Keystone logo
Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Université Paris-Panthéon-Assas | Mauritius Campus

Εισαγωγή

Πανεπιστήμιο Paris-Panthéon-Assas: κορυφαία παγκόσμια νομική σχολή στον Μαυρίκιο

Θεωρούμενο ως η κορυφαία νομική σχολή της Γαλλίας, το Πανεπιστήμιο Paris-Panthéon-Assas είναι παρόν στον Μαυρίκιο από το 2015 όπου προσφέρει πτυχίο LL.B. (Hons), πτυχιούχος Τεχνών στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά (Hons) και LL.M. Διεθνές Επιχειρηματικό Δίκαιο, όλα διδάσκονται στα αγγλικά. Το Πανεπιστήμιο Paris-Panthéon-Assas, το σπίτι της προέλευσης του γαλλικού δικαίου, υιοθέτησε το 2011 μια φιλόδοξη στρατηγική διεθνοποίησης, η οποία περιελάμβανε τη δημιουργία υπερπόντιων πανεπιστημιουπόλεων στη Σιγκαπούρη, τον Μαυρίκιο και το Ντουμπάι.

Τα 3ετή προγράμματα LL.B., 3 χρόνια BA (Hons) και 10 μήνες LLM διδάσκονται από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Paris-Panthéon-Assas καθώς και από νομικούς και επαγγελματίες με διεθνή και τοπική τεχνογνωσία.

Το LL.B. Η δομή του μαθήματος έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τόσο των κατοίκων όσο και των διεθνών φοιτητών με προαιρετικές ροές που καλύπτουν το Κοινό Δίκαιο, το Αστικό Δίκαιο, το Δίκαιο του Μαυρικίου, το Διεθνές Δίκαιο και το Συγκριτικό Δίκαιο. Έτσι, οι φοιτητές επωφελούνται από εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης στο μεικτό νομικό σύστημα της χώρας και σε άλλους τομείς δικαίου που τους επιτρέπουν να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές ή σταδιοδρομία στο εξωτερικό.

Το LL.M. Το μάθημα Διεθνούς Επιχειρηματικού Δικαίου είναι παρόμοιο με αυτά που προσφέρονται στις πανεπιστημιουπόλεις του Παρισιού, του Ντουμπάι και της Σιγκαπούρης και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τόσο των νομικών όσο και των μη νομικών επαγγελματιών που επιθυμούν να ανεβάσουν τη σταδιοδρομία τους στο επόμενο επίπεδο.

Το Bachelor of Arts (BA) στα Οικονομικά και τα Χρηματοοικονομικά (Hons) είναι ένα 3ετές Πρόγραμμα Honours ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει στους φοιτητές μια ισχυρή βάση σε θεωρητικές, ποσοτικές και αναλυτικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη συνέχιση σπουδών σε εξαιρετικά επιλεκτικά μεταπτυχιακά ως περαιτέρω σταδιοδρομία στους τομείς των Επιχειρήσεων, της Επιστήμης Δεδομένων και των Οικονομικών. Το πρόγραμμα πτυχίου είναι γνωστό για την εξαιρετική του επιλεκτικότητα και αναγνωρισιμότητα στις γαλλικές κατατάξεις, με το Πανεπιστήμιο Paris-Panthéon-Assas να κατέχει σταθερά την κορυφαία θέση στη Γαλλία, ειδικά στους τομείς των οικονομικών και της διοίκησης, όπου διαπρέπει όσον αφορά την επαγγελματική ενσωμάτωση αποφοίτων. και δυνατότητα κερδών*.

Μια μακροχρόνια δέσμευση

Σήμερα, το πανεπιστήμιο δεσμεύεται περισσότερο από ποτέ να αναπτύξει την παρουσία του στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον Μαυρίκιο. Αυτό περιλαμβάνει αναβαθμισμένους χώρους, με φοιτητικό σαλόνι και βιβλιοθήκη, γραφεία για το αφοσιωμένο προσωπικό του, καθώς και νέα τεχνολογία ήχου και εικόνας για τη βελτίωση της εμπειρίας των μαθητών από πρόσωπο με πρόσωπο ή (σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν απαιτείται) διαδικτυακή διδασκαλία. Για τον καθηγητή Anthony Mergey, κοσμήτορα της πανεπιστημιούπολης του Μαυρικίου, «Οι ανακαινισμένοι χώροι καθώς και η συνεχής αύξηση του τοπικού και διεθνούς φοιτητικού πληθυσμού αντικατοπτρίζουν το ενδιαφέρον και τη συνάφεια των προγραμμάτων μας. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας ένα ευρύτερο φάσμα μαθημάτων, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και στελεχιακό επίπεδο. ”

Η ζωή στον Μαυρίκιο

 • Τραπεζικές εργασίες: Ο Μαυρίκιος φιλοξενεί μια σειρά από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με ολοκληρωμένη προσφορά προϊόντων και τραπεζικές διευκολύνσεις. Οι μεγαλύτερες τράπεζες του Μαυρικίου είναι μεταξύ άλλων η MCB, η SBM, η Bank One, η Afrasia και η MPCB. Υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες για να καλύψουν τις προσωπικές σας ανάγκες για να διαλέξετε, καθώς θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για ιατρική ασφάλιση για να συνεχίσετε τις σπουδές σας στο Uniciti Education Hub. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε αίτηση για ένα στη χώρα σας ή στον Μαυρίκιο.
 • Catering: Ο Μαυρίκιος μπορεί να καυχηθεί για τον συνδυασμό των πολιτισμών του που μεταφράζονται στην κουζίνα του. Καθώς περιηγείστε στο νησί θα απολαύσετε μια έκρηξη διαφορετικών γεύσεων και πολιτιστικών πιάτων, από κινέζικη, ινδική, ευρωπαϊκή και άλλη τοπική κουζίνα με μια ξεχωριστή προετοιμασία. Νιώστε το ίδιο μαυρικιανό καλωσόρισμα στα εστιατόρια όπως και στα σνακ.
 • Μεταφορές και Οδήγηση: Ο Μαυρίκιος είναι μια χώρα που οδηγεί στην αριστερή πλευρά με πυκνή κίνηση κατά μήκος των κύριων δρόμων που συνδέουν τις πόλεις. Η αγορά αυτοκινήτου μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή, αλλά το ταξίδι με λεωφορείο είναι μια δωρεάν εναλλακτική λύση.
 • Ταξίδια, βίζα και εμβόλιο: Χρειάζεστε ενημερωμένο διαβατήριο πριν από την αναχώρηση και με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών μετά την αναχώρηση από τον Μαυρίκιο. Η φοιτητική σας βίζα θα σας παρασχεθεί από το Uniciti Education Hub ή μέσω του ιδρύματος στο οποίο εγγραφήκατε. Το Γραφείο Διαβατηρίων και Μετανάστευσης είναι ο ρυθμιστικός φορέας που θα σας παραδώσει τη βίζα μόλις γίνετε δεκτός. Είναι καλό να γνωρίζετε ότι οι τοπικές αρχές έχουν το δικαίωμα να απορρίπτουν αιτήσεις για βίζα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός για ταξίδια στον Μαυρίκιο.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Μια μοναδική φοιτητική εμπειρία στον Μαυρίκιο

Το Πανεπιστήμιο Paris-Pantheon-Assas φιλοξενείται από το Uniciti Education Hub, που βρίσκεται στο Pierrefonds.

 • Αίθουσα διαλέξεων: η τάξη διαλέξεων που χρησιμοποιείται από τους μαθητές επιτρέπει την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μέσω του Διαδικτύου και τη μετάδοση κατά παραγγελία των συνεδριών της τάξης.
 • Resource Centre: μια φυσική αποθεματική βιβλιοθήκη όπου φυλάσσεται υλικό αναφοράς για επιτόπια διαβούλευση με υπολογιστές, εκτυπωτές και χώρο μελέτης.
 • Εστιατόριο Square Root & Vatel: φοιτητικά εστιατόρια διαθέσιμα στην πανεπιστημιούπολη.
 • Αθλητικές εγκαταστάσεις: Η SPARC είναι η νεότερη και μεγαλύτερη πολυαθλητική εγκατάσταση που βρίσκεται στη δυτική ακτή του Μαυρικίου. Το SPARC προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία σε επιλογές υγείας, φυσικής κατάστασης, αθλητισμού και αναψυχής για να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των μαθητών μας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 • Διαδίκτυο και συνδέσεις τηλεφώνου: δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi γύρω από την πανεπιστημιούπολη.

  Τοποθεσίες

  • Quatre Bornes

   Royal Road, Pierrefonds , 72448 , Quatre Bornes

  Ερωτήσεις