LLM in Transnational and European Commercial Law, Banking Law, Arbitration/Mediation
ΔΙΆΡΚΕΙΑ
1 up to 2 Years
ΓΛΏΣΣΕΣ
Αγγλικά
ΡΥΘΜΌΣ
Πλήρης απασχόληση, Μερικής απασχόλησης
ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων *
ΠΡΩΙΜΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΝΑΡΞΗΣ
Ζητήστε την πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
ΔΊΔΑΚΤΡΑ
EUR 3.000
ΜΟΡΦΉ ΜΕΛΈΤΗΣ
Ανάμεικτο
* για διεθνείς αιτούντες | για Έλληνες αιτούντες: 30-09-2024
Εκθεσιακός χώρος
Ιδανικοί μαθητές
Το LLM στο Διακρατικό και Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο, Τραπεζικό Δίκαιο, Διαιτησία/Διαμεσολάβηση του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου δέχεται, μετά από προσεκτική διαδικασία επιλογής, πτυχιούχους Νομικών, Πολιτικών Επιστημών και Οικονομικών Σχολών, από ελληνικά πανεπιστήμια ή ισοδύναμα ιδρύματα του εξωτερικού, καθώς και από Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα συναφών θεμάτων σύμφωνα με τους Ν. 4485/2017 και 4610/2019, όπως ισχύει.
Εισαγωγές
Υποτροφίες και Χρηματοδότηση
- Για να είναι επιλέξιμοι για την υποτροφία Ακαδημαϊκής αριστείας, οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία ακαδημαϊκής αριστείας, όπως πτυχίο πρώτης τάξης ή επίσημο έγγραφο από τη Σχολή ότι ήταν μεταξύ του κορυφαίου 5% των αποφοίτων της τάξης τους.
- Η απαλλαγή από τα δίδακτρα σύμφωνα με τον Ν. 4957/2022 αφορά μόνο Έλληνες πολίτες.
- Η πρόσθετη χρηματοδότηση αφορά αποφοίτους IHU της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών Επιστημών και Οικονομικών Επιστημών ή άλλων Σχολών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών (UCIPS) που αποφασίζουν να παρακολουθήσουν ένα δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής και για φοιτητές IHU που σπουδάζουν παράλληλα και είναι συγγενείς δεύτερου βαθμού (αδέρφια).
Την προηγούμενη χρονιά υπήρχαν επίσης εκπτώσεις στα δίδακτρα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων για συγκεκριμένα προγράμματα, που ανακοινώθηκαν στη σελίδα του προγράμματος ( καρτέλα: Δίδακτρα και Χρηματοδότηση ). Για τις προσεχείς προσλήψεις δεν υπάρχει ακόμη τέτοια ανακοίνωση, για οποιαδήποτε ενημέρωση θα σας κρατάμε ενήμερους.
Διδακτέα ύλη
- Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο
- Διακρατικό Εμπορικό Δίκαιο Ι
- Διεθνής Εμπορική Διαιτησία
- Διεθνής Κανονισμός Τραπεζικού Τομέα
- Αναγνώριση και εκτέλεση διεθνών διαιτητικών αποφάσεων
- Νόμος περί Διαμεσολάβησης, ADR & ODR
- Διακρατικό Εμπορικό Δίκαιο II
- Ρύθμιση Διεθνών Κεφαλαιαγορών και Προστασία Επενδύσεων
- Θεσμικό Τραπεζικό Δίκαιο: Τραπεζικές Υπηρεσίες – Διασφάλιση Πιστώσεων – Τραπεζική Εποπτεία – Προστασία Καταναλωτή στον Τραπεζικό Τομέα
- Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο Ανταγωνισμού/Αντιμονοπωλιακό Δίκαιο
- Σχέδιο Διαμεσολάβησης και Συνήγορος του Πολίτη στον Τραπεζικό Τομέα
Τα μαθήματα επιλογής
- Νομικές πτυχές της διεθνούς χρηματοδότησης
- Δίκαιο ΜΜΕ – Δίκαιο Τηλεπικοινωνιών
- Διεθνές και κοινοτικό φορολογικό δίκαιο
- Δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας (Δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας & δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας) – Διπλώματα ευρεσιτεχνίας, πιστοποιητικά υποδειγμάτων χρησιμότητας, βιομηχανικά σχέδια
- Διεθνές Δίκαιο Αφερεγγυότητας
- Συγχωνεύσεις και εξαγορές
- Δίκαιο Διαδικτύου και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
- Τραπεζικό Νομικό Περιβάλλον
- Οικονομικό έγκλημα
- Ευρωπαϊκό Δικονομικό Δίκαιο
- Δίκαιο της ΕΕ για τους καταναλωτές
- Νόμος για την Προστασία Δεδομένων: Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων
Η διατριβή
Μέχρι το τέλος της σειράς των μαθημάτων που διδάσκονται, οι φοιτητές επιλέγουν ένα θέμα διατριβής σχετικό με τα μαθήματα του προγράμματος LLM. Το θέμα επιλέγεται από τον φοιτητή με τη συμβολή και τις συμβουλές ενός μέλους ΔΕΠ, το οποίο ενεργεί ως επόπτης, συνεργαζόμενος στενά με τον φοιτητή. Η διπλωματική εργασία είναι μια ατομική εργασία πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας, η οποία με την ολοκλήρωση της υποβάλλεται για εξέταση και έγκριση από τριμελή επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο επιβλέπων του φοιτητή. Μετά την υποβολή της διπλωματικής εργασίας ο φοιτητής πρέπει να παρουσιάσει τη διατριβή στην τριμελή επιτροπή.
Δίδακτρα προγράμματος
Ευκαιρίες καριέρας
Απευθύνεται σε πρόσφατους πτυχιούχους και καταρτισμένους δικηγόρους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο διεθνές, ενωσιακό και διακρατικό εμπορικό δίκαιο, τραπεζικό δίκαιο, εταιρικό δίκαιο, δίκαιο κεφαλαιαγορών, χρηματοοικονομικό δίκαιο και εναλλακτική επίλυση διαφορών, καθώς και σε εθνικές ρυθμιστικές αρχές και δημόσιους λειτουργούς.