Keystone logo
Αυστρία

Μελέτη Νόμος σε Αυστρία 2024

Μελέτη σε Αυστρία

Κερδίζουν Πτυχίο Νομικής στην Αυστρία αυστριακά πανεπιστήμια και τα σχολεία του νόμου προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά πτυχίο Νομικής (LLB) και Masters των προγραμμάτων που διευκολύνουν ειδικεύονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του Δίκαιο (LLM). Είσοδος σε ένα πρόγραμμα LLM απαιτεί από τους μαθητές να πάρετε πρώτα μια πτυχίο νομικής (LLB) και να επιτύχει υψηλή βαθμολογία, ενώ κερδίζει αυτό το βαθμό. Όλες οι ασκούμενοι δικηγόροι στην Αυστρία πρέπει να είναι μέλη του ΑΒΑ (αυστριακής Δικηγορικού Συλλόγου), έναν οργανισμό που επιβλέπει τυχόν πειθαρχικές υποθέσεις που αφορούν αστικές ή ποινικές δικηγόρους. Οι μαθητές θα πρέπει να αποφοιτήσουν από αναγνωρισμένο αυστριακό σχολείο του νόμου και να εκπληρώσει ένα πρόγραμμα πρακτικής κατάρτισης ή γραμματεία που αποτελείται από τουλάχιστον πέντε έτη νόμιμης εργασίας για να μπορέσουν να λάβουν το μπαρ εξετάσεις και να αποκτήσουν την ένταξη στο ΑΒΑ. Πόσο κοστίζει να σπουδάσει νομικά στην Αυστρία; Αυστρία 's δημόσια πανεπιστήμια χρεώνουν ανά εξάμηνο δίδακτρα.Το ποσό του τέλους εξαρτάται από το αν ο μαθητής είναι Αυστριακός ή από άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για παράδειγμα, οι φοιτητές της ΕΕ θεωρούνται ανταλλαγής φοιτητών (studierendes ordentliche), οι οποίοι είναι συχνά απαλλάσσονται από την καταβολή τελών εξάμηνο, αλλά καλούνται να πληρώσουν περίπου 20 ευρώ για το πανεπιστήμιο 's φοιτητική ένωση. Οι φοιτητές εκτός ΕΕ χρεώνονται περισσότερο ανά εξάμηνο. Επιπλέον, η Αυστρία παρέχει επίσης ευκαιρίες για υποτροφίες σε φοιτητές από λιγότερο αναπτυγμένες χώρες που περιλαμβάνουν τις περισσότερες χώρες της Αφρικής, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές. Για άλλη μια φορά, οι αμοιβές ποικίλλουν από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο. Διαβάστε περισσότερα για Πανεπιστήμια στην Αυστρία εδώ και επικοινωνήστε με το σχολείο του νόμου απευθείας στο Lawstudies.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  496
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  106
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  33
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  50

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  12
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  4

Σχετικά με Αυστρία

Βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη και συνορεύει με πολλές χώρες που περιλαμβάνουν την Ιταλία, τη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ελβετία, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Αυστρίας είναι ένα κοινοβουλευτικό, ημι-προεδρικό αντιπροσωπευτική δημοκρατία που αποτελείται από εννέα ομόσπονδα κρατίδια. Σήμερα μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, η Αυστρία έχει ένα εξαιρετικό επίπεδο διαβάθμισης που ζουν στο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Η Bundespräsident (Ομοσπονδιακού Προέδρου) είναι το "αρχηγός του κράτους " και εκλέγονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας λαϊκής ψήφου. Η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος (πρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης) διορίζεται από την Bundespräsident και κατέχει την εξουσία, παρόμοια με ένα Αντιπρόεδρο. Αυστρία 's Νομική σύστημα των ιδιωτικών και ποινικό δίκαιο ασκούνται κατά κύριο λόγο από τους δικηγόρους που απασχολούνται χωριστά ή με μια εταιρεία στην Αυστρία.Ιδιωτικού δικαίου αφορά αστικές, εμπορικές και απασχόληση νομικά θέματα και ρυθμίζεται από τον Allgemeine Buergerliche Gesetzbuch, ένα ολοκληρωμένο νομικό κώδικα που, αν και αποφασιστική, δεν είναι πάντοτε νομικά δεσμευτική σε ορισμένες δικαστικές υποθέσεις. Πολλοί από Αυστρία 's αρχές ιδιωτικού δικαίου προέρχονται από ρωμαϊκό δίκαιο, όπως η αρχή της ατομικής ελευθερίας, ή Privatautonomie και Konsensprinzip, την αρχή της συναίνεσης. Άλλες πτυχές του αυστριακού ιδιωτικού δικαίου περιλαμβάνουν δικαιοπρακτικής ικανότητας, των συμβάσεων, αδικοπραξιών και επιχειρηματικών συνεργασιών. Ποινική δικηγόρων στην Αυστρία πρέπει να εργαστούν κάτω από ορισμένες θεμελιώδεις αρχές που καθοδηγούν τις περιπτώσεις οδήγησαν από κρατικούς εισαγγελείς και περιλαμβάνουν κριτικές επιτροπές, δικαστές και δικαστικούς. Αυτό περιλαμβάνει την "Δίκαιη Δίκη " δόγμα το οποίο προωθεί την αθώωση του κάποιος κατηγορείται για ένα έγκλημα αν αμφιβολίες για τον κατηγορούμενο 's ενοχή υπάρχει στο τέλος της δίκης.Τα ευρήματα και οι ετυμηγορίες πάντα διακηρύσσεται στο όνομα της Δημοκρατίας της Αυστρίας, με διακρίσεις που γίνονται μεταξύ των δικαστηρίων των απλών δικαιοδοσιών και των δικαστηρίων / δικαστήρια ασχολούνται με νομικά θέματα που αφορούν το δημόσιο δίκαιο. Verfassungsgerichtshof (Αυστρία 's Συνταγματικό Δικαστήριο), προστατεύει τα πολιτικά δικαιώματα των αυστριακών πολιτών και εγγυάται ότι οι δίκες και οι αποφάσεις είναι σύμφωνες με τις κατευθυντήριες γραμμές που έθεσε το αυστριακό Σύνταγμα. Ωστόσο, το Oberster Gerichtshof (Ανώτατο Δικαστήριο) είναι το πιο ισχυρό αυστριακό δικαστήριο που εκδικάζει ποινικές και αστικές υποθέσεις που έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες οδούς.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Ταξιδιωτική Βίζα C ("Schengenvisa"): σας δίνει το δικαίωμα να μείνετε στην Αυστρία και σε όλες τις άλλες χώρες Σένγκεν για μέγιστο διάστημα 90 ημερών.
 2. Visa D (Αυστριακή Εθνική βίζα, Aufenthaltsvisum D) - για διαμονές τουλάχιστον 91 ημερών έως και 6 μήνες κατ' ανώτατο όριο. δεν είναι απαραίτητο εάν είστε Ιάπωνας υπήκοος.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (προσωρινή άδεια παραμονής για φοιτητές) - για διαμονές άνω των 6 μηνών.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Ταξιδιωτική Βίζα Γ; Visa D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Τιμή και νόμισμα

EUR 71

 • Για Visa C: 71 EUR
 • Για Visa D: 176 EUR
 • Για Άδεια Διαμονής: 141 EUR

Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι υπήκοοι των χωρών μελών της ΕΕ και του ΕΟΧ, καθώς και οι Ελβετοί υπήκοοι, δεν χρειάζονται βίζα για την Αυστρία. Όταν μένουν στην Αυστρία για περισσότερο από 3 μήνες, πρέπει, ωστόσο, να υποβάλουν αίτηση για ""Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen"" που αποτελεί επιβεβαίωση εγγραφής στο γραφείο μετανάστευσης εντός 3 μηνών από την είσοδο στην Αυστρία.

Άλλοι αλλοδαποί πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής για σκοπούς σπουδών (Aufenthaltsbewilligung Studierende) στην αυστριακή αντιπροσωπευτική αρχή πριν από την είσοδο στην Αυστρία μετά τη λήψη της ειδοποίησης εισδοχής.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Αυστριακή αντιπροσωπευτική αρχή (πρεσβεία, γενικό προξενείο)

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα αυτοπροσώπως στην αυστριακή αντιπροσωπευτική αρχή (πρεσβεία, γενικό προξενείο) πριν ταξιδέψετε στην Αυστρία.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Όλοι οι αιτούντες θεώρηση πρέπει να εμφανιστούν αυτοπροσώπως στην αυστριακή πρεσβεία/προξενείο. Τα έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν για εγγραφή περιλαμβάνουν:

 1. Πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης (διατίθεται από την αντιπροσωπευτική αρχή, μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε από το Διαδίκτυο)
 2. Έγκυρο διαβατήριο (θα πρέπει να ισχύει για όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Αυστρία)
 3. Έγχρωμη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου (μεταξύ 3,5 x 4,5 cm και 4,0 x 5,0 cm)
 4. Πιστοποιητικό γέννησης
 5. Πιστοποιητικό καλής συμπεριφοράς (όπου υπάρχει)
 6. Ασφάλεια υγείας
 7. Ειδοποίηση εισαγωγής του αυστριακού εκπαιδευτικού ιδρύματος
 8. Απόδειξη επαρκών οικονομικών μέσων για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης για 12 μήνες εκ των προτέρων (για φοιτητές έως 24 ετών: 426,57 EUR/μήνα· για φοιτητές άνω των 24 ετών: 772,40 EUR/μήνα (τα ποσά αυτά περιλαμβάνουν το ενοίκιο για το διαμονή έως 239,15 ευρώ το 2009), π.χ.: βιβλιάριο/λογαριασμός ταμιευτηρίου στην Αυστρία / δήλωση εγγύησης ατόμου που ζει στην Αυστρία/Ταξιδιωτικές επιταγές
 9. Απόδειξη διαμονής (συμφωνία ενοικίασης, συμφωνία διαμονής με φοιτητική κατοικία).

Στην Αυστρία, είναι υποχρεωτική η εγγραφή στις δημοτικές αρχές (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) εντός τριών εργάσιμων ημερών από την είσοδο στη χώρα.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Για βραχυπρόθεσμες βίζες (βίζα D): Αφήστε 15 ημέρες για διεκπεραίωση. Οι αιτήσεις για βίζα θα πρέπει ιδανικά να υποβάλλονται τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση αλλά όχι περισσότερο από 3 μήνες πριν από την αναχώρηση.

Για μακροπρόθεσμες βίζες: Η αίτησή σας για βίζα θα σταλεί στην Αυστρία και η απόφαση πρέπει να αναμένει στη χώρα καταγωγής του ατόμου - επομένως η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί τουλάχιστον 3 μήνες πριν από την προβλεπόμενη άφιξη στην Αυστρία. Η γενική περίοδος επεξεργασίας για μια Άδεια Διαμονής είναι τρεις έως έξι μήνες έως ότου λάβετε απόφαση από την αυστριακή αρχή.

Μόνο οι τίτλοι διαμονής (άδειες διαμονής (Aufenthaltsbewilligung) και οι άδειες εγκατάστασης (Niederlassungsbewilligung) μπορούν να ανανεωθούν στην Αυστρία. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ανανέωση πριν από τη λήξη της αρχικής άδειας. Μέχρι να ληφθεί απόφαση σχετικά με την ανανέωση, μπορείτε – ακόμη και μετά τη λήξη της αρχικής σας άδειας – διαμονή στην Αυστρία.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Οι υπήκοοι των κρατών της ΕΕ, καθώς και του Λιχτενστάιν, της Ισλανδίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, δεν χρειάζονται άδεια εργασίας για εργασία στην Αυστρία. Εάν χορηγηθεί η άδεια εργασίας, αυτοί οι σπουδαστές δεν υπόκεινται σε περιορισμούς όσον αφορά την έκταση της εργασίας τους, δηλαδή η επιτρεπόμενη εργασία τους δεν περιορίζεται στην εποχική εργασία ή στην εργασία με ελάχιστο εισόδημα (geringfügige Beschäftigung). Μία από τις προϋποθέσεις για την άδεια εργασίας είναι ότι η κενή θέση δεν μπορεί να καλυφθεί από άνεργους εγγεγραμμένους στην υπηρεσία απασχόλησης.

Οι φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ και την Κροατία υπόκεινται στον νόμο που διέπει την απασχόληση αλλοδαπών υπηκόων και απαιτούν άδεια απασχόλησης (Beschäftigungsbewilligung). Οι φοιτητές που είναι υπήκοοι τρίτων χωρών λαμβάνουν άδεια εργασίας έως και 10 ώρες την εβδομάδα εάν σπουδάζουν σε προγράμματα πτυχίου Bachelor, οι φοιτητές σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών επιτρέπεται να εργάζονται με άδεια εργασίας έως και 20 ώρες την εβδομάδα. Η πλήρης απασχόληση είναι δυνατή για τις περιόδους κατά τις οποίες δεν πραγματοποιούνται διαλέξεις. Η άδεια εργασίας πρέπει να υποβληθεί στην υπηρεσία απασχόλησης (Arbeitsmarktservice, AMS) από τον εργοδότη τουλάχιστον 6 εβδομάδες πριν από την έναρξη της απασχόλησης και ισχύει μόνο για μια συγκεκριμένη εργασία με τον συγκεκριμένο εργοδότη.

Ωρες την εβδομάδα

10

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.