.

Γιατί VU Amsterdam ;

 • VU Amsterdam είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Ευρώπη που προσφέρει ένα συγκεκριμένο μάθημα του Δίπλου του Νόμου που συνδυάζει το επιχειρηματικό δίκαιο με την αλλαγή του κλίματος και τη βιωσιμότητα.
 • Οι στενές σχέσεις μας με τις τοπικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες μας παρέχουν γνώση από πρώτο χέρι σχετικά με τα πιο επείγοντα νομικά ζητήματα και τι γίνεται για την αντιμετώπισή τους.
 • Με μόνο 25 περίπου μαθητές που έχουν γίνει δεκτοί στο πρόγραμμα, θα έχετε την ατομική προσοχή που χρειάζεστε και θα είστε ένας από τους λίγους μόνο δικηγόρους με αυτό το είδος εξειδικευμένης και εξειδικευμένης εμπειρίας.
 • Το πρόγραμμα του Διεθνούς Επιχειρησιακού Δικαίου στη VU Amsterdam έχει ήδη γίνει ιδιαίτερα από τους εργοδότες σε όλο τον κόσμο. Η προσθήκη αυτού του συγκεκριμένου κομμάτι μελέτης αυξάνει μόνο την αξία του πτυχίου σας.
 • Οι καθηγητές και οι προσκεκλημένοι ομιλητές στο πρόγραμμα είναι δικηγόροι, φυσικοί, δικαστές, ψυχολόγοι, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί. Η πολυεπιστημονική προσέγγιση τους θα σας εξασφαλίσει την πιο σφαιρική άποψη των νομικών πτυχών αυτού του θέματος.

Απαιτήσεις εισδοχής

Αυτό το Master είναι επιλεκτικό και ανοιχτό σε περιορισμένο αριθμό φοιτητών μόνο. Η επιτροπή εισόδου επιλέγει με βάση την αξία .

Παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη είναι:

 • ΣΔΣ τουλάχιστον 3,25 ή συνολική βαθμολογία τουλάχιστον κατά μέσο όρο Β ή 7,2
 • ταλέντο και κίνητρο
 • την επάρκεια των ερευνητικών μεθόδων και τεχνικών
 • σχετική εξωσχολική ακαδημαϊκή ή / και εργασιακή εμπειρία
 • ικανοποιητική γνώση της αγγλικής γλώσσας (για λεπτομέρειες δείτε τις γλωσσικές απαιτήσεις)

Το κύριο μέλημα για την επιλογή είναι η ΣΔΣ και η επάρκεια των ερευνητικών μεθόδων και τεχνικών, τα άλλα κριτήρια είναι εξίσου σημαντικά.

Οι υποψήφιοι με πτυχίο Bachelor ή ισοδύναμο πτυχίο στο νόμο (LLB) μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν τέτοιο πτυχίο, αλλά έχουν σημαντική εμπειρία στον τομέα του δικαίου, ενθαρρύνονται επίσης να υποβάλουν αίτηση, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ένα ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Η εκπαίδευσή σας από το πανεπιστήμιο συγκρίνεται και αξιολογείται μέσω του συστήματος σύγκρισης Naric UK και, αν χρειαστεί, μέσω των προγραμμάτων σύγκρισης και επικύρωσης Nuffic. Ειδικά οι σπουδαστές από χώρες εκτός ΕΕ θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την πιθανότητα ότι ένα σχετικό πτυχίο πανεπιστημίου δεν θα μπορούσε να είναι επαρκές για να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα Master in Law και η εφαρμογή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε απόρριψη.

Η εισαγωγή με βάση ένα πτυχίο νομικής από ένα διεθνές Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών δεν είναι δυνατόν. Η σχολή δεν προσφέρει ένα πρόγευμα για τον IBL Master.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση με ακαδημαϊκό πτυχίο εκτός του δικαίου, μόνο εάν έχετε σημαντική εμπειρία στον τομέα του δικαίου και μπορείτε να το αποδείξετε με αποδεικτικά στοιχεία.

Η προηγούμενη εκπαίδευση σας συγκρίνεται και αποτιμάται μέσω του συστήματος σύγκρισης Naric UK και, αν χρειαστεί, μέσω των προγραμμάτων Nuffic σύγκρισης και επικύρωσης.

Η εισαγωγή με βάση ένα πτυχίο από ένα διεθνές Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών δεν είναι δυνατόν. Η σχολή δεν προσφέρει ένα πρόγευμα για τον IBL Master.

Για τον κύριο διεθνή επιχειρηματικό νόμο απαιτείται ελάχιστη γνώση C1 στα αγγλικά. Η απαίτηση αυτή πληρούται εάν δεν υπερβαίνει τα δύο έτη πριν από την έναρξη του προγράμματος, ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς μία από τις ακόλουθες εξετάσεις με τουλάχιστον τις σημειούμενες βαθμολογίες:

 • IELTS: ελάχιστο συνολικό σκορ ≥ 7,0, ελάχιστο βαθμολογία ανά τμήμα δοκιμής: 6.5
 • Δοκιμή βάσει εγγράφου TOEFL: 600
 • TOEFL PBT: ελάχιστη συνολική βαθμολογία 68, ελάχιστη βαθμολογία ανά τμήμα δοκιμής: 22
 • TOEFL iBT (δοκιμή μέσω διαδικτύου): ελάχιστη συνολική βαθμολογία ≥ 100, ελάχιστη βαθμολογία ανά τμήμα δοκιμής: 22
 • C1 Advanced (πρώην Cambridge Advanced English): ελάχιστο σκορ Β
 • C2 Proficiency (πρώην Cambridge English: Proficiency): ελάχιστη βαθμολογία C

Απαλλαγή χορηγείται σε φοιτητές οι οποίοι:

 • έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια ή ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία. ή
 • έχουν πτυχίο «διεθνούς απολυτηρίου» σε αγγλική γλώσσα. ή
 • έχουν αποκτήσει πτυχίο Bachelor ή Master σε αναγνωρισμένο πρόγραμμα αγγλικής γλώσσας στην ΕΕ.

Η απόδειξη της αγγλικής επάρκειας μπορεί να υποβληθεί μετά την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, αλλά πρέπει να έχει παραληφθεί από τη σχολή πριν από την έναρξη του προγράμματος. Χωρίς αγγλική βαθμολογία δοκιμής επάρκειας που πληροί τις προδιαγραφές που αναφέρθηκαν παραπάνω ή παρέκκλιση, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα.

Εφαρμογή

Η αίτηση με διεθνές δίπλωμα είναι δυνατή από την 1η Οκτωβρίου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι:

1η Φεβρουαρίου για τους σπουδαστές που υποβάλλουν αίτηση για μία από τις υποτροφίες της VU
1η Απριλίου για τους κατόχους διεθνών πτυχίων από χώρες εκτός ΕΕ / ΕΟΧ
1η Ιουλίου για τους πτυχιούχους από χώρες της ΕΕ / ΟΛΓ

Οι διεθνείς φοιτητές που υποβάλλουν αίτηση για διαμονή σε πανεπιστήμια συνιστάται να υποβάλουν αίτηση πριν από την 1η Απριλίου.

Βήματα εφαρμογής

 1. Εγγραφείτε μέσω του Studielink.
 2. Μετά την εγγραφή θα λάβετε λεπτομέρειες σύνδεσης για το VUnet.
 3. Μεταφορτώστε τα ακόλουθα έγγραφα εφαρμογής μέσω VUnet (κατά προτίμηση σε μορφή PDF):
  1. πιστοποιημένο αντίγραφο ακαδημαϊκού πτυχίου ή αν δεν έχει αποφοιτήσει ακόμη: δήλωση από το πανεπιστήμιο καταγωγής σας με αναμενόμενη ημερομηνία αποφοίτησης,
  2. πιστοποιημένο αντίγραφο στα αγγλικά των βαθμών που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής.
  3. βιογραφικό σημείωμα;
  4. επιστολή αιτιολόγησης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα.
  5. απόδειξη της ακαδημαϊκής γραφής στην αγγλική γλώσσα:
   • τελικό έγγραφο ή διατριβή για το ακαδημαϊκό πτυχίο σας (απόσπασμα, μέγιστο 3 σελίδες).
   • αν δεν υπάρχει διατριβή στα αγγλικά διαθέσιμη: οποιοδήποτε άλλο τετράγωνο κομμάτι της ακαδημαϊκής γραφής ως εναλλακτική λύση.
   • αν δεν υπάρχει ακαδημαϊκή γραφή στα αγγλικά: γράψτε 3-5 σελίδες περίληψη ενός ακαδημαϊκού βιβλίου, συμπεριλαμβανομένης της βιβλιογραφίας, στα αγγλικά.
    Σημειώστε ότι ελέγξαμε τα έγγραφα της αίτησης για λογοκλοπή.
  6. 2 συστατικές επιστολές από ακαδημαϊκούς διαιτητές (εάν είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένης της κατάταξης του αιτούντος) · προτιμούμε ψηφιακά αντίγραφα που φορτώνονται στο VUnet, αλλά οι διαιτητές μπορούν επίσης να στείλουν τις αναφορές τους απευθείας στο masters.law@vu.nl.
  7. αντίγραφο διαβατηρίου και αντίγραφο άδειας διαμονής (εάν ισχύει) ·
  8. προαιρετική: περιγραφές μαθημάτων των σχετικών μαθημάτων που ολοκληρώθηκαν.
  9. προαιρετική: βιβλιογραφία ή βιβλιογραφία σχετικών βιβλίων και άρθρων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας).

   Η εξεταστική επιτροπή μπορεί να ζητήσει πρόσθετη τεκμηρίωση σε μεταγενέστερο στάδιο εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την εξέταση της αίτησής σας.

 4. Εάν ισχύει για εσάς: στείλτε την βαθμολογία αγγλικής γλώσσας στη διεύθυνση masters.law@vu.nl. Αυτό μπορεί να σταλεί σε μεταγενέστερο στάδιο (για λεπτομέρειες, βλ. Απαιτήσεις γλώσσας).
 5. Μόλις παραληφθούν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα αίτησης, ο φάκελός σας υποβάλλεται στην επιτροπή εισδοχής. Σημειώστε ότι ο φάκελός σας πρέπει να είναι πλήρης στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων! Οι ελλιπείς φάκελοι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη.
 6. Το Board Admissions αποφασίζει μηνιαίως για τις αιτήσεις.
 7. Εάν έχετε γίνει δεκτός: ολοκληρώστε την αίτησή σας.

Θα λάβετε πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την έναρξη του προγράμματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επισκόπηση Διεθνούς Επιχειρηματικού Δικαίου: Κλιματική Αλλαγή και Αειφορία

 • Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά
 • Διάρκεια: 1 έτος
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1 Ιουνίου για τους ολλανδούς και τους φοιτητές της ΕΕ. 1η Απριλίου για φοιτητές εκτός ΕΕ.
 • Ημερομηνία έναρξης: 1 Σεπτεμβρίου
 • Είδος σπουδών: Πλήρης απασχόληση
 • Τομέας ενδιαφέροντος: Οικονομικά, Επιχειρήσεις και Δίκαιο
Τελευταία ενημέρωση Απρ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... περαιτέρω

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 122 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Curious about student life at VU Amsterdam? Click here to ask our International Student Ambassadors. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη