Keystone logo
Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Εισαγωγή

Ο Νομική Σχολή του Georg-August-Universität Göttingen είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πιο φημισμένο Νομική Σχολή στην Κάτω Σαξονία. Από τότε που ιδρύθηκε το 1737, έχει δεσμευτεί για την ενότητα και την ελευθερία της έρευνας και της διδασκαλίας. κορυφαία θέση της στη Βόρεια Γερμανία έχει επιβεβαιωθεί από τα θετικά διδασκαλία (2008) και την έρευνα αξιολογήσεις (2002) στο παρελθόν. Ο στόχος της σχολής είναι να καθιερωθεί ως κέντρο άριστη νομική έρευνα και τη διδασκαλία στη Γερμανία.

Η σχολή έχει από καιρό χαρακτηρίζεται από υποδειγματική και ευρεία έρευνα και τη διδασκαλία στα βασικά μαθήματα του αστικού δικαίου, δημοσίου δικαίου και ποινικού δικαίου καθώς και στον τομέα των βασικών αντικείμενο (ιστορία του δικαίου, τη φιλοσοφία του δικαίου και της θεωρίας, καθώς και η σύγκριση των νόμων). Με βάση αυτό, έχει δημιουργήσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την πολλαπλή αντικείμενο θέματα και ειδικές περιοχές. Με το cross-θέμα και διεπιστημονική έρευνα εστιάζει του

 • Εξευρωπαϊσμό και διεθνοποίηση
 • Η Ατομική στην Ιατρική Sciene και Οικογένεια
 • Οικονομικού και κοινωνικού συστήματος

Οι στόχοι της σχολής αυξημένη προφίλ ακόνισμα και την περαιτέρω δικτύωση με τις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες. Στο πεδίο εφαρμογής της αλλαγής γενιάς, η σχολή ανανέωσε το προσωπικό του, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του νέου έρευνα εστιάζει βασίζονται σε ολοκληρωμένες έρευνες της στους βασικούς τομείς. Αυτό το προφίλ υποστηρίζεται από πολλά διαρθρωτικά και οργανωτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων ιδίως της νέας δομής σχολή.

Εξαιρετική έρευνα και τη διδασκαλία απαιτούν τις αντίστοιχες συνθήκες εργασίας και ειδικότερα επαρκή παροχή βιβλιογραφίας. Η σχολή έχει - στην αλληλεπίδραση με το κράτος και πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη Κάτω Σαξονία - ένα μεγάλο απόθεμα της λογοτεχνίας σε όλους τους τομείς του δικαίου. Όλες οι σημαντικές βάσεις δεδομένων είναι διαθέσιμες για τους ερευνητές και τους φοιτητές στα εργοτάξια, καθώς και μέσω του ασύρματου LAN Γκέτινγκεν.

νόμος

Η σχολή προσφέρει στους φοιτητές του - με βάση την έρευνα της παραγωγής - τόσο ολοκληρωμένη επιστημονική κατάρτιση στον υποχρεωτικό τομέα των νομικών μελετών και εντατικοποίηση μοναδικό σε αυτό το μεγάλο εύρος ζώνης στους ακόλουθους τομείς εστίασης του προγράμματος σπουδών:

 • Ιστορικές και φιλοσοφικές Βασικά στοιχεία του νόμου
 • Ιδιωτικού και Δημοσίου Οικονομικού Δικαίου
 • Αστικό Δίκαιο και αστικής δικαιοσύνης
 • Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου Media
 • Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο
 • Ποινικό Δίκαιο, Δίκαιο των ποινικών διαδικασιών και Εγκληματολογικών
 • Εργασίας και Κοινωνικής Δίκαιο
 • Ιατρικό Δίκαιο
 • Δημόσιο Δίκαιο - Διακυβέρνηση, τον κανονισμό και Διοίκησης

Επιπλέον, η γερμανική μαθητές μπορούν να επιτύχουν τον τίτλο του Magister Legum Europae / Magistra Legum Europae σε σχέση με την παραμονή στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus της ΕΕ και την επιτυχή συμμετοχή στις συμπληρωματικές μελέτες "νομικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη". Εξωτερικών μεταπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να επιτύχουν τον τίτλο του Master of Laws (LL.M.) στο πεδίο εφαρμογής της agraduate διάρκεια των σπουδών. Ο Göttingen Νομική Σχολή προσφέρει ένα υπέροχο περιβάλλον για τους νέους επιστήμονες του νόμου. Προσπαθεί να συνεχίσει να αυξάνει την ελκυστικότητά της για τους υποψήφιους διδάκτορες. Η σχολή είναι ένα από τα ιδρυτικά σχολές του Γκέτινγκεν απόφοιτος του σχολείου για τις κοινωνικές επιστήμες (Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften? GGG).

Γιατί να σπουδάσουν στο Γκέτινγκεν;

Το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν διαρκώς κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων γερμανικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε διάφορες εθνικές και διεθνείς κατατάξεις των πανεπιστημίων. Από την ίδρυσή της το 1737, έχει παράσχει εξαιρετικές ευκαιρίες μελέτης και έρευνας σε φοιτητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 νομπελίστες. Εκτός από τη διδασκαλία και καθοδήγηση από εξέχοντες καθηγητές και άλλους εμπειρογνώμονες, Göttingen μαθητές επωφελούνται από την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της μελέτης πρώτης κατηγορίας, για παράδειγμα, Göttingen μέλος και Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στη Γερμανία, που περιέχει περίπου 8 εκατομμύρια αντικείμενα και την παροχή πρόσβαση σε πολλά νομικά και άλλα επιστημονικά βάσεις δεδομένων.

Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν απολαμβάνει εξαιρετική φήμη για την διδασκαλία, την έρευνα και την επαγγελματική εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια των αιώνων της ύπαρξής του, έχει εξαιρετική φήμη για την προώθηση της νομικής επιστήμης και προσφέρουν εξαιρετική νομική κατάρτιση από επιφανείς νομικούς όπως ο Johann Stephan μπαστούνι ή Rudolf von Jhering. Κατά συνέπεια, Göttingen ήταν πάντα ένας πολύ ελκυστικός τόπος για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν νόμο, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων διάσημα ιστορικά στοιχεία, όπως Otto von Bismarck ή Wilhelm von Humboldt.

Μια σειρά από ελκυστικά χαρακτηριστικά καθιστούν τη μελέτη του νόμου στο Γκέτινγκεν ιδιαίτερα ανταποδοτική. Για παράδειγμα, νομική εκπαίδευση εδώ έχει μια ισχυρή σύνδεση με την πρακτική, προσφέροντας μαθήματα όχι μόνο από τους καθηγητές, αλλά και με την άσκηση δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών. Επιπλέον, πολλοί καθηγητές είναι επίσης ενεργοί εκτός των πανεπιστημίων, για παράδειγμα, ως νομικοί σύμβουλοι, μέλη του νομοθετικού προμήθειες ή δικαστές ανώτατων δικαστηρίων.

Μια άλλη ελκυστική πτυχή του Γκέτινγκεν Νομική Σχολή είναι διεθνούς χαρακτήρα της. Καθώς και τη φιλοξενία φοιτητών από όλο τον κόσμο και παρέχει πολλές δυνατότητες ανταλλαγής, η Σχολή προσφέρει επίσης μαθήματα με την επίσκεψη καθηγητές από άλλες χώρες και συμμετέχει σε συνεχή διεθνούς συνεργασίας μέσω διάφορων αφιερωμένη φορείς, όπως η γερμανική-κινεζική Νομική Επιστήμη Ινστιτούτο ή Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δικαίου και των ΤΠΕ.

Περαιτέρω πλεονεκτήματα για τους φοιτητές δικαίου στο Γκέτινγκεν απορρέουν από τη μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων ινστιτούτων και άλλες συστάδες εξειδίκευση, τα οποία εξασφαλίζουν ότι πολλά νομικά θέματα μπορεί να μελετηθεί από πολλαπλές οπτικές γωνίες και σε όλες τις πτυχές τους. Για παράδειγμα, το Ινστιτούτο Επιχειρήσεων Νόμου αφήνει τους μαθητές του IP και όφελος δίκαιο, από τη συνδυασμένη πείρα του καθηγητή Körber, ένα πολύ γνωστό εμπειρογνώμονα σχετικά με το δίκαιο των τηλεπικοινωνιών, το δίκαιο του ανταγωνισμού και το δίκαιο των μηχανών αναζήτησης? Ο καθηγητής Spindler, ο συγγραφέας του δημοφιλούς σχόλια και μονογραφίες για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, open source και άλλα θέματα? Καθηγητής Wiebe, που φημίζεται για τα έργα του σχετικά με το δίκαιο των ΤΠΕ, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την προστασία των δεδομένων? καθώς επίσης και άλλοι ειδικοί σε αυτές και συναφείς τομείς. Καθηγητές Körber, Spindler και Wiebe συμμετέχουν επίσης σε πολυάριθμες δραστηριότητες αναπτυξιακής πολιτικής της νομικής στη Γερμανία, την Ευρώπη και πέραν αυτής. Αυτές οι καθηγητές συμμετέχουν ενεργά στην ίδρυση του Προγράμματος LIPIT και σήμερα συνθέτουν Ακαδημαϊκό Συμβούλιο.

Εκτός από τις διαλέξεις και σεμινάρια από γνωστούς εμπειρογνώμονες στους τομείς τους, οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν από διάφορα συνέδρια, εργαστήρια και εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργανώνονται ή συνδιοργανώνονται από τη Σχολή ή μεμονωμένες καθηγητές. Για παράδειγμα, οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο ετήσιο Διεθνές Ερευνητικό Φόρουμ για Νόμου και των ΤΠΕ / IP, Göttingen Νόμου Φόρουμ πληροφορικής, και το Θερινό Σχολείο του Ευρωπαϊκού IP και Δίκαιο ΤΠΕ.

νόμος

Κόστος ζωής

τα έξοδα διαβίωσης του κάθε μαθητή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο ζωής του, το μέγεθος διαμονή και την τοποθεσία, το φαγητό προτιμήσεις, κ.λπ. Ως εκ τούτου, τα μεμονωμένα έξοδα διαμονής σας μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες από το μέσο όρο των δαπανών που αναφέρονται παρακάτω.

Ως σημείο εκκίνησης, αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς χρηματοδοτικής στήριξης κράτους με στόχο τη διευκόλυνση της Γερμανίας μαθητές να δώσουν ανεξάρτητα τριτοβάθμια εκπαίδευση των δυνατοτήτων τους (BAföG) παρέχει Γερμανούς φοιτητές με έως 735 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό μπορεί να θεωρηθεί επαρκής για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης ενός σπουδαστή, αν και σίγουρα σε μια μάλλον λιτή επίπεδο. Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσει 200 ​​έως 500 ευρώ για διαμονή, 200 έως 300 ευρώ για τα τρόφιμα, και 30 έως 150 ευρώ για την υποχρεωτική ασφάλιση υγείας.

Υψηλότερο ή χαμηλότερο κόστος διαμονής μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στα συνολικά έξοδα διαβίωσης. Ως εκ τούτου, συνιστάται να αρχίσει να ψάχνει για ένα δωμάτιο ή διαμέρισμα, το συντομότερο δυνατό. Εάν εφαρμόσετε νωρίς, μπορείτε να πάρετε ένα δωμάτιο σε ένα από τα φοιτητικές εστίες, η οποία συνήθως είναι η φθηνότερη επιλογή. Ένα δωμάτιο κοιτώνα μπορεί να κοστίσει περίπου 200 ευρώ το μήνα ή και λιγότερο. Αντίθετα, στην ιδιωτική αγορά είναι πιθανό να πληρώσει περίπου 300 ευρώ για ένα δωμάτιο σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα ή περίπου 500 ευρώ για ένα ιδιωτικό διαμέρισμα. Το γεγονός αυτό καθιστά κοιτώνα δωμάτια είναι πολύ δημοφιλές, έτσι ώστε οι λίστες αναμονής είναι συνήθως αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να υποβάλουν αίτηση για ένα δωμάτιο κοιτώνα τουλάχιστον ένα εξάμηνο πριν από την έναρξη των σπουδών σας στο Γκέτινγκεν.

Τοποθεσίες

 • Göttingen

  Faculty of Law of the Georg-August-Universität Göttingen Platz der Göttinger Sieben 6 , 37073, Göttingen

  Ερωτήσεις