Keystone logo
Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Karoli Gaspar University

Εισαγωγή

Σύντομη περιγραφή

Κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 10 πανεπιστημίων στην Ουγγαρία, το ταχέως αναπτυσσόμενο πανεπιστήμιό μας προσφέρει μια σειρά από προγράμματα σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις επιστήμες υγείας, τη νομική, την παιδαγωγική, την ψυχολογία, τις κοινωνικές επιστήμες και τη θεολογία σε επίπεδο πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού. Διατηρώντας το χριστιανικό ήθος, το πανεπιστήμιό μας είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή την πίστη του φοιτητή.

Οι περισσότερες από τις σχολές και τα κτίριά του βρίσκονται στη Βουδαπέστη, η οποία είναι ένα φιλικό κοσμοπολίτικο κέντρο για φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Κορυφαίοι 3 λόγοι για να μελετήσετε εδώ

 1. Εκπαίδευση προσανατολισμένη στην πράξη που παρέχει μια έτοιμη προς χρήση γνώση.
 2. Το αφοσιωμένο προσωπικό και οι εθελοντές φοιτητές βοηθούν τους ξένους φοιτητές κατά την άφιξη και καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.
 3. Ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, κοινοτικών και αθλητικών εκδηλώσεων συμβάλλει στην εξερεύνηση και την απόλαυση της ζωής ως φοιτητής του Πανεπιστημίου Károli Gáspár.

Φοιτητική ζωή

Σε πανεπιστημιακό επίπεδο, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Károli Gáspár εκπροσωπούνται από την Ένωση Φοιτητών (EHÖK) . Οι ευθύνες της Ένωσης Φοιτητών περιλαμβάνουν την υποστήριξη της επικοινωνίας μεταξύ των εγγεγραμμένων φοιτητών και του Πανεπιστημίου, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των φοιτητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά θέματα, καθώς και σε περιφερειακούς και εθνικούς οργανισμούς. Το EHÖK πρέπει επίσης να συντονίζει το έργο των Φοιτητικών Ενώσεων των Σχολών και έχει επίσης συμμετοχή σε διεθνείς φοιτητικές οργανώσεις.

Το πανεπιστήμιο Károli Gáspár έχει μια πραγματικά δραστήρια και αναπτυσσόμενη φοιτητική ζωή. Η Ένωση Φοιτητών οργανώνει και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και επαγγελματικών προγραμμάτων για τους μαθητές. Η Φοιτητική Ένωση ενθαρρύνει όλους να συναντήσουν τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους εκτός του πανεπιστημίου, να κάνουν νέες φιλίες και να δημιουργήσουν νέες επαφές.

Οι Κοινοτικές Ημέρες Καρολίου πραγματοποιούνται σε κάθε εξάμηνο πριν από το φθινόπωρο και την άνοιξη. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων διοργανώνονται ποικίλες διαλέξεις για τους σπουδαστές, που σχετίζονται με τον τομέα σπουδών και τα μελλοντικά επαγγέλματα τους, που πραγματοποιούνται από τους καθηγητές ή αναγνωρισμένους επαγγελματίες των κλάδων τους. Για παράδειγμα, οι φοιτητές του Δικαίου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από δικαστές, δικηγόρους ή εισαγγελείς που εισάγουν την πορεία της σταδιοδρομίας τους. Η τελευταία ημέρα της εκδήλωσης είναι η Ημέρα Αθλητισμού, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ ή να δοκιμάσουν το zumba. Οι πιο θαρραλέοι μαθητές μπορούν ακόμη να συμμετάσχουν σε μια μάχη του paintball.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα ευρύ φάσμα ερασιτεχνικών αθλητικών ομάδων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ ή υδατοσφαίριση. Οι ομάδες αυτές παίζουν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που διοργανώνονται μεταξύ άλλων πανεπιστημίων και σχολών. Η ευκαιρία να συμμετάσχετε είναι ανοιχτή για όλους, ακόμη και για απόλυτους αρχάριους. Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν παραδοσιακά ουγγρικό λαϊκό χορό.

Η Θεολογική Σχολή προσφέρει πολλά πνευματικά προγράμματα για τους μαθητές, αφού η ενεργός θρησκευτική / πνευματική ζωή θεωρείται σημαντική και ενθαρρύνεται στο Πανεπιστήμιο. Στο Ráday Student Residence Hall πραγματοποιούνται μελέτες διδασκαλίας Βίβλων μία φορά την εβδομάδα για τους κατοίκους. Υπάρχουν παρόμοιες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον πάστορα του Πανεπιστημίου. Η ίδια η Σχολή προσφέρει ακόμα περισσότερα θρησκευτικά προγράμματα, για παράδειγμα υπάρχει συλλογική προσευχή το μεσημέρι τις καθημερινές και υπάρχουν επίσης διάφορες ομάδες προσευχής που συντονίζονται από τους ενθουσιώδεις φοιτητές της Σχολής.

Το κολλέγιο Bocskai István για τις ανώτερες σπουδές είναι ένα αυτόνομο ίδρυμα με υψηλά πρότυπα επαγγελματικής κατάρτισης. Σκοπός του είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, να υποστηρίξει ταλαντούχους φοιτητές και να εκπαιδεύσει νέους διανοούμενους με επαγγελματικούς και φιλόδοξους στόχους. Για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, τα μέλη του Κολλεγίου Προχωρημένων Σπουδών εργάζονται σε δύο εργαστήρια που βασίζονται στον τομέα σπουδών τους, τα οποία είναι τα εξής: δημόσιο ή ιδιωτικό δίκαιο.

Η KAPSZLI είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2004. Τα μέλη της, που μελετούν την Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο, οργανώνουν και διοργανώνουν συνέδρια και εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν την επιστήμη της Ψυχολογίας σε όλους. Κατά τη διάρκεια αυτών των παρουσιάσεων, που συχνά διεξάγονται από γνωστούς επαγγελματίες των αντίστοιχων πεδίων, συζητούνται ενδιαφέροντα τρέχοντα θέματα και νέες ανακαλύψεις στην ψυχολογία. Επιπλέον, το KAPSZLI προετοιμάζει τους μαθητές για τη μελλοντική επαγγελματική τους ζωή.

Κάθε χρόνο, το KAPSZLI οργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια της Ουγγαρίας στον τομέα της Ψυχολογίας με 40 διαλέξεις και πάνω από 20-30 εργαστήρια μέσα σε 3 ημέρες. Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται μηνιαίες διαλέξεις σε μηνιαία βάση. Οι προετοιμασίες αυτών των διαλέξεων, όπως το σχεδιασμό ιστοσελίδων και αφισών, η επικοινωνία με τους καθηγητές, η διαφήμιση, η αναζήτηση των χορηγών, οργανώνονται από τα μέλη της KAPSZLI, που εργάζονται συνεχώς για τη βελτίωση της οργάνωσής τους.

Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών υποτροφιών!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Υποτροφίες και Χρηματοδότηση

  Πρόγραμμα Υποτροφιών για Χριστιανούς Νέους

  Η βασική αποστολή του Προγράμματος Υποτροφιών για Χριστιανούς Νέους είναι να παρέχει τη δυνατότητα σπουδών στην Ουγγαρία σε νεαρούς χριστιανούς φοιτητές που ζουν στις περιοχές κρίσης του κόσμου ή/και απειλούνται στη χώρα τους λόγω της πίστης τους.

  Για το ακαδημαϊκό έτος 2021/22, η υποτροφία ανακοινώνεται για τους πολίτες των ακόλουθων χωρών: Αίγυπτος, Δημοκρατία του Λιβάνου, Δημοκρατία του Ιράκ, Κράτος του Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν, Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, Δημοκρατία της Κένυας, Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Δημοκρατία της Αιθιοπίας, Δημοκρατία της Αρμενίας και Νιγηρία.

  Χριστιανική Υποτροφία Károli

  Το Πανεπιστήμιο Károli Gáspár της Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας στην Ουγγαρία ίδρυσε μια υποτροφία για να παρέχει την ευκαιρία σπουδών στην Ουγγαρία σε νεαρούς χριστιανούς φοιτητές από ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Károli Gáspár.

  Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: θα χορηγηθεί η υποτροφία σε έως και 5 αιτούντες

  Η Χριστιανική Υποτροφία Károli καλύπτει τα ακόλουθα: εκπαίδευση χωρίς δίδακτρα, μηνιαίο επίδομα εισφοράς στα έξοδα διαβίωσης, κοιτώνα για όλη τη διάρκεια της περιόδου υποτροφίας, επιστροφή εξόδων ταξιδιού από/προς τη χώρα καταγωγής, ιατρική ασφάλιση στην Ουγγαρία.

  Υποτροφία Stipendium Hungaricum

  Οι υποψήφιοι ορισμένων χωρών ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Stipendium Hungaricum που χρηματοδοτείται από το ουγγρικό κράτος. Η υποτροφία καλύπτει ολόκληρο το δίδακτρο, τον προϋπολογισμό για διαμονή (ή τη συνεισφορά στα έξοδα διαμονής) και την ιατρική ασφάλιση στην Ουγγαρία.

  Αυτό το πρόγραμμα σπουδών διατίθεται με υποτροφία Stipendium Hungaricum για τους πολίτες των ακόλουθων χωρών: Αλβανία, Αλγερία, Αργεντινή, Καμπότζη, Πράσινο Ακρωτήριο, Γεωργία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιράκ, Ιορδανία, Κοσσυφοπέδιο, Περιφερειακή Κυβέρνηση Κουρδιστάν/Ιράκ, Κιργιζιστάν, Λίβανος, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Μιανμάρ, Ναμίμπια, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Σουδάν, Συρία, Τατζικιστάν, Τυνησία, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν, Υεμένη

  Τοποθεσίες

  • Budapest

   H-1091 Budapest, Kálvin tér 9., , Budapest

   Ερωτήσεις