Keystone logo
Ελβετία

Μελέτη Νόμος σε Ελβετία 2024

Μελέτη σε Ελβετία

Νόμος Πτυχία στην Ελβετία, προκειμένου να γίνει δικηγόρος στην Ελβετία, οι φοιτητές πρέπει να ολοκληρώσουν ένα τριετές πτυχίο Νομικής (LLB). Ωστόσο, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στο μπαρ και αρχίζει πράξη, ένα επόμενα δύο χρόνια Master of Laws είναι επίσης απαραίτητη. Μια εναλλακτική επιλογή η οποία είναι δημοφιλής με πολλούς ξένους φοιτητές είναι η συντομότερη και εξειδικευμένες LLM, η οποία προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις στοχευμένες σε ένα συγκεκριμένο τομέα του δικαίου, όπως η διαιτησία ή τραπεζικού δικαίου. Είναι επίσης δυνατό να συνεχίσει το διδακτορικό του νόμου μετά την ολοκλήρωση της LLB, Δάσκαλος του Νόμου ή / και Επαγγελματική LLM. Οι απόφοιτοι θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσει ένα προς δύο χρόνια μαθητείας με ένα δικηγορικό γραφείο ή δικαστήριο - κατά προτίμηση στο καντόνι στο οποίο σκοπεύουν να ασκήσουν - και να περάσει μια γραπτή και προφορική εξέταση που χορηγείται μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στη Το μπαρ.Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελβετία Η Ελβετία δεν έχει ιδιωτικά ιδρύματα για την εκπαίδευση των δικηγόρων: όλα τα εννέα σχολεία του νόμου που συνδέονται με καντονιών πανεπιστήμια της χώρας. Αυτά περιλαμβάνουν το Πανεπιστήμιο της Λωζάννης, το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, του Πανεπιστημίου της Βέρνης, το Πανεπιστήμιο του Fribourg, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, το Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, το Πανεπιστήμιο του Neuchâtel, το Πανεπιστήμιο του St Gallen και το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Επειδή η Ελβετία είναι η πατρίδα των αμέτρητων διεθνών οργανισμών και των τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και λόγω της ιδιότητάς της ως η γενέτειρα του σημαντική πρόοδο σε πολλούς τομείς της ανθρωπιστικής ανησυχία καθώς και των επιχειρήσεων και των τραπεζών, η Ελβετία παρέχει στους φοιτητές από όλο τον κόσμο με ένα νέο και ολοκληρωμένο παγκόσμια προοπτική. Επιπλέον, η δέσμευση της χώρας 's για την έρευνα αιχμής προσφέρει διεθνείς φοιτητές μια πιο βαθιά κατανόηση των νομικών παγκόσμιες υποθέσεις.Ενώ το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι εμφανώς υψηλό, τα δίδακτρα είναι σχετικά χαμηλή - ιδίως σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο Επιπλέον, υπάρχουν μια σειρά από ευκαιρίες για υποτροφίες που διατίθενται για διεθνείς φοιτητές. Για άλλη μια φορά, τα δίδακτρα μπορεί να διαφέρουν από το ένα ίδρυμα στο άλλο. Λόγω της παγκόσμιας εξέχουσα θέση του στην επιχείρηση και τη χρηματοδότηση, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους δικηγόρους στην Ελβετία, ιδίως στο πρωτογενή τομέα, όπως τράπεζες, την οικονομία και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

  • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

    1030
  • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

    81
  • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

    52
  • Τοπικές συγκοινωνίες

    84

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

  • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

    16
  • Εισιτήριο κινηματογράφου

    21
  • Πίντα τοπικής μπύρας

    7

Σχετικά με Ελβετία

Επισήμως λέγεται η Ελβετική Ομοσπονδία, η Ελβετία βρίσκεται στην δυτική Ευρώπη και συνορεύει με την Ιταλία στα δυτικά, τη Γερμανία προς τα βόρεια, το Λιχτενστάιν και την Αυστρία προς τα ανατολικά και τη Γαλλία στα δυτικά. Βέρνη είναι η πρωτεύουσα της Ελβετίας, μια μεσόγεια χώρα που αποτελείται από 26 καντόνια, ή εδαφικές υποδιαιρέσεις που διαφέρουν ελαφρώς σε διοικητικές διαδικασίες. Η πλειοψηφία του πληθυσμού Ελβετία 's (σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι) ζουν σε μια περιοχή που αναφέρεται ως "Οροπέδιο ", όπου οι πυκνοκατοικημένες πόλεις της Γενεύης και της Ζυρίχης που βρίσκεται. Η Ελβετία είναι γνωστή ως μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Οι κάτοικοι κατέχουν το υψηλότερο ποσό των μη-χρηματοοικονομικών και νομισματικών περιουσιακών στοιχείων κατ 'άτομο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πολίτες του κόσμου. Επιπλέον, τη Γενεύη και τη Ζυρίχη συγκαταλέγονται σταθερά δύο πόλεις που παρουσιάζουν τις καλύτερες βιοτικό επίπεδο μεταξύ όλων των άλλων παγκόσμιων πόλεων.Ελβετία 's σταθερή οικονομία αποδίδεται στην αυτάρκεια του μέσω της γεωργίας και αποτελεσματικές πρακτικές παραγωγής που του επιτρέπουν να εξάγει μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων. Άλλοι τομείς που η Ελβετία δείχνει εξαιρετική οικονομική εμπειρογνωμοσύνη περιλαμβάνουν τον τουρισμό, τις διεθνείς τραπεζικές συναλλαγές, τη μεταφορά, τη βιοτεχνολογία και την έρευνα και την ανάπτυξη. Σε κεντρική τοποθεσία στην καρδιά της Ευρώπης, Ελβετία φημίζεται για την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά της, για να μην αναφέρουμε την εκπληκτική γεωγραφία και την πλούσια ιστορία της ουδετερότητας. Με τρεις μητρικές γλώσσες, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά, μαζί με μια πληθώρα αγγλόφωνων ευκαιρίες σπουδών, η Ελβετία είναι ένας κορυφαίος προορισμός για τους ξένους φοιτητές. Νόμο για το σύστημα της Ελβετίας Με βάση την παράδοση του αστικού δικαίου, η Ελβετία έχει ένα νομικό σύστημα καταστατικό που βασίζονται στην είναι ανεξάρτητη από όλους τους άλλους κλάδους της κυβέρνησης.Όλα νομοθετική εξουσία ανήκει 26 πολιτείες της χώρας, που είναι γνωστή ως καντόνια, εκτός αν δηλώνεται ρητά από το Σύνταγμα ως ανήκουν στις ομοσπονδιακές αρχές. Ο φεντεραλισμός παραμένει θεμελιώδης συνιστώσα του νομικού συστήματος της Ελβετίας.

Απαιτήσεις βίζας

  1. Θεώρηση C – για σύντομα μαθήματα (καλοκαιρινά σχολεία, σχολεία ξένων γλωσσών) που διαρκούν έως και τρεις μήνες.
  2. Βίζα D – για μαθήματα που διαρκούν περισσότερο από τρεις μήνες.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Γ βίζα? βίζα D

Τιμή και νόμισμα

EUR 0

Για φοιτητική βίζα, η αίτηση είναι δωρεάν. ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Αν και η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ, επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να φοιτούν στο πανεπιστήμιο της χώρας. Οι φοιτητές που δεν έχουν υπηκοότητα ΕΕ/ΕΟΧ πρέπει να επικοινωνήσουν με την ελβετική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα καταγωγής τους για να υποβάλουν αίτηση για βίζα πριν εισέλθουν στη χώρα.

Για μαθήματα διάρκειας έως και τριών μηνών – καλοκαιρινά μαθήματα, σχολές ξένων γλωσσών – μπορεί να χρειαστείτε βραχυπρόθεσμη βίζα Σένγκεν C. για μαθήματα άνω των τριών μηνών, μπορεί να χρειαστείτε μακροπρόθεσμη εθνική βίζα D.

Δεν μπορείτε να έρθετε στην Ελβετία με τρίμηνη τουριστική βίζα και να την αλλάξετε σε άδεια φοιτητικής διαμονής αφού φτάσετε στην Ελβετία. Έτσι, ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε βίζα εισόδου, όπως υπήκοοι Αυστραλίας, Καναδάς, Νέας Ζηλανδίας, Ιαπωνίας, Μαλαισίας ή Σιγκαπούρης, θα πρέπει και πάλι να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής πριν φτάσετε εάν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερο από 90 ημέρες.

Όλοι οι ξένοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της ΕΕ/ΕΖΕΣ, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής σε Γραφείο Εγγραφής Κατοίκων εντός 14 ημερών από την άφιξή τους στην Ελβετία.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ελβετική πρεσβεία ή προξενείο

Θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για βίζα μέσω της ελβετικής πρεσβείας ή του προξενείου στη χώρα σας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Όταν λάβετε επιβεβαίωση αποδοχής από ελβετικό πανεπιστήμιο ή ιδιωτικό σχολείο, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την ελβετική πρεσβεία στη χώρα σας για πληροφορίες σχετικά με τις διατυπώσεις εισόδου στην Ελβετία. Θα πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε επαρκή οικονομικά μέσα για να συντηρήσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια φόρμα αίτησης και να υποβάλετε δικαιολογητικά στα γαλλικά, γερμανικά ή αγγλικά, επομένως ίσως χρειαστεί να μεταφράσετε τα έγγραφά σας.

Για βραχυπρόθεσμες βίζες Σένγκεν C, η τεκμηρίωση περιλαμβάνει:

  • έγκυρο διαβατήριο/ταξιδιωτική ταυτότητα·
  • απόδειξη επαρκών οικονομικών πόρων για την κάλυψη των δαπανών σας όσο βρίσκεστε στην Ελβετία.
  • υγειονομική περίθαλψη/ασφάλιση ατυχήματος·
  • επιβεβαίωση των κρατήσεων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένων των καταβληθέντων διδάκτρων·

εάν είστε κάτω των 18 ετών, πιστοποιητικό γέννησης και εξουσιοδότηση να ταξιδέψετε εάν έρθετε μόνοι σας στην Ελβετία ή αντίγραφα των βίζας των γονέων εάν θα σας συνοδεύουν.

Για μια μακροπρόθεσμη βίζα D, τα έγγραφα θα περιλαμβάνουν:

  • έγκυρο διαβατήριο/ταξιδιωτική ταυτότητα·
  • απόδειξη επαρκών οικονομικών πόρων για την κάλυψη των εξόδων σας όσο βρίσκεστε στην Ελβετία, είτε εσείς είτε είστε χορηγός, όπως αντίγραφα τραπεζικών κινήσεων ή επιστολή από την τράπεζα.
  • αποδεικτικό ασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης που περιλαμβάνει κάλυψη για ατυχήματα·
  • επιστολή κινήτρων που περιγράφει γιατί θέλετε να έρθετε στην Ελβετία για σπουδές και πώς αυτό θα είναι επωφελές για την καριέρα σας.
  • επιβεβαίωση εγγραφής σε αναγνωρισμένο ελβετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα·
  • επιβεβαίωση των τελών μαθημάτων που καταβλήθηκαν.
  • το βιογραφικό σας·
  • αντίγραφα προηγούμενων εκπαιδευτικών πιστοποιητικών και διπλωμάτων·
  • μια υπογεγραμμένη επιστολή που επιβεβαιώνει ότι θα φύγετε από την Ελβετία στο τέλος του μαθήματος.

Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να συμμετάσχετε σε ένα τεστ γλώσσας για να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μεταπτυχιακές σπουδές, θα πρέπει να προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία ότι έχετε γίνει δεκτός σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και ότι έχετε τα κατάλληλα προσόντα, επαρκή οικονομικά μέσα και κάπου για να ζήσετε.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στην ελβετική πρεσβεία ή στο προξενείο στην περιοχή σας αμέσως μόλις λάβετε την επιστολή αποδοχής από το ελβετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Θα πρέπει να προγραμματίσετε το ραντεβού για μια συνέντευξη βίζας 6 μήνες πριν από την έναρξη των σπουδών σας, αλλά το αργότερο δέκα εβδομάδες πριν από την αναχώρησή σας.

Οι χρόνοι διεκπεραίωσης για τις αιτήσεις βίζας βραχείας διαμονής είναι 10-15 ημέρες. και οκτώ έως δέκα εβδομάδες για βίζες μακράς διαμονής.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του μαθήματος σας. Η άδεια διαμονής δίνεται για ένα έτος και μπορεί να ανανεωθεί.

Χρόνος επεξεργασίας

10 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Μπορείτε να αναλάβετε εργασία μερικής απασχόλησης έως και 15 ώρες την εβδομάδα σε θητεία και με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά μόνο αφού έχετε ζήσει στην Ελβετία για έξι μήνες.

Εάν είστε ήδη κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από ξένο πανεπιστήμιο και βρίσκεστε στην Ελβετία και εργάζεστε για το ελβετικό πανεπιστήμιο ή ινστιτούτο σας, δεν χρειάζεται να περιμένετε έξι μήνες, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά αμέσως. Ο εργοδότης σας θα χρειαστεί να πάρει άδεια εργασίας για εσάς. Θα χρειαστεί να διατηρήσετε την ιδιότητα του φοιτητή πλήρους απασχόλησης και να δείξετε ότι συνεχίζετε να σημειώνετε πρόοδο στις σπουδές σας.

Μετά την αποφοίτησή τους, οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να μείνουν στην Ελβετία για έξι μήνες για να αναζητήσουν εργασία.

Ωρες την εβδομάδα

15

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.