Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Διεθνές Δίκαιο των Επιχειρήσεων: Οικονομικά και Συμπεριφορά

Vrije Universiteit Amsterdam

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Διεθνές Δίκαιο των Επιχειρήσεων: Οικονομικά και Συμπεριφορά

Vrije Universiteit Amsterdam

Πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα αυτό το Master Master έχει βαθιά ριζωμένες πολυεπιστημονικές προοπτικές. Ο νόμος είναι το πλεονέκτημα της σκέψης μας. Θα διδάσκονται εις βάθος κλασσικοί τομείς όπως το δίκαιο των συμβάσεων, ο νόμος περί αδικοπραξίας, η εταιρική μορφή, ο νόμος περί αφερεγγυότητας και ο ρυθμιστικός νόμος. Προκειμένου να λειτουργείτε σε ένα διεθνές πλαίσιο, θα επικεντρωθούμε στις αρχές. οι λεπτομέρειες των εθνικών νομοθεσιών δεν θα εξεταστούν.

Οι μη νομικές προοπτικές θα συνενωθούν σε αυτά τα μαθήματα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα μάθημα σχετικά με το δίκαιο των συμβάσεων, το ήμισυ των οποίων αφορά την (ψυχολογική) δυναμική των διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις. Μια παρόμοια προσέγγιση λαμβάνεται και σε άλλα μαθήματα, όπου τα παραδοσιακά νομικά μαθήματα συνδυάζονται με πληροφορίες από άλλους κλάδους. Ο στόχος του προγράμματος των μεταπτυχιακών φοιτητών είναι να βελτιώσουν την κατανόηση του νόμου από τον φοιτητή καθώς λειτουργεί στην πράξη, με απώτερο στόχο την κατάρτιση καλύτερων και πιο επιδέξιων δικηγόρων. Ο φοιτητής θα γράψει πολλά έγγραφα και θα προετοιμάσει προφορικές παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

  • Μεταπτυχιακό στη Νομοθεσία (LLM)

Το πτυχίο Master of Law (LLM) απονέμεται στους φοιτητές που επιτυγχάνουν ικανοποιητικά τουλάχιστον 60 ευρωπαϊκές πιστώσεις (EC). Αυτό περιλαμβάνει τη συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής που οι φοιτητές θα υπερασπιστούν κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ο διευθυντής προγράμματος, καθώς και ο συντονιστής του προγράμματος, θα παρακολουθούν τις επιδόσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί μια τελετή οργάνωσης του προγράμματος κατά τη διάρκεια της οποίας οι φοιτητές θα λάβουν το μεταπτυχιακό δίπλωμα. Οι οικογένειες και οι φίλοι καλούνται θερμά να συμμετάσχουν σε αυτή την ειδική εκδήλωση.

  • Πιστώσεις

Οι πιστώσεις καταγράφονται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Το σύστημα αυτό βασίζεται στο φόρτο εργασίας των σπουδαστών, το οποίο περιλαμβάνει τις ώρες που φοιτούν στην τάξη και τις ώρες που αφιερώνουν στη μελέτη, τη σύνταξη εγγράφων και την ολοκλήρωση των καθηκόντων. Ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος ισοδυναμεί με 60 ΕΚ (δύο εξάμηνα).

  • Πρόγραμμα

Η κανονική ακαδημαϊκή χρονιά στις Κάτω Χώρες εκτείνεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως το τέλος Ιουνίου, ακολουθούμενη από την τελετή λήξης τον Ιούλιο. Παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι όλα τα προγράμματα υπόκεινται σε αλλαγές!

  • Πρακτική

Μερικοί φοιτητές επιλέγουν μια πρακτική φοίτηση σε μια διεθνή εταιρεία ή δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην Ολλανδία. Κανονικά, μια τέτοια πρακτική άσκηση είναι εξωσχολική (δηλαδή δεν χορηγούνται μονάδες ECTS). Παρόλο που οι φοιτητές πρέπει να οργανώσουν αυτές τις πρακτικές πρακτικές, οι εταιρείες παρέχουν μερικές φορές πληροφορίες στη VU Amsterdam . Σε αυτή την περίπτωση, οι σχετικές πληροφορίες θα δημοσιευτούν στο Blackboard. Επιπλέον, ο διευθυντής και ο συντονιστής του προγράμματος μπορούν να παρέχουν συμβουλές στους φοιτητές σχετικά με την πρακτική άσκηση.

  • Διατριβή Μάστερ

Οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα γράφοντας και υπερασπιζόμενοι τη διατριβή ενός μεταπτυχιακού. Ο φοιτητής θα επιλέξει το θέμα της διατριβής του Διδάκτορα σε συνεργασία με τον επιβλέποντα της διατριβής του Δασκάλου. Πολλοί μαθητές εμπνέονται από θέματα που καλύπτονται από τα μαθήματα όταν επιλέγουν το θέμα της διπλωματικής τους διατριβής. Κανονικά, η διατριβή ενός μεταπτυχιακού διπλώματος απαιτεί οκτώ έως δέκα εβδομάδες ερευνητικής εργασίας και περιλαμβάνει περίπου 12.000 λέξεις.

Οι επόπτες θα ενθαρρύνουν τον μαθητή να επιλέξει ένα κατάλληλο θέμα και ο φοιτητής θα μάθει πώς να γράψει μια ακαδημαϊκή διπλωματική εργασία σύμφωνα με τα αποδεκτά πρότυπα νομικής έρευνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας και της γραπτής διαδικασίας, ο επιβλέπων θα παρέχει στον φοιτητή καθοδήγηση δίνοντας τις συμβουλές του μαθητή και σχολιάζοντας πώς να τροποποιήσει και να βελτιώσει την έρευνα. Όλοι οι φοιτητές θα υπερασπιστούν τη διδακτορική τους διατριβή κατά τη διάρκεια σεμιναρίων που θα παρακολουθήσουν το ακαδημαϊκό προσωπικό και άλλους μαθητές τον Ιούνιο Η διατριβή του μεταπτυχιακού διπλώματος θα αναθεωρηθεί από δεύτερο καθηγητή (ο δεύτερος αναγνώστης). Ο επιβλέπων και ο δεύτερος αναγνώστης θα αποφασίσουν από κοινού τον τελικό βαθμό.

Προοπτικές καριέρας

Προσφέρουμε αυτό το πολυεπιστημονικό πρόγραμμα για κύριους λόγους. Οι συνεργάτες μας - δικηγορικά γραφεία και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα - μας λένε ξανά και ξανά ότι όχι μόνο η νομική, αλλά και η οικονομική και η ψυχολογική γνώση θα πρέπει να βρίσκονται στη εργαλειοθήκη του σημερινού δικηγόρου. Έχετε υπόψη σας: αυτά τα ιδρύματα έχουν γίνει συνεργάτης του προγράμματος των κυρίων μας για έναν λόγο. Χρειαζόμαστε το είδος των ανθρώπων που εκπαιδεύουμε.

Αυτή είναι μια διεθνής τάση. Είναι, για παράδειγμα, όχι μόνο η κεντρική τράπεζα των Κάτω Χωρών που αναρωτιέται γιατί η χρηματοπιστωτική ρύθμιση δεν κατάφερε να αποτρέψει τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις. η σκέψη ότι η σταθερή "κουλτούρα" είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την υπονόμευση ή την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της ρύθμισης, εντάσσεται όλο και περισσότερο σε διεθνές επίπεδο.

Ως εκ τούτου, είτε οι Ολλανδοί φοιτητές είτε αυτοί από το εξωτερικό, όσοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας. Μπορούν να εργάζονται ως επαγγελματίες δικηγόροι επιχειρήσεων, νομικοί σύμβουλοι εσωτερικού για εταιρείες, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη εταιρειών, νομικούς επαγγελματίες για μια διεθνή (διακυβερνητική) οργάνωση κ.λπ.

Γιατί VU Amsterdam ;

Κατά την τελευταία δεκαετία, όλες οι κορυφαίες διεθνείς εταιρείες των Κάτω Χωρών έχουν μετακομίσει σε μια περιοχή που ονομάζεται «Amsterdam Zuidas». Το VU-University βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της περιοχής. Η συγκέντρωση της ανώτερης νομικής δραστηριότητας μέσα σε πέντε λεπτά με τα πόδια από την σχολή μας είναι πιθανότατα άνευ προηγουμένου - μια σχολή δικαίου δεν μπορεί να έχει καλύτερους γείτονες. Έχουμε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και με τα δύο χέρια. Και δεν είναι αποκλειστικά δικηγορικά γραφεία: οι κορυφαίες τράπεζες, οι ασφαλιστές και οι ρυθμιστικές αρχές μας προσχώρησαν επίσης.

Οι μαθητές μας, γνωρίζουμε για ένα γεγονός, μεγάλο όφελος. Στο υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων μας, ο νόμος δεν μπορεί να κατανοηθεί μεμονωμένα από το πλαίσιο του. Οι συνεργασίες μας προσφέρουν την ευρεία οπτική που χρειάζεστε.

Επιπλέον, το Άμστερνταμ είναι η πύλη προς άλλες σημαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης και οι μαθητές μπορούν εύκολα να ταξιδέψουν με γρήγορο τρένο, για παράδειγμα στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο ή το Βερολίνο. Αυτό προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μελέτης στη γειτονιά ενός πραγματικού διεθνούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: το Άμστερνταμ είναι ένα καλό μέρος για να περάσετε το χρόνο σας! Τα κανάλια του 17ου αιώνα του Άμστερνταμ προστέθηκαν πρόσφατα στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η περιοχή γύρω από τα κύρια κανάλια της πόλης - Singel, Herengracht, Keizersgracht και Prinsensgracht - είναι μια διεθνής εικόνα του πολεοδομικού σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής. Η φοιτητική ζωή είναι τόσο ζωντανή και πλούσια όσο θέλετε να είναι. Τα μουσεία και η πολιτιστική ζωή είναι παγκόσμιας κλάσης. Κάθε ελεύθερη ώρα που ξοδεύετε καλά θα σας δώσει μακροχρόνιες αναμνήσεις.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση November 8, 2018
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 1, 2019
Duration
Διάρκεια
1 Έτος
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
2,083 EUR
για σπουδαστές ΕΟΧ-ΕΕ.
Locations
Κάτω Χώρες - Amsterdam, North Holland
Ημερομηνία Έναρξης : Σεπτ. 1, 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Dates
Σεπτ. 1, 2019
Κάτω Χώρες - Amsterdam, North Holland
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αίτηση Παροχής Πληροφοριών