Keystone logo
Τσεχία

Μελέτη Νόμος σε Τσεχία 2024

Μελέτη σε Τσεχία

Κερδίζουν της Νομικής Σχολής στην Τσεχική Δημοκρατία μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν τα προσόντα που απαιτούνται για την δικηγορία στην Τσεχική Δημοκρατία μπορούν να επιλέξουν να φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά πανεπιστήμια. Υπάρχουν, επίσης, "κατάσταση " πανεπιστήμια προσφέρουν στρατιωτική / εκπαίδευση επιβολής του νόμου και της κατάρτισης, καθώς και. Νόμος βαθμούς αποτελούνται από τρία χρόνια «προγράμματα s και τέσσερα ή πέντε χρόνια πλοιάρχου πτυχίο s προγράμματα με αποκορύφωμα την υποχρεωτική πρακτική άσκηση και το πέρασμα της γραμμής εξέτασης πριν οι μαθητές μπορούν να δικηγορία. Διαγωνισμός για να εισάγετε ένα πρόγραμμα πτυχίο νομικής Τσεχική Δημοκρατία είναι υψηλό και μόνο οι καλύτεροι μαθητές γίνονται δεκτοί σε νομικά προγράμματα τόσο σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δίδακτρα φοιτούν στα δημόσια πανεπιστήμια στην Τσεχική Δημοκρατία είναι δωρεάν. Ωστόσο, ο καθένας πάνω από την ηλικία των 26 ετών που εξακολουθεί να λαμβάνει πανεπιστημιακές σπουδές δεν θα διατεθούν "ιδιότητα του φοιτητή ", που πληροί τις προϋποθέσεις τους για τις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η ιατρική ασφάλιση.Σπουδαστές που έχουν εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα πτυχίο Νομικής σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα πληρώσει μεταξύ 2500 και 3500 ευρώ ($ 3500 έως 4.500 δολάρια ΗΠΑ) ανά εξάμηνο για προπτυχιακά μαθήματα και τις αμοιβές τόσο υψηλές όσο € 10,000 (13,500 δολάρια ΗΠΑ) για τα προγράμματα μάστερ 's. Για άλλη μια φορά, αυτό μπορεί να διαφέρει από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο.

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  405
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  94
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  22
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  21

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  7
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  8
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  2

Σχετικά με Τσεχία

Συνορεύει με την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη και υποστηρίζει τις Μοραβία και τη Βοημία εδάφη ως μέρος της δημοκρατίας του. Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει οριστεί η Τσεχική Δημοκρατία ως μια ανεπτυγμένη χώρα το 2006 και διαθέτει σήμερα το υψηλότερο επίπεδο ανθρώπινης ανάπτυξης μεταξύ των ανατολικών και κεντρικών ευρωπαϊκών χωρών. Μια κοινοβουλευτική δημοκρατία κατέχει την ένατη θέση στη λίστα των "πιο ειρηνικές χώρες " εντός της Ευρώπης, η Τσεχική Δημοκρατία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην Τσεχική Δημοκρατία είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιβλέπει δύο νομοθετικών σωμάτων του Κοινοβουλίου και συνοδεύεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το κεφάλι Senate.The του κράτους είναι ο Πρόεδρος, ο οποίος περιορίζεται στην άσκηση ορισμένων εξουσιών που αφορούν την επιστροφή νομοσχέδια, διορισμού δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και τη διάλυση του Κοινοβουλίου κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες.Το νομικό σύστημα στο νομικό σύστημα Τσεχική Δημοκρατία Τσεχική Δημοκρατία 's ονομάζεται "Právní řád Τσέσκε republiky " (η "έννομη τάξη της Τσεχικής Δημοκρατίας "), η οποία συνδέεται στενά με το Γερμανικό κλάδο του αστικού δικαίου και περιλαμβάνει την ποινική , διαδικαστικά, το εργατικό και διοικητικό κλάδους που έχουν κωδικοποιηθεί συστηματικά. Πηγές του γραπτού δικαίου ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση νομικό σύστημα, η Τσεχική Δημοκρατία 's είναι πράξεις του κοινοβουλίου και κατ νομοθεσίας καθώς και επικυρώσει τις διεθνείς συνθήκες και διαπιστώσεις από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τσεχικής Δημοκρατίας. Από τη βαρυσήμαντη αλλαγή καθεστώτος το 1989, η Τσεχική Δημοκρατία 's δικαιοσύνη και το δίκαιο σύστημα εξελίσσεται συνεχώς για να αντικατοπτρίζουν τις αρχές και τη δομή μιας δημοκρατικής κυβέρνησης.Παρά το γεγονός ότι η νομολογία δεν είναι θεωρητικά αποδίδεται στην πηγή του συνόλου του δικαίου, οι αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου και ανώτατα δικαστήρια κατέχουν σημαντική επιρροή με τις κατευθυντήριες γραμμές που υποστηρίζουν την Τσεχική σύστημα δικαίου.

Απαιτήσεις βίζας

 1. Βίζα βραχυπρόθεσμης - για διαμονή έως και 90 ημέρες
 2. Βίζα μακράς διάρκειας - για διαμονές άνω των 90 ημερών.
 3. Άδεια παραμονής μακράς διαρκείας για σκοπούς σπουδών - για φοιτητές που φθάνουν για περίοδο μεγαλύτερη του ενός έτους.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα

Τιμή και νόμισμα

CZK 2500

Το τρέχον τέλος βίζας για φοιτητική βίζα στην Τσεχική Δημοκρατία είναι 2.500 CZK (περίπου 98 EUR). Το τέλος ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι φοιτητές από χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ και την Ελβετία δεν χρειάζονται βίζα για να σπουδάσουν στην Τσεχική Δημοκρατία. Ωστόσο, οι φοιτητές της ΕΕ έχουν υποχρέωση αναφοράς μετά την άφιξή τους, εάν η προβλεπόμενη διαμονή στην Τσεχική Δημοκρατία είναι μεγαλύτερη από 30 ημέρες. Σε αυτήν την περίπτωση, εντός 30 ημερών από την είσοδό σας στην Τσεχική Δημοκρατία, πρέπει να δηλώσετε την παρουσία σας στο Αστυνομικό Τμήμα Εξωτερικών.

Οι φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για φοιτητική βίζα.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Πρεσβεία/Προξενείο της Τσεχικής Δημοκρατίας

Υποβάλετε αίτηση για τη φοιτητική σας βίζα στην Πρεσβεία/Προξενείο της Τσεχικής Δημοκρατίας στη χώρα διαμονής σας.

Δικτυακός τόπος:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Πρώτα θα πρέπει να γίνετε δεκτοί σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Τσεχική Δημοκρατία. Το σχολείο/πρόγραμμα πρέπει να είναι διαπιστευμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Τσεχικής Δημοκρατίας. Εάν δεν είναι διαπιστευμένο, τότε πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα για άλλους σκοπούς.

Η πρώτη βίζα πρέπει να υποβληθεί (και να ληφθεί) πριν από την άφιξή τους στην Τσεχική Δημοκρατία – απαγορεύεται να ταξιδέψετε στην Τσεχική Δημοκρατία χωρίς αυτήν

Τα ακόλουθα έγγραφα απαιτούνται κυρίως για τη λήψη φοιτητικής βίζας ή άδειας διαμονής:

 • Αίτηση
 • επιστολή αποδοχής σπουδών
 • έγκυρες φωτογραφίες διαβατηρίου και διαβατηρίου
 • αποδεικτικό οικονομικών πόρων για τη διαμονή (π.χ. με τη μορφή δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού ή επιβεβαίωσης ότι είναι δικαιούχος επιχορήγησης)
 • επιβεβαίωση της εγγυημένης διαμονής
 • έγκυρη διεθνή ασφάλιση υγείας
 • περίληψη από το Μητρώο Ποινικού Μητρώου

Όλα τα έγγραφα (εκτός του ταξιδιωτικού εγγράφου και του τραπεζικού λογαριασμού) πρέπει να είναι στην τσεχική γλώσσα. Οι μεταφράσεις στην τσεχική γλώσσα πρέπει να επαληθεύονται επίσημα.

Κατά την υποβολή της αίτησης, μπορεί να πραγματοποιηθεί συνέντευξη με τον αιτούντα. Ένα γραπτό αρχείο της συνέντευξης μπορεί να είναι μέρος της αίτησης. Ένα αρχείο θα γραφτεί στην τσεχική γλώσσα και θα υπογραφεί από τον αιτούντα και τον υπάλληλο του Προξενείου που θα διενεργήσει τη συνέντευξη. Σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνετε Τσεχικά, μπορείτε να φέρετε έναν διερμηνέα μαζί σας για να μεταφράσει το γραπτό αρχείο.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Η όλη διαδικασία για τη λήψη βίζας για σκοπούς σπουδών μπορεί να διαρκέσει έως και 60–90 ημέρες, επομένως συνιστάται να κάνετε αίτηση για βίζα πολύ νωρίτερα.

Η μακροπρόθεσμη βίζα διαρκεί έως και 6 μήνες. Μπορούν να γίνουν επεκτάσεις. Η άδεια παραμονής μακράς διαρκείας για τους σκοπούς της μελέτης ισχύει για ένα έτος.

Χρόνος επεξεργασίας

90 Days

Ευκαιρίες εργασίας

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην απασχόληση φοιτητών που προέρχονται από χώρες της ΕΕ ή του ΕΟΧ. Δεν απαιτείται άδεια εργασίας και αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν το ίδιο νομικό καθεστώς με τους πολίτες της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Οι φοιτητές εκτός ΕΕ/ΕΟΧ υποχρεούνται να λάβουν άδεια απασχόλησης. Υπάρχουν όμως κάποιες εξαιρέσεις:

 • δεν χρειάζονται άδεια απασχόλησης σε περίπτωση που ασκούν δραστηριότητες στην επικράτεια της Τσεχικής Δημοκρατίας ως μέρος πρακτικής άσκησης ανταλλαγής για φοιτητές και νέους πτυχιούχους από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 • δεν χρειάζονται άδεια εργασίας εάν είναι φοιτητές ηλικίας έως 26 ετών και δεν εργάζονται για περισσότερες από 7 συνεχόμενες ημερολογιακές ημέρες ή συνολικά 30 ημέρες εντός ενός ημερολογιακού έτους
 • δεν χρειάζονται άδεια απασχόλησης εάν έχουν λάβει δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση ή τριτοβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση σε ωδείο σύμφωνα με τον τσεχικό νόμο περί εκπαίδευσης.

Σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια εργασίας. Μπορεί να υποβληθεί προσωπικά ή από άλλο πρόσωπο βάσει έγγραφης εξουσιοδότησης σε οποιοδήποτε κατά τόπο αρμόδιο περιφερειακό γραφείο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Η άδεια που εκδίδεται υπόκειται σε διοικητικό τέλος 500 CZK.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.