Keystone logo
Ελληνική Δημοκρατία

Μελέτη Νόμος σε Ελληνική Δημοκρατία 2024

Μελέτη σε Ελληνική Δημοκρατία

Κερδίζουν της Νομικής Σχολής στην Ελλάδα Το πτυχίο Master of Δίκαιο (LLM) είναι σε προχωρημένο βαθμό που μπορεί να ληφθεί μετά την απόκτηση πτυχίο 's του πτυχίο Νομικής (LLB). Παρά το γεγονός ότι ένα LLM δεν είναι απαραίτητο να έχουν προκειμένου να δικηγορία στην Ελλάδα, είναι επιθυμητό από δικηγορικά γραφεία κατά την πρόσληψη φοιτητές φρέσκο ​​από ένα πρόγραμμα δικαίου και μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις για τους φοιτητές που θέλουν να ασκήσουν ένα συγκεκριμένο τομέα του δικαίου. Οι περισσότεροι φοιτητές λαμβάνουν μεταξύ πέντε και έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί LLB και LLM βαθμούς τους. Μετά την αποφοίτησή του από ένα πρόγραμμα νόμο, οι μαθητές είναι σε θέση να λάβει τη γραμμή εξετάσεις μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης διάρκειας 18 μηνών με ένα δικηγορικό γραφείο ή ανεξάρτητο δικηγόρο. Η ελληνική εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου αποτελείται από προφορικές και γραπτές ενότητες που αφορούν τις ποινικές, αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Οι μαθητές που θέλουν τη δικηγορία στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η γραμμή εξετάσεις δίνεται στην ελληνική γλώσσα.Δίδακτρα για τον ΕΟΧ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μαθητές δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα σε φοιτούν σε δημόσια σχολεία ή πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα δίδακτρα μπορεί να χρεωθεί για ορισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα. Μη Ευρωπαίοι φοιτητές θα πρέπει να καταβάλλουν ένα τέλος κάθε έτους, η οποία περιλαμβάνει εγχειρίδια, εργαστήριο αμοιβές, κλπ Ευκαιρίες Απασχόλησης Πτυχιούχων Έλληνες δικηγόροι απολαμβάνουν υψηλή κοινωνική και επιχειρηματική κατάσταση, ειδικά όταν εξάσκηση σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Επί του παρόντος, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για δικηγόρους και κυβερνητικούς ιδιωτική εταιρεία και όχι από τα δικηγορικά γραφεία που ειδικεύονται σε ένα μόνο είδος του νόμου.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  248
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  69
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  30
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  30

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  8
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  8
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  4

Σχετικά με Ελληνική Δημοκρατία

Κοινή χερσαία σύνορα με την Τουρκία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Αφρικής, της Ευρώπης και της Δυτικής Ασίας και είναι ένα από τα πιο επισκέφθηκε χώρες του κόσμου. Με το γραφικό ακτές της, ορεινό τοπίο και τα αρχαία ιστορικά μνημεία που χρονολογούνται από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Μια δημοκρατική και πολύ ανεπτυγμένη χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, Ελλάδα υψηλά ποσοστά στο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης και έχει τη μεγαλύτερη οικονομία στα Βαλκάνια. Ελλάδα οδηγείται από έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος διορίζεται από την Ελληνική Βουλή εκλέγεται από τους Έλληνες πολίτες. Ελλάδα 's σύνταγμα εγγυάται τις πολιτικές ελευθερίες και τα άλλα δικαιώματα παρόμοια με εκείνα που περιλαμβάνονται σε άλλα δημοκρατικά συντάγματα. . Οι πολιτικές διεργασίες θεσπίστηκαν και εφαρμόστηκαν από τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος (που περιορίζεται σε ορισμένες νομοθετικές λειτουργίες) και το υπουργικό συμβούλιο ελληνική έννομη τάξη η Ελληνική έχει τρεις διαφορετικές δικαστήρια: διοικητικές, αστικές και ποινικών δικαστηρίων.Ονομάζεται «Άρειο Πάγο», το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι το ανώτατο δικαστήριο του διοικητικού δικαίου και ο Άρειος Πάγος είναι το ανώτατο δικαστήριο του ποινικού και αστικού δικαίου. Οι αστικές υποθέσεις αρχικά ακουστεί από τα δικαστήρια του Πρωτοδικείου και, στη συνέχεια, μπορεί να προχωρήσει στα Εφετεία. Αποφάσεις που εκδίδονται από το Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι αμετάκλητη. Το ποινικό δίκαιο περιλαμβάνει κακουργήματα, πλημμελήματα και παραβάσεων (ακουστεί ένας δικαστής 's γήπεδο). Τα πλημμελήματα και κακουργήματα ακουστεί στο Πρωτοδικείο δικαστηρίων και, αν είναι απαραίτητο, Εφετεία. Οι δικαστές κυβερνών πάνω από ελληνικά δικαστήρια δοθεί θητεία ζωή μετά από μια περίοδο δοκιμαστικής υπηρεσίας δύο ετών. Δεν έχουν πρόσβαση σε υπαλλήλους του νόμου και να εκτελέσει όλες εκδίκασης ίδιοι εργάζονται. Μόνο οι πιο αφοσιωμένοι και έμπειρους Έλληνες δικηγόρους που έχουν επιλεγεί για δικαστικές θέσεις που απαιτούν περνώντας εξετάσεις που δημιουργούνται από την "Αρείου Πάγου " (Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδα).Νέα δικαστές πρέπει επίσης να παρακολουθήσουν μαθήματα στη Σχολή του Δικαστικού Εκπαίδευσης που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για ένα έτος. Στη συνέχεια, αυτοί διορίζονται σε ελληνικό περιφερειακό δικαστήριο όπου έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν σε άλλα δικαστήρια μετά την απόκτηση πολλά χρόνια εμπειρίας στο συγκεκριμένο δικαστήριο.

Απαιτήσεις βίζας

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα (Εθνική βίζα – τύπος Δ)

Τιμή και νόμισμα

EUR 150

Το τέλος φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη χώρα και μπορεί να είναι περίπου 150 EUR. Η τιμή ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι πολίτες της ΕΕ/ΕΟΧ δεν χρειάζονται βίζα για να σπουδάσουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, εάν προέρχεστε από χώρα εκτός ΕΕ, πρέπει να αποκτήσετε φοιτητική βίζα. Μια λίστα με τις χώρες που απαιτούν ή δεν απαιτούν βίζα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring -visa.html

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ελληνικό προξενείο

Πρέπει να κάνετε αίτηση για τη φοιτητική σας βίζα μέσω του ελληνικού προξενείου που έχει δικαιοδοσία για τη μόνιμη κατάσταση διαμονής σας. Τα περισσότερα προξενεία απαιτούν να υποβάλετε την αίτησή σας αυτοπροσώπως.

Δικτυακός τόπος:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Κανονικά, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης για βίζα για μακροχρόνια παραμονή στην Ελλάδα
 • Μια πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου
 • Διαβατήριο που πρέπει:

• να έχει ισχύ που υπερβαίνει κατά τρεις μήνες την ημερομηνία λήξης της διάρκειας της θεώρησης
• να έχει τουλάχιστον δύο κενές σελίδες
• έχουν εκδοθεί εντός των προηγούμενων δέκα ετών

 • Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου, πρόσφατο και δεόντως επικυρωμένο
 • Πιστοποιητικό ιατρικής καταλληλότητας
 • Ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση

Απαιτούνται επιπλέον έγγραφα:

 • Επιστολή εγγραφής και πληρωμή τέλους\
 • Βεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας ότι το εκπαιδευτικό ίδρυμα κατέχει έγκυρη άδεια και είναι εγγεγραμμένο στα σχετικά μητρώα
 • Απόδειξη επαρκούς γνώσης της αγγλικής γλώσσας
 • Απόδειξη επαρκών κεφαλαίων για την κάλυψη εξόδων διαβίωσης, κόστους σπουδών και επαναπατρισμού (συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης υποτροφίας)

Εντός 40 ημερών από την άφιξή σας στην Ελλάδα, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής στο Τμήμα Μετανάστευσης. Συνήθως απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Έντυπο Αίτησης για Άδεια Διαμονής
 • Πιστοποιητικό Ιατρικής Ασφάλισης, που εκδίδεται από Ελληνική ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική εταιρεία
 • Ιατρικό πιστοποιητικό, εκδοθέν από ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο (CXR, Mantoux test)
 • Απόδειξη πληρωμής τέλους Άδειας Διαμονής (η πληρωμή γίνεται στο Δημαρχείο)
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου
 • Επιστολή εγγραφής φοιτητή που επιβεβαιώνει ότι ο φοιτητής είναι εγγεγραμμένος στο Mediterranean College
 • Τραπεζικό αντίγραφο που να επιβεβαιώνει ότι ο φοιτητής έχει επαρκές χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Θα πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας 8-12 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη άφιξή σας στην Ελλάδα.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών σας. Η ανανέωση της άδειας διαμονής είναι ετήσια.

Χρόνος επεξεργασίας

12 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Εάν είστε από την ΕΕ/ΕΟΧ, σας επιτρέπεται να εργαστείτε.

Εάν είστε εκτός ΕΕ/ΕΟΧ, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άδεια που σας επιτρέπει να κάνετε κάποια εργασία μερικής απασχόλησης ενώ σπουδάζετε, για να στηρίξετε τον εαυτό σας οικονομικά. Όταν τελειώσετε με τις σπουδές σας, ωστόσο, αυτή η άδεια μερικής απασχόλησης δεν μπορεί να μετατραπεί σε κανονική, ακόμα κι αν βρείτε έναν εργοδότη να σας προσλάβει με πλήρη απασχόληση. Θα πρέπει ακόμα να υποβάλετε ξεχωριστή αίτηση για βίζα εργασίας.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.