Keystone logo
© Vladimir Sigut
Faculty of Humanities, Charles University

Faculty of Humanities, Charles University

Faculty of Humanities, Charles University

Εισαγωγή

Αρχικά ιδρύθηκε ως Ινστιτούτο Φιλελεύθερης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Καρόλου το 1994, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Καρόλου απέκτησε πλήρη ακαδημαϊκή αυτονομία το 2000. Ιδρύθηκε για την παροχή προγραμμάτων σπουδών σε επίπεδο Bachelor, Masters και PhD που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμα στο πανεπιστήμιο. .

Υπό την ηγεσία του Πρύτανης Καθηγητή Jan Sokol, Ph.D., πρώην υπουργού Παιδείας και υποψηφίου για την προεδρία της Τσεχικής Δημοκρατίας το 2003, το σχολείο ανέπτυξε αρκετά προοδευτικά προγράμματα που ανταποκρίνονταν σε σημαντικές μεταβατικές ανάγκες.

Το θεμέλιο του έργου του είναι το Πρόγραμμα Bachelor στις Φιλελεύθερες Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες , που προσφέρει στους φοιτητές άνευ προηγουμένου ατομική επιλογή στην επιλογή μαθημάτων τόσο στις θεωρητικές όσο και στις εφαρμοσμένες τέχνες της φιλοσοφίας, της ιστορίας, των κοινωνικών επιστημών και των γλωσσών.

Ειδικά χαρακτηριστικά, έρευνα, ενδιαφέροντα έργα:

Υπάρχουν τρεις κύριοι τομείς ακαδημαϊκής έρευνας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών: φιλοσοφία, ανθρωπολογία και εφαρμοσμένες κοινωνικές επιστήμες. Η έρευνα στη φιλοσοφία εστιάζεται σε δύο τομείς: τη Φαινομενολογία και τη Σημειωτική . Οι σχετικοί τομείς έρευνας περιλαμβάνουν τις αμοιβαίες σχέσεις δράσης, δημιουργικότητας και ρητορικής σε τομείς όπως η ηθική ή η πολιτική, αλλά και στη φιλοσοφία της τέχνης και της αισθητικής.

Ο τομέας των διεπιστημονικών κοινωνικών επιστημών περιλαμβάνει την κοινωνιολογία της γνώσης, των ιδρυμάτων και των οργανισμών, τις μελέτες για το φύλο, τις μελέτες της κοινωνίας των πολιτών και του αστικού τομέα, τις μελέτες διαχείρισης και εποπτείας σε οργανισμούς παροχής φροντίδας.

Ο ερευνητικός τομέας της ανθρωπολογίας αποτελείται από την Πολιτιστική, Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία. Ο πυρήνας αυτού του πεδίου της ακαδημαϊκής έρευνας είναι μορφές ανθρώπινης συμπεριφοράς και (κοινωνικής) δράσης και γνώσης, όχι μόνο όσον αφορά τους τυπολογικούς τους προσδιορισμούς (με την έννοια της διαδικασίας ομοιογενοποίησης) αλλά και από την άποψη των ιστορικών, πολιτιστικών, κοινωνικών, γενική και ομαδική έκταση και μεταβλητότητα.

Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών συμμετείχε πρόσφατα σε 5 διεθνή ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα, δηλαδή την Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Διαπολιτισμική Ιθαγένεια + (EDIC +) (Erasmus +: KA2, Συνεργασία και Καινοτομία για Καλές Πρακτικές 2016-2019), το Τσεχικό-Νορβηγικό Πρόγραμμα Έρευνας, Νορβηγικές επιχορηγήσεις , 2015-2017), Νέες Κοινότητες Διερμηνείας: Πλαίσια, Στρατηγικές και Διαδικασίες Θρησκευτικού Μετασχηματισμού στην Ύστερη Μεσαιωνική και Πρώιμη Σύγχρονη Ευρώπη (Δράση COST, 2013-2017), Ενίσχυση των δυνατοτήτων των Ευρωπαίων με τη δημιουργία του δικτύου της ΕΕ-γραμματισμού (Δράση COST , 2014-2018) και Νέος Υλισμός: Ευρωπαϊκή Υποτροφία Net-working σχετικά με το «Πώς έρχεται το θέμα στην ουσία (Δράση COST, 2014-2018).

Ο Σύνδεσμος Φοιτητών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών έχει οργανώσει πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες: το πρόγραμμα «Buddy» για διεθνείς φοιτητές, ένα κινηματογραφικό κλαμπ, το Φεστιβάλ Ανθρωπότητας και Αλληλεγγύης και την Εγκυκλοπαίδεια της Μετανάστευσης.

Τοποθεσίες

  • Prague

    Pátkova 2137/5, 18200, Prague

Ερωτήσεις