Keystone logo
Βέλγιο

Μελέτη Νόμος σε Βέλγιο 2024

Μελέτη σε Βέλγιο

Κερδίζουν της Νομικής Σχολής στο Βέλγιο Κερδίζουν ένα πτυχίο νομικής στο Βέλγιο δεν απαιτούν από τους φοιτητές να υποβληθεί σε εξετάσεις πριν από την είσοδο που απαιτείται για μερικούς άλλους βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι η ανάμειξη του ολλανδικά, γαλλικά και γερμανικά μερικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Βέλγιο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, έχουν όλες υιοθετήσει κανονισμούς που προβλέπονται από τη διαδικασία της Μπολόνια, η οποία συνεπάγεται το ίδιο είδος Bachelor 's, Μεταπτυχιακό ' s και Διδακτορικό σύστημα που ακολουθείται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η είσοδος για το μπαρ με βελγική επιτρέπεται μετά από πέντε χρόνια μελετώντας δικαίου, ή κατά κερδίζουν ένα Master of Laws (LLM). Δίδακτρα Η κυβέρνηση του Βελγίου ρυθμίζει υψηλότερα τέλη δίδακτρα εκπαίδευσης για όλα τα δημόσια πανεπιστήμια ή κολέγια. Αυτές οι αμοιβές που βασίζονται στην ικανότητα του μαθητή (ή ο φοιτητής 's οικογένεια) να καταβάλει ένα ποσό συμπάσχουν με το εισόδημα. Για παράδειγμα, με χαμηλό εισόδημα (υποτροφία) οι μαθητές λαμβάνουν πλήρη πακέτα οικονομικής βοήθειας και συνήθως πληρώνουν ένα ποσοστό δίδακτρα των 100 ευρώ ($ 135 USD).Οι μαθητές θεωρούνται "μη υποτροφία " πληρώνουν δίδακτρα € 600 ($ 800 δολάρια ΗΠΑ). Για άλλη μια φορά, τα ποσοστά αυτά μπορούν να διαφέρουν από το ένα σχολείο του νόμου στο άλλο. Ευκαιρίες απασχόλησης Πρόσφατα, το ποσοστό ανεργίας στο Βέλγιο μειώθηκε σημαντικά καθώς η ύφεση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει επιτέλους αρχίσει να βελτιώνεται, ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι έχει ζητηθεί από την Τράπεζα της Αγγλία για να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων. Κατά συνέπεια, οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους φοιτητές της Νομικής θέλουν τη δικηγορία στο Βέλγιο θα πρέπει να παραμείνει συνεπής με τη ραγδαία βελτίωση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  414
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  64
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  49
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  49

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  10
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  12
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  4

Σχετικά με Βέλγιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση 's ιδρυτικό μέλος Βέλγιο (Το Βασίλειο του Βελγίου) βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη και φιλοξενεί σημαντικές διεθνείς οργανισμούς, όπως η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Εκπροσωπώντας μια διακριτή πολιτιστική σύνορα που χωρίζει τις χώρες της Λατινικής ευρωπαϊκές και γερμανικές χώρες, το Βέλγιο είναι η πατρίδα γαλλόφωνη Βέλγοι, Ολλανδοί Φλαμανδών Βέλγους, και σε μια γερμανόφωνη κοινότητα. Η γλωσσική πολυμορφία και τη μακρά ιστορία των πολιτικών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε αιώνων συνδυάζονται για να δώσουν ένα σύνθετο Βέλγιο κυβέρνηση αποτελείται από ομοσπονδιακές κοινοβουλευτικές αρχές της δημοκρατικής και συνταγματικής μοναρχίας. Αποτελούμενο από την Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, Βέλγιο 's ομοσπονδιακό κοινοβούλιο περιέχει διορισμένους αντιπροσώπους, εκλεγμένους πολιτικούς και ο βασιλιάς ' s τα παιδιά, που θεωρούνται "γερουσιαστές από το δικαίωμα ".Το Βέλγιο είναι επίσης μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που έχει υποχρεωτικής ψήφου, τα οποία, φυσικά, παρέχει με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά προσέλευσης των ψηφοφόρων. Κεφάλι Βέλγιο 's του κράτους είναι ο βασιλιάς, μολονότι η δύναμή του περιορίζεται από τον διορισμό του πρωθυπουργού (με ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων), μαζί με πολλά άλλα προνόμια. Προέρχονται από δόγματα του Κώδικα ναπολεόντειων, Βέλγιο 's δικαστικό σύστημα υποστηρίζεται από το αστικό δίκαιο, με το Ακυρωτικό Δικαστήριο και το Εφετείο εκπροσωπούν τη χώρα ' s ανώτατα δικαστήρια. Βέλγιο 's Νομικό Σύστημα Τέσσερα επίπεδα των τακτικών δικαστηρίων υπάρχουν στο Βέλγιο: το "Tribunal de première instance " (χαμηλότερο επίπεδο της νεανικής ποινικού και πολιτικού δικαστηρίου), "Tribunal des Juges de Paix " και "Tribunal de Police " --civil και ποινικών δικαστηρίων, αντίστοιχα.Πρόσφατα, η κυβέρνηση πρόσθεσε ένα φορολογικό δικαστήριο ή θάλαμο στο Tribunal de première instance που αποφασίζει αγωγές για θέματα επιχειρήσεων και των προσωπικών φορολογικών. Μόνο ένα βελγικό δικαστήριο έχει μια κριτική επιτροπή - το Cour d 'Διάσκεψη για --which ακούει σοβαρά αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία, απαγωγή και δολοφονία. Τιμωρία για σοβαρά αδικήματα περιλαμβάνουν κατάλληλες ποινές φυλάκισης, όπως καθορίζεται από μια κριτική επιτροπή, δεδομένου ότι η θανατική ποινή έχει καταργηθεί από το 1996. Παρά το γεγονός ότι το βελγικό δίκαιο παρακολουθεί στενά Γαλλία 's σύστημα δικαίου, τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, αν είναι γαλλική ή γερμανική, εξαρτάται σε περίπτωση που το δικαστήριο βρίσκεται στο Βέλγιο. Ωστόσο, και οι δύο γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια των Βρυξελλών.

Απαιτήσεις βίζας

Για υπηκόους εκτός ΕΕ/ΕΟΧ/Ελβετών που θέλουν να σπουδάσουν στο Βέλγιο για περίοδο άνω των 90 ημερών.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Visa D (εθνική βίζα μακράς διαμονής)

Τιμή και νόμισμα

USD 200

Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε 200 $ ή περισσότερα για την επεξεργασία της αίτησής σας για βίζα. Οι χρεώσεις υπόκεινται σε αλλαγές.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Εάν είστε πολίτης ΕΕ/ΕΟΧ/Ελβετός, δεν χρειάζεστε βίζα για σπουδές στο Βέλγιο. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως κύρια απασχόληση στο Βέλγιο, να έχετε επαρκή κεφάλαια για να καλύψετε τα έξοδα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στο Βέλγιο και να έχετε επαρκή ασφαλιστική κάλυψη υγείας.

Εάν είστε υπήκοος από χώρα εκτός ΕΕ/ΕΟΧ/Ελβετίας, πιθανότατα θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για να εγγραφείτε ως φοιτητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκεί για περίοδο μεγαλύτερη των τριών μηνών. Οι φοιτητές από ορισμένες χώρες (όπως οι ΗΠΑ) δεν απαιτείται να λάβουν βίζα για το Βέλγιο εάν η παραμονή τους δεν υπερβαίνει τις 90 ημέρες.

Για να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση για να λάβετε βελγική φοιτητική βίζα, θα πρέπει γενικά να γίνετε δεκτοί σε ένα πρόγραμμα μαθημάτων ή σπουδών από αναγνωρισμένο βελγικό πανεπιστήμιο ή εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι φοιτητές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας πρέπει να λάβουν πιστοποιητικό ακαδημαϊκής αξιολόγησης που εκδίδεται από το Κέντρο Ακαδημαϊκής Αξιολόγησης (APS) προτού εξουσιοδοτηθούν να εγγραφούν σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Βέλγιο. Αυτό το πιστοποιητικό APS απαιτείται για την απόκτηση φοιτητικής βίζας για το Βέλγιο. Η εξέταση αποτελείται από τεχνική αξιολόγηση του πτυχίου σας και συνέντευξη.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Πρεσβεία ή προξενείο του Βελγίου

Θα πρέπει να κάνετε αίτηση για τη φοιτητική σας βίζα στην πρεσβεία ή στο προξενείο του Βελγίου στη χώρα σας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Πριν υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα για το Βέλγιο, πρέπει πρώτα να γίνετε δεκτοί σε κύκλο μαθημάτων σε διαπιστευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα και να πληρώσετε τα τέλη εγγραφής (αυτά θα επιστραφούν εάν η αίτησή σας για βίζα απορριφθεί). Εάν είστε διεθνής φοιτητής, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την πλησιέστερη βελγική πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα σας. Η πρεσβεία θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε φοιτητική βίζα και θα σας καθοδηγήσει στην αίτηση βίζας.

Για την αίτησή σας για φοιτητική βίζα, ενδέχεται να σας ζητηθεί να παρέχετε τα ακόλουθα:

 • έγκυρο διαβατήριο/ταξιδιωτική ταυτότητα·
 • απόδειξη ότι έχετε θέση σε αναγνωρισμένο ίδρυμα·
 • αντίγραφα εκπαιδευτικών πιστοποιητικών·
 • λεπτομέρειες σχετικά με το μάθημα·
 • αποδεικτικά στοιχεία επαρκών κεφαλαίων για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης, σπουδών, υγειονομικής περίθαλψης και επαναπατρισμού (617 ευρώ το μήνα για το έτος σπουδών 2015-2016)·
 • ιατρικό πιστοποιητικό·
 • απόδειξη ότι δεν έχετε ποινικό μητρώο εάν είστε άνω των 21 ετών.

Για να αποδείξετε την αποδοχή σας σε αναγνωρισμένο ίδρυμα, μπορείτε να παρέχετε ένα από τα ακόλουθα:

 • την επίσημη επιβεβαίωση εγγραφής στο πρόγραμμα·
 • μια βεβαίωση που υποδεικνύει ότι έχετε πρόσβαση στις αναμενόμενες μελέτες·
 • αποδεικτικό εγγραφής στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να παράσχετε μια επιστολή που να περιγράφει γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο μάθημά σας, γιατί θέλετε να σπουδάσετε στο Βέλγιο και πώς αυτό θα σας ωφελήσει. Επιπλέον, μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να δείξετε κάποια γλωσσική επάρκεια στη γλώσσα στην οποία θα διδαχθεί το μάθημα.

Εντός οκτώ ημερών από την άφιξή σας στο Βέλγιο, πρέπει να επισκεφτείτε τα τοπικά γραφεία της δημοτικής διοίκησης/δημαρχείο (maison communale/gemeentehuis) για να ζητήσετε την άδεια διαμονής σας και να εγγραφείτε στο μητρώο πληθυσμού του αλλοδαπού.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Για βίζα σπουδών μακράς διαμονής, συνιστάται να κλείσετε ραντεβού στην πρεσβεία τουλάχιστον δύο μήνες πριν την αναχώρησή σας. Για βίζα σύντομης διαμονής, κλείστε ραντεβού τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του μαθήματος. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ανανέωση της άδειας διαμονής σας ετησίως, περίπου 30 έως 45 ημέρες πριν από την ημερομηνία λήξης της.

Χρόνος επεξεργασίας

2 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Εάν είστε αλλοδαπός φοιτητής εγγεγραμμένος σε βελγικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και έχετε έγκυρη άδεια διαμονής, μπορείτε να εργάζεστε έως και 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αρκεί να μην παρεμποδίζει τις σπουδές σας. Θα χρειαστεί να λάβετε μια γραπτή σύμβαση ορισμένου χρόνου από τον εργοδότη σας, η οποία είναι γνωστή ως «φοιτητική σύμβαση εργασίας», και μια άδεια εργασίας τύπου Γ. Διαφορετικά, μπορείτε να εργαστείτε κατά τη διάρκεια των επίσημων πανεπιστημιακών αργιών χωρίς να απαιτείται βελγική άδεια εργασίας.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν έχετε προηγούμενο ποινικό ιστορικό ή εάν έχετε απελαθεί από την ΕΕ. Ένας άλλος λόγος απόρριψης είναι εάν λείπουν ή δεν είναι πλήρη τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι θα είστε φοιτητής.