Keystone logo
Jean Moulin Lyon 3 University LL.M στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Δίκαιο
Jean Moulin Lyon 3 University

LL.M στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Δίκαιο

Lyon, Γαλλία

1 Years

Αγγλικά

Πλήρης απασχόληση

Request application deadline

Sep 2024

EUR 10.000 / per year

Στην Πανεπιστημιούπολη

Εισαγωγή

Στόχοι του Προγράμματος

Το πρόγραμμα Master 2 LL.M in International and European Business Law από τη Νομική Σχολή της Λυών 3 προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο των Επιχειρήσεων. Τα μαθήματα, που διδάσκονται αποκλειστικά στα αγγλικά από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της πρακτικής των διεθνών δικηγόρων.

Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στη Λυών της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους, και η επιτυχία του εγκρίνεται από ένα γαλλικό εθνικό πτυχίο Master 2, το οποίο χορηγείται στον μαθητή αφού περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις.

Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει στους υψηλά καταρτισμένους και διανοητικά εξέχοντες φοιτητές την ευκαιρία να συνεχίσουν τις νομικές σπουδές τους σε προχωρημένο επίπεδο σε ένα απαιτητικό αλλά υποστηρικτικό περιβάλλον.

Γεγονότα και αριθμοί

Το μεταπτυχιακό 2 LL.M στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Δίκαιο στο UJM Lyon 3:

  • 1 ακαδημαϊκό έτος διδάσκεται πλήρως στα αγγλικά
  • 2 εξάμηνα: μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου και μέσα Ιανουαρίου έως μέσα Απριλίου
  • 45 μαθητές ετησίως
  • 22 καθηγητές και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο
  • 21 εξειδικευμένα μαθήματα Νομικής ετησίως
  • 12 διαφορετικές χώρες προέλευσης για μαθητές 2019 – 2020

Φοιτητική ζωή

Η Λυών είναι μια ευρωπαϊκή μητροπολιτική περιοχή με ανθρώπινη κλίμακα και αναφέρεται συχνά στις πόλεις της Γαλλίας και της Ευρώπης με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Περιλαμβάνεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, συνδυάζει διακριτικά ένα ελκυστικό περιβάλλον διαβίωσης και τον οικονομικό δυναμισμό.

Καλό φαγητό, διασκέδαση, πολιτισμός… Οι άνθρωποι της Λυών απολαμβάνουν τις απλές απολαύσεις της ζωής! Η γαστρονομία της Λυών ξεχωρίζει με 15 καταστήματα με αστέρι Michelin, στη Λυών και στα περίχωρά της. Τα περίφημα «bouchons» (παραδοσιακά εστιατόρια της Λυών), καθώς και τα πολλά άλλα εστιατόρια που προσφέρει η πόλη θα ευχαριστήσουν όλους τους καλοφαγάδες!

Η Λυών φιλοξενεί κορυφαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που κρατούν τις νύχτες της ζωντανές. Κάθε σεζόν περιλαμβάνει μια εκδήλωση στην οποία πρωταγωνιστούν ταλέντα από παντού στον κόσμο. Την άνοιξη, το Les Nuits Sonores, ένα ολοένα και πιο διάσημο φεστιβάλ indie και ηλεκτρονικής μουσικής. Οι καλοκαιρινές νύχτες σημαίνουν υπαίθριες συναυλίες με το φεστιβάλ τζαζ Jazz à Vienne και les Nuits de Fourvière. Το φθινόπωρο, μπορείτε να απολαύσετε παραστάσεις καλλιτεχνών στα Διετή Φεστιβάλ Χορού και Σύγχρονης Τέχνης. Ο χειμώνας προσφέρει ένα καλλιτεχνικό και τεχνολογικό αριστούργημα: la Fête des Lumières (Φεστιβάλ των Φώτων).

Με την πλούσια κληρονομιά της, η Λυών προσφέρει πολλά μέρη όπου ο πολιτισμός έχει την τιμητική θέση στους κατοίκους της: την Όπερα, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το μουσείο World Puppets Gadagne, το Gallo-Roman μουσείο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Κέντρο για την Ιστορία της Αντίστασης και της Εκτόπισης, το Auditorium, το Maison de la Danse… μαζί με περίπου είκοσι θέατρα!

Για τους λάτρεις του αθλητισμού, η Λυών έχει ομάδες υψηλής κατάταξης στα πιο σημαντικά ομαδικά αθλήματα: Olympique Lyonnais για ποδόσφαιρο, ASVEL για μπάσκετ, LOU για ράγκμπι…

Εξάλλου, η Λυών είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για να ταξιδέψετε σε χιονοδρομικά κέντρα, στη νότια Γαλλία (Προβηγκία, Κυανή Ακτή), στο Παρίσι (δύο ώρες στο TGV) και σε ευρωπαϊκές χώρες όπως, για παράδειγμα, η Ιταλία, η Ελβετία και η Ισπανία.

Εισαγωγές

Σχετικά με το Σχολείο

Ερωτήσεις