Keystone logo
Νορβηγία

Μελέτη Νόμος σε Νορβηγία 2024

Μελέτη σε Νορβηγία

Νόμος Πτυχία στη Νορβηγία Ένα πενταετές, Σχολή Δίκαιο πρόγραμμα που οδηγεί σε έναν κύριο θ rettsvitenskap (Master of Νομολογία) είναι το πιο σημαντικό δικηγόροι βαθμό μπορεί να κερδίσει στη Νορβηγία. Παρόμοια με ένα Master of Laws, ο πλοίαρχος i rettsvitenskap αντικατέστησε πρόσφατα τον παλιό Υποψήφιος του βαθμού νόμου που δημιουργήθηκε αρχικά το 1736. Το LLM είναι ο μόνος βαθμός που απαιτείται για να τύχουν οι μαθητές να εργάζονται ως δικηγόροι στη Νορβηγία. Ωστόσο, οι απόφοιτοι του προγράμματος LLM δεν υποβιβαστεί σε θέσεις δικηγόρος. Μπορούν επίσης να δεχθεί υψηλά ιστάμενους απασχόλησης στη νορβηγική Αστυνομία, να χρησιμεύσει ως ένας δικαστής δικηγόρος ή να δέχονται διάφορες θέσεις στον τομέα των δημοσίων υπαλλήλων. Το νομικό επάγγελμα στη Νορβηγία είναι ένα "ενωμένη ", διότι όλοι οι άνθρωποι που απασχολούνται σε νομικά επαγγέλματα έχουν λάβει τον ίδιο τύπο εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους του προγράμματος που τους LLM, οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσει μια διατριβή και να εγγραφούν σε προχωρημένους, μαθήματα επιλογής.Επιπλέον, οποιοσδήποτε μελετά για την Σχολή του βαθμού του νόμου έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν ένα μεταπτυχιακό 's στην εγκληματολογία ή την κοινωνιολογία του δικαίου. Ph.D., διδακτορικού και licentiate βαθμός είναι επίσης διαθέσιμα για τους φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε νομική έρευνα ή να διδάξουν σε ένα Νορβηγικό Πανεπιστήμιο. Νορβηγικά πανεπιστήμια που προσφέρουν Νομική Σχολή Πτυχία Το Πανεπιστήμιο του Όσλο προσφέρει προγράμματα fakultet Det juridiske καθώς και το Πανεπιστήμιο του Τρόμσο και το Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν. Το Πανεπιστήμιο του Τρόμσο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων που επιτρέπει στους μαθητές να μεταφέρουν τυχόν πιστώσεις που αποκτούν στο UT στο σπίτι-με βάση τα πανεπιστήμια. Δίδακτρα Διεθνούς και οι Νορβηγοί φοιτητές δεν πληρώνουν δίδακτρα. Η νορβηγική κυβέρνηση θεωρεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση να είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχή επιτυχία της Νορβηγίας και χρηματοδοτούν δημοσίως το 98 τοις εκατό του συνόλου των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Μόνο ιδιωτική επιχείρηση κολέγια χρεώνουν δίδακτρα στη Νορβηγία.Ωστόσο, η χρέωση των 400 έως 600 ΝΟΚ ανά εξάμηνο απαιτείται πριν οι μαθητές μπορούν να λάβουν τις τελικές εξετάσεις. Η αμοιβή τους παρέχει, επίσης, συμμετοχή σε φοιτητικές ενώσεις που παρέχουν οφέλη, όπως οι υπηρεσίες υγείας, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, παροχής συμβουλών και βοήθειας στέγασης.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  546
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  64
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  48
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  68

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  11
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  13
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  9

Σχετικά με Νορβηγία

Γεμάτο ιστορία των Βίκινγκ και το σπίτι για να τα πιο όμορφα φιόρδ του κόσμου, του Βασιλείου της Νορβηγίας συνεχίζει να καταλαμβάνουν υψηλή θέση στις λίστες από τις πιο πλούσιες και πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο. Η Νορβηγία είναι μια συνταγματική μοναρχία συνορεύει γη-σοφός από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Ρωσία και τη Δανία. Μοιράζεται επίσης θαλάσσια σύνορα με τη Γροιλανδία, την Ισλανδία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία μέσω της Θάλασσας του Μπάρεντς, η Νορβηγική Θάλασσα και τη Βόρεια Θάλασσα. Η Νορβηγία είναι τέταρτη στον κόσμο όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα και πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κορυφαία κατάταξη στο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Επιπλέον, η Νορβηγία έχει οριστεί από το Δείκτη δημοκρατία να είναι η πιο δημοκρατική χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρήσιμες πληροφορίες Σχετικά με τη Νορβηγία • Ιδρύθηκε το 1000 μ.Χ., το Όσλο είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας και της οικονομικής / κεφαλαίου από το κράτος, καθώς και.• Η Νορβηγία είναι πλούσια σε φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τα θαλασσινά, τα ορυκτά και αποθεμάτων γλυκού νερού, όλοι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ικανότητά της να προσφέρει επιδοτούμενα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθολική υγειονομική περίθαλψη, ένα εξαιρετικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και σταθερά χαμηλά ποσοστά ανεργίας. • Παρά το γεγονός ότι η Νορβηγία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατηρεί στενούς δεσμούς με την ΕΕ. Η Νορβηγία είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ, του ΠΟΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος). • Η Νορβηγία έχει δύο επίσημες γλώσσες: η διάλεκτος Μπόκμαλ νορβηγικά και Nynorsk Νορβηγικά. Διάλεκτο Μπόκμαλ ομιλείται από την πλειονότητα των Νορβηγών ενώ Nynorsk ομιλείται από τη φινλανδική και τη Σάμη-μιλώντας μειονότητες. • Η νορβηγική κορώνα (πληθυντικός κορώνες) είναι η χώρα 's νομισματική μονάδα. Έξι κορώνες ισούται με $ 1 USD και ένα συμβολικό ευρώ ισούται με οκτώ κορώνες. Τι είναι το σύστημα του νόμου στη Νορβηγία 's δικαστικό σύστημα Χώρα; είναι παρόμοια με το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ.Τα περιφερειακά δικαστήρια έχουν τη λιγότερη δύναμη, ακολουθούμενο από το Εφετείο και τ Ανώτατο Δικαστήριο. Δικαστές που εκδικάζουν έφεση και περιφερειακά δικαστήρια μπορούν να είναι ένα από τα τρία είδη δικαστών: επαγγελματίες δικαστές, λαϊκών δικαστών ή συν-κριτές. Επαγγελματική δικαστές έχουν τα προσόντα δικηγόρων, οι οποίοι έχουν αποκτήσει νομική εμπειρία μέσα από την πολύχρονη υπεράσπιση ή δίωξη των ατόμων στα δικαστήρια Νορβηγία. Τοποθετήστε και συν-κριτές είναι μη-δικηγόρων, οι οποίοι έχουν διοριστεί σε θέση δικαστή σε μια περιοχή ή εφετείο.

Απαιτήσεις βίζας

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα (Άδεια Φοιτητικής Διαμονής)

Τιμή και νόμισμα

USD 650

Το τέλος επεξεργασίας της Νορβηγικής φοιτητικής βίζας είναι περίπου 650$. Το τέλος ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Εάν προέρχεστε από μία από τις σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Ισλανδία) δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να σπουδάσετε στη Νορβηγία για περισσότερους από έξι μήνες, πρέπει να παρουσιαστείτε σε μια εφορία στη Νορβηγία για έλεγχο ταυτότητας και να αναφέρετε τη μετακόμισή σας στη Νορβηγία.

Εάν προέρχεστε από χώρες εντός της περιοχής ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΣ, μπορείτε να σπουδάσετε στη Νορβηγία για έως και 90 ημέρες χωρίς να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής. Ωστόσο, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής για διαμονές άνω των 90 ημερών, ήδη στη Νορβηγία.

Εάν προέρχεστε από χώρες εκτός της ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΣ, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής πριν έρθετε στη Νορβηγία.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Νορβηγική Πρεσβεία ή Προξενείο

Αφού λάβετε την επιστολή εισδοχής σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την πλησιέστερη Νορβηγική Πρεσβεία ή Προξενείο για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για άδεια σπουδών και να υποβάλετε αίτηση από τη χώρα καταγωγής σας.

Ενώ ορισμένοι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά από τη Νορβηγία ή μέσω μιας νορβηγικής πρεσβείας, οι περισσότεροι φοιτητές θα πρέπει να παραδώσουν μια έντυπη αίτηση στην πλησιέστερη νορβηγική πρεσβεία ή προξενείο.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Όταν παραδώσετε το έντυπο αίτησης για άδεια φοιτητικής διαμονής, πρέπει επίσης να προσκομίσετε το διαβατήριό σας, μαζί με άλλα απαραίτητα έγγραφα. Θα χρειαστεί να υποβάλετε:

 • Αποδεικτικό εισαγωγής σε εγκεκριμένο πρόγραμμα πλήρους φοίτησης
 • Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης
 • Απόδειξη πληρωμής του τέλους αίτησης
 • Δύο πρόσφατες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου με λευκό φόντο
 • Αποδεικτικά στοιχεία επαρκών οικονομικών κεφαλαίων για όλη την περίοδο σπουδών, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων για την υποστήριξη οποιασδήποτε οικογένειας που θα συνοδεύει, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε νορβηγικό τραπεζικό λογαριασμό (μπορεί να είναι δύσκολο να ανοίξετε λογαριασμό σε νορβηγική τράπεζα χωρίς νορβηγικό προσωπικό αριθμό, ώστε να μπορείτε συνήθως καταθέτετε το απαιτούμενο ποσό σε λογαριασμό που έχει δημιουργήσει το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα). Πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε πρόσβαση σε 116.369 NOK για κάθε ακαδημαϊκό έτος (10 μήνες), που είναι περίπου 14.350 $ ΗΠΑ. Εάν η διαμονή χρηματοδοτείται μέσω υποτροφιών, φοιτητικών δανείων ή άλλης δημόσιας χρηματοδότησης από τη χώρα καταγωγής, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από έγκυρη τεκμηρίωση.
 • Αποδεικτικά στοιχεία ότι έχετε κάπου να ζήσετε (όπως σπίτι, διαμέρισμα, κρεβάτι ή δωμάτιο σε μια κατοικία)
 • Απόδειξη ότι θα φύγετε από τη Νορβηγία όταν λήξει η άδεια διαμονής σας (συνήθως με τη μορφή εισιτηρίου μετ' επιστροφής)
 • Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη λίστα ελέγχου εγγράφων UDI (Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης), την οποία πρέπει να εκτυπώσετε και να παραδώσετε μαζί με τα άλλα έγγραφά σας

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Οι χρόνοι επεξεργασίας για άδειες φοιτητικής διαμονής ποικίλλουν και μπορεί να διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, επομένως συνιστάται να κάνετε αίτηση μόλις μπορέσετε.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών σας. Η άδεια φοιτητικής διαμονής σας μπορεί να ανανεωθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης αίτησης της Νορβηγίας τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ημερομηνία λήξης. Για να ανανεώσετε την άδεια εργασίας σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με το UDI ξεχωριστά και να αποδείξετε ότι έχετε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στις σπουδές σας στη Νορβηγία.

Χρόνος επεξεργασίας

2 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Όταν λαμβάνετε άδεια φοιτητικής διαμονής για τη Νορβηγία, σας χορηγείται επίσης άδεια να εργάζεστε με μερική απασχόληση έως και 20 ώρες κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και με πλήρη απασχόληση κατά τις πανεπιστημιακές διακοπές.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για άδεια εργασίας πλήρους απασχόλησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα, εάν μπορείτε να αποδείξετε ότι η εργασία είναι σχετική με την εκπαίδευσή σας ή ότι είναι απαραίτητη για την εισαγωγή σας για να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας στην ίδια επιλογή προγράμματος – Θα πρέπει να έχετε μια συγκεκριμένη προσφορά απασχόλησης από αυτή την άποψη.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.