Keystone logo
Κίνα

Μελέτη Νόμος σε Κίνα 2024

Μελέτη σε Κίνα

Νομική Εκπαίδευση στην Κίνα πανεπιστήμια προσφέρουν τρία προγράμματα του νόμου χρόνο στην Κίνα. Μετά την αποφοίτησή του, ο μαθητής χρειάζεται δύο ή περισσότερα χρόνια εργασιακή εμπειρία στο νομικό τομέα, πριν να είναι επιλέξιμες για να λάβουν μέρος σε εξετάσεις που προσφέρεται μόνο δύο φορές το χρόνο. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των απαιτήσεων αυτών, ο φοιτητής μπορεί να υποβάλει αίτηση για μια δικηγόρος 'άδεια και το δίκαιο πρακτική της στην Κίνα. Ωστόσο, ο καθένας εργάζεται ως πληρεξούσιος ή δικαστή για τουλάχιστον τρία έτη μπορεί να πάρει τη γραμμή εξέταση και να γίνει δικηγόρος. Με άλλα λόγια, να γίνει δικηγόρος στην Κίνα δεν απαιτεί κατ 'ανάγκη πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δίδακτρα Πολλές διεθνείς φοιτητές επιλέγουν να κερδίσουν ένα πτυχίο στην Κίνα, λόγω του χαμηλού κόστους των διδάκτρων. Τα δίδακτρα για ένα προπτυχιακό πρόγραμμα τρία ή τέσσερα χρόνια είναι μεταξύ 11.000 και 40.000 γιουάν ($ 2000 έως $ 6 000 δολάρια ΗΠΑ). Μεταπτυχιακά προγράμματα δεν είναι πολύ υψηλότερες και έχουν ένα μέσο κόστος 25.000 έως 30.000 γιουάν.Για άλλη μια φορά, αυτό μπορεί να διαφέρει από το ένα σχολείο στο άλλο.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  325
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  17
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  11
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  26

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  5
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  6
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  0.9

Σχετικά με Κίνα

Οι άνθρωποι 's Δημοκρατίας της Κίνας φιλοξενεί περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, με εκτιμώμενο πληθυσμό 1,4 δισ. Εκτός του ότι είναι ο κόσμος 's δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία, η Κίνα είναι επίσης ο μεγαλύτερος εξαγωγέας / εισαγωγέας αγαθών και υπήρξε μέλος των Ηνωμένων Εθνών από το 1971. Παρά το γεγονός ότι η Κίνα έχει επικεντρωθεί σε πιο καπιταλιστική, με προσανατολισμό στην αγορά μεταρρυθμίσεις από το 1980 , οι φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν δικαίου στην Κίνα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που πολλοί Κινέζοι πολίτες ασχολούνται τακτικά με, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ελέγχου. Κίνα 's νομικό σύστημα Το δικαστικό σύστημα του Λαού ' s Δημοκρατίας της Κίνας είναι σύνθετη και αποτελείται βασικά από το Ανώτατο Λαϊκό 's "Procuratorate ", οι άνθρωποι ' s procuratorates, οι άνθρωποι 's δικαστήρια και το Ανώτατο Λαϊκό ' s Court. Σύμφωνα με το άρθρο 129 του κινεζικού συντάγματος, μια Procuratorate είναι η "όργανο του Κράτους για την νομική εποπτεία " και μοιάζει με την θέση που απεικονίζεται με ένα U.Σ εισαγγελέας. Ωστόσο, μια κινεζική Procuratorate έχει αρχή που εκτείνεται πέρα από την απλή διερεύνηση και την έναρξη ασκήσεως της προσφυγής και επιτρέπει την εποπτεία και την εκτέλεση των δικαστηρίων και των δικαστικών αποφάσεων, καθώς και τη λειτουργία του κινεζικές φυλακές. Λόγω της Κίνας 's τεράστιες αγροτικές περιοχές, το δικαστικό τους σύστημα είναι ιεραρχικό στο ότι η βασική Άνθρωποι ' s Δικαστήρια κατέχουν πάνω από 3000 δικαστήρια σε κάθε νομό, οι οποίες υποδιαιρούνται σε περισσότερες από 15.000 μικρότερες οντότητες που ονομάζεται "ανθρώπους 's δικαστήρια " . Αυτά τα δικαστήρια μπορούν να βρεθούν σε χωριά και πόλεις διαστίζοντας την κινεζική ύπαιθρο. Επιπλέον, ο αριθμός των ειδικευμένων δικαστηρίων είναι σε εκατοντάδες, με κάθε ένα από αυτά τα δικαστήρια που ασχολούνται με τα θέματα των δασών, των θαλάσσιων προβλήματα, τις σιδηροδρομικές μεταφορές και το PLA (Άνθρωποι 's Απελευθερωτικού Στρατού). Νομικό σύστημα της Κίνας 's διαφέρει πλέον σε περίοπτη θέση στο γεγονός ότι δεν τηρούν την έννοια της νομολογίας.Αντ 'αυτού, οι περισσότερες δικαστικές υποθέσεις δεν δεσμεύονται σε άλλα δικαστήρια ' αποφάσεις και μπορεί να παρουσιάσουν τις δικές τους μοναδικές ψηφίσματα. Μερικοί άνθρωποι 's δικαστές μπορεί να προσπαθήσει να ακολουθήσει προηγουμένως συσταθεί νομικές ερμηνείες, αλλά αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το δικαστή ' s πεποιθήσεις σχετικά με νομολογία. Κινεζική ποινική νομοθεσία υπαγορεύει ότι η μεταρρύθμιση μάλλον φυλακίζοντας τους υπότροπους είναι προτιμότερο και περιλαμβάνει καταδίκη καταδικασθέντες εγκληματίες σε δεξιότητες, την εκπαίδευση και την κατάρτιση εργατικού δυναμικού, όπως περιγράφεται από την τροποποιημένη Ποινικού Δικαίου Κώδικα του 1997.

Απαιτήσεις βίζας

 • X1 Visa - χορηγείται σε όσους πηγαίνουν στην Κίνα για σπουδές για περισσότερο από 6 μήνες.
 • X2 Visa - χορηγείται σε όσους πηγαίνουν στην Κίνα για σπουδές για περίοδο μικρότερη των 6 μηνών.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα (Βίζα Χ1, Βίζα Χ2)

Τιμή και νόμισμα

Το τέλος αίτησης φοιτητικής βίζας ποικίλλει ανάλογα με την εθνικότητα σας, τον αριθμό των απαιτούμενων εισόδων, τη χώρα στην οποία υποβάλλετε αίτηση και εάν θέλετε μια γρήγορη υπηρεσία. Τα τέλη μπορεί να είναι περίπου $30 έως $150.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Κάθε αλλοδαπός φοιτητής που σκοπεύει να σπουδάσει στην Κίνα θα πρέπει να αποκτήσει φοιτητική βίζα για την Κίνα (βίζα Χ). Αυτή η βίζα χορηγείται σε όσους φοιτητές έχουν ήδη γίνει δεκτοί για εισαγωγή από αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κίνα.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Κινεζική Πρεσβεία ή Προξενείο ή στην κινεζική διπλωματική αποστολή

Μπορείτε να υποβάλετε το έντυπο της αίτησης βίζας στην Κινεζική Πρεσβεία ή Προξενείο ή στην κινεζική διπλωματική αποστολή στη χώρα σας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να έρθετε προσωπικά για την υποβολή, μπορείτε να το στείλετε μέσω ταξιδιωτικού γραφείου ή γραφείο βίζας για υποβολή εκ μέρους σας. Να θυμάστε ότι οι αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικά δεν γίνονται δεκτές από τις περισσότερες Πρεσβείες ή Προξενεία της Κίνας.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Μπορείτε να κατεβάσετε τη φόρμα θεώρησης από εδώ: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Συμπληρώστε προσεκτικά και με ακρίβεια τη φόρμα αίτησης θεώρησης στον υπολογιστή σας. Εκτυπώστε τη συμπληρωμένη αίτηση και υπογράψτε την. Να θυμάστε ότι η εκτύπωση της φόρμας αίτησης είναι απαραίτητη, καθώς τα χειρόγραφα έντυπα δεν είναι αποδεκτά. Σημειώστε ότι δεν επιτρέπεται αλλαγή ή διόρθωση στην έντυπη φόρμα.

Τα ακόλουθα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν στην Κινεζική Πρεσβεία ή Προξενείο:

 1. Πρωτότυπο διαβατήριο με τουλάχιστον έξι μήνες υπολειπόμενης ισχύος και κενές σελίδες βίζας και φωτοαντίγραφο της σελίδας δεδομένων του διαβατηρίου και της σελίδας φωτογραφίας, εάν είναι ξεχωριστή.
 2. Ένα συμπληρωμένο Έντυπο Αίτησης Βίζας με έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου που τραβήχτηκε πρόσφατα (γυμνό κεφάλι, ολόκληρο πρόσωπο) σε ανοιχτόχρωμο φόντο.
 3. Απόδειξη νόμιμης παραμονής ή διαμονής (ισχύει για όσους δεν υποβάλλουν αίτηση για βίζα στη χώρα υπηκοότητάς τους)
 4. Πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο της Επιστολής Εισαγωγής που εκδόθηκε από σχολείο ή άλλους φορείς στην Κίνα.
 5. Πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο της «Αίτησης Βίζας για Σπουδές στην Κίνα» (Έντυπο JW201 ή Έντυπο JW202).

Μετά την άφιξη: Οι κάτοχοι βίζας X1 πρέπει να εγγραφούν στο τοπικό Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας (PSB) εντός 30 ημερών από την άφιξή τους στην Κίνα και να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή άδεια παραμονής στην Κίνα από το τοπικό PSB. Οι κάτοχοι X2 θα παραμείνουν στην Κίνα εντός της περιόδου που αναφέρεται στη θεώρηση και δεν είναι απαραίτητο να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή άδεια διαμονής.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα τουλάχιστον μερικές εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία ταξιδιού σας για να έχετε αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία αίτησης για να συμμετάσχετε στο μάθημά σας. Ο κανονικός χρόνος επεξεργασίας είναι 4 εργάσιμες ημέρες. Εάν θέλετε να παραλάβετε τη βίζα σας νωρίτερα, διατίθενται express service και rush service με επιπλέον χρέωση.

Η βίζα X1 εκδίδεται συνήθως για πολλαπλές εισόδους με ισχύ έως και 5 έτη. Η βίζα X2 εκδίδεται συνήθως για μία είσοδο με ισχύ έως και 6 μήνες.

Χρόνος επεξεργασίας

4 Days

Ευκαιρίες εργασίας

Οι αλλοδαποί φοιτητές επιτρέπεται να κάνουν μερική απασχόληση στην Κίνα. Το πανεπιστήμιο θα πρέπει να εκδώσει Επιστολή συγκατάθεσης. η μονάδα/η εταιρεία πρόσληψης πρέπει να εκδώσει Πιστοποίηση. το αστυνομικό τμήμα θα σημειώσει στη βίζα σας "Μερική απασχόληση, Μερική φοίτηση".

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν κάνετε αίτηση για φοιτητική βίζα στην Κίνα:

 • Μην επιχειρήσετε να υποβάλετε το έντυπο αίτησης για φοιτητική βίζα αποστέλλοντάς το μέσω ταχυδρομείου, καθώς δεν θα γίνει αποδεκτό.
 • Μην προσκομίζετε πλαστά έγγραφα για τη φοιτητική σας βίζα.
 • Μην κρύβετε ή παραποιείτε γεγονότα στην αίτησή σας για βίζα.